Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"

Промяната идва след антирасистките протести в САЩ
28 юни 2020 17:35, Красимир Ангелов
209
Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"
Снимка: БГНЕС

Бели актьори повече няма да озвучават цветнокожи герои в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, който се върти още от 1989 г. Това заяви официалният представител на телевизионния канал Fox Лес Айснър, цитиран от БТА.

„Движим се напред. В „Семейство Симпсън“ повече няма да има бели актьори, озвучаващи небели персонажи“, заяви той, без да навлиза в повече подробности за решението.

Още по темата
Най-разпознаваемите гласове на героите от анимационния сериал принадлежат на Дан Кастеланета, Нанси Картрайт, Хари Шиърър, Джули Кавнер, Ярдли Смит, Ханк Азария, Памела Хейдън, Трес Макнил, Карл Уидъргот и Маги Розуел. Всички те обаче са бели, което се оказва проблем.

Шиърър, например, озвучава четирима герои в анимационния сериал, включително черния лекар Джулиъс Хибърт.

Последният, според сценария на сериала, е най-компетентният лекар в град Спрингфийлд и намира причина да се смее в почти всяка ситуация.

Ханк Азария пък, благодарение на способността си да имитира акцента на индианците на английски, озвучава Апу.

Актьорът през януари обяви, че се отказва от тази роля след почти 30 години заснемане.

Решения, подобни на това на Fox, са свързани с масовите протести и безредици, които преминаха през САЩ след смъртта на задържания от полицията в Минеаполис афроамериканец Джордж Флойд.

От БТА припомнят, че „Семейство Симпсън“ е най-продължителният анимационен сериал в историята на американската телевизия - заснети са 31 сезона (684 серии).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
1
 
! Отговори
Да узряваме преди 3 години
Равоправието в България изисква всеки втори полицай,водещ на предаване и учен във БАН да е от маалата. Трябва да имат и 50% квота в парламента и министерски съвет.Кючекът трябва да се изучава в часовете по физическо като традиционен български танц - не може само по сватби!
168
0
 
1
 
! Отговори
По пързалката преди 3 години
Време е чернокожи да играят ролята на Ейбрахъм Линкълн и Джордж Вашингтон - не е справедливо само бели да основателите на САЩ.Също робите по плантациите трябва да се показват като 50:50 бели и черни - и ще възтържествува справедивостта и равноправието! Ъхъ!Градиращ дебилизън, до пълната му победа!Накрая белите ще ги изгонят от Америка и ще си сътворят цветнокож рап-меренге кооптор.Лошото е,че и Европа вече не е толкова бяла!
167
0
 
2
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Мисля че е крайно време и от шахматната дъска да изчезнат черните полета и дискриминационното правило белите да правят винаги първия ход. Също така е резонно черния цвят да бъде забранен със закон както за използване така и като понятие за определяне на естествения черен цвят в природата и вместо черен за цвят да се използва термина например естествено тъмен цвят тип африкана.Само така ще се оправи света изчезне дискриминацията и какъв живот само ни чака -направо рай чак притрепервам в очакване.
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дето се вика да не започнем да съжаляваме, че Хитлер е завил надясно, вместо наляво........
165
0
 
5
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Това вече е расизъм спрямо белите артисти. Една глупост ражда друга.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От едната крайност минаваме в другата. Не съм расист, но като че ли сега нещата започнаха да стават малко нелепи. От подобни простотии страдат истински жертви на расизъм така както от тъпия холивудски феминизъм пострадаха истински жертви на насилие и трафик. Толкова ли е важно чернокож персонаж да се озвучава непременно от чернокож актьор? Нали цветът на кожата не е определящ?То по тая логика Отело вече е приоритет само на чернокожи актьори. Абсолютна нелепица. Ама то кое ли вече не е
163
1
 
9
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Какви дискриминации,какъв расизъм? Черните са навсякъде представени: В спорта,в киното,в музиката,имат и сумати ми милионери между тях,пълно е с черни полицаи,доктори, имат даже генерали...имаха и черен президент- е къде е тука расизма и дискриминацията?
162
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Като гледам Симпсън трябва китайци да го озвучават....
161
1
 
10
 
! Отговори
др. Дре преди 3 години
Ето такива неща макарат да стана расист.
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ако бях бял американец щях да ги спукам от дела за дискриминация, включително и в международните съдилища.
159
1
 
8
 
! Отговори
хахахах преди 3 години
Жена озвучава Барт и много от момчетата в същия сериал между другото, да не се обадят и от LGBT или феминистките че виждат в това проблем.
158
1
 
17
 
! Отговори
true преди 3 години
всичко е политика бе,с темата расизъм демокрастите ръчкат черните особено в 5-6 спорни щата колебаещи се за кого да гласуват,а в тях освен на черните няма на кого да разчитат, та така да ги накарат да излязат да гласуват. После черните ще си получат дажбите купони, жилище, наем, ток, телефон, стипендии, квоти за университети, работа, безплатно здравеопазване, и всичко за сметка на работещите бели.А като гласуват и крепят либерастката шайка хората със сигурност ще се отвратят от тях.
157
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Скоро ще поискат само ...кожите да играят във филми, Оскари пак само за тях, ректори на университети пак да са само ...кожите, никакви бели да не дават имена на улиците, да се уволнят всички бели отвсякъде и на тяхно място да дойдат другите, без значение стават ли за дадената работа или длъжност. Може би тогава "дискриминираните" ще мирясат.
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #156Не само за погребение, се обличат в черно. Традиция е за свадба, младоженика да е с черен костюм ( булката е с бяло, защото е щастлив ден за нея, но защо ли мъжът е с черно-дали е нещастен?)Колкото до озвучаването- на кой му дреме?
155
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем изтрещяха!
154
2
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Американците са доста назад в историческо развитие. Ако искат да премахнат расизма, трябва да престанат да говорят за бели и черни.Освен бели и черни има и смесени и жълти и т.н. Просто не трябва да говорят за това. Отстрани изглеждат като изтрещели
153
1
 
19
 
! Отговори
Марин преди 3 години
ето това вече е расизъм
152
1
 
21
 
! Отговори
момо преди 3 години
До колегата за Орфей- Няма да забравя на Холмарк интерпретацията за Орфей-Изигран от По-тъмно зелен актьор- беше преди години и още не мога да забра некомпетентността на Холмарк!
151
3
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Е, друго си е чернокож да озвучи речта на кремълското джудже - ще звучи тежко и революционно. Особено ако чернокожият каже : " Я ми подайте сърпа и ч.у.к.а , че изпуснах писалката"
150
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 152Орфей беше изигран от чернокож. Въпреки че беше историчести абсурдно и правеше филма нелеп, тогава нямаше натиск над актьора да се откаже от ролята си!Тук говорима за гласът анимационен герой! Какво значение има кой кого озвучава. Ако не беше новината, нямаше и да знам че артистът е бял. За мен важното е гласът да е готин, да създава добър обаз и да се кефя на анимацияонния филм.За протокола - Еди мърфи също е озвучавал бели анимационни герои!Защо сега да се прави от това въпрос?