Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери

От прокуратурата отрекоха обвиненията на адвоката й
Обновена: 29 юли 2013 16:33 | 29 юли 2013 14:40, Камелия Цветанова
106
Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери
Заместник-главният прокурор Ася Петрова. Снимка: Булфото, архив

От прокуратурата отхвърлиха твърденията на адвокат Гачо Груев, че обвиненията на американската прокуратура срещу българската гражданка Гергана Червенкова са „скалъпени и изфабрикувани“ при посещението на българска делегация в Съединените американски щати „със съдействието“ на заместник-главния прокурор Ася Петрова.

Съобщението на прокуратурата идва ден след като Груeв обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, Ася Петрова и ексначалника на ГДБОП Станимир Флоров, че са в основата на делото срещу Червенкова.

Още по темата
„Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо, те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник-главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на дирекцията на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА.

Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той по БНР в неделя.

В съобщението на Прокуратурата днес се посочва, че искането за екстрадиция на Гергана Червенкова е отправено с дипломатическа нота от 29 януари т.г. в съответствие с Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати. На 23 юли т.г., с нова нота, САЩ оттеглят това искане „по прокурорски съображения“.

„Ръководството на прокуратурата изразява категорично становище, че твърденията на адвокат Гачо Груев не отговарят на истината. Отделен е въпросът за съответствието на направените от него коментари със същността и целите на екстрадиционното производство, както и това, че по време на въпросното посещение в САЩ, Ася Петрова е заемала длъжността окръжен прокурор на Шумен. Отправеното искане за екстрадиция е в правомощията единствено на молещата държава /в случая САЩ/ и подобни изявления и призиви за „търсене на отговорност“ са абсолютно безпочвени“, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Кво сте се разривали. Факт ли е че цвъки се хвалеше, че е хванал "ГЛАВНИЯ ОРГАНИЗАТОР" на престъпна група за разпространение на не знам кво си...? ФАКТ! Факт ли е, че не е така? ФАКТ!А за това дали тя е вкарала сумиста в затвора, ще говорим след като чуем присъдата на последната инстанция. Всички получават големи присъди в началото, докато не се стигне до последна инстанция и там поради процесуални нарушения(които никой усложливо не е забелязал преди това) обикновено делото се връща.
61
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 10 години
на тая крехка възраст, тая мацка как е постигнала тоя пост се чудя................че и хубава........сигурно има специални умения
60
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 10 години
ако не бе цветанов да му въртиш дудуци ся щеше да си продавачка на сергия за домати и краставици .. бъди благодарна на уменията ти с уста *** продажна съдийке такава
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази жена вкара в затвора сумиста и компания, само за това трябва да сме и благодарни. Колко народ избиха, колко майки разплакаха, забравихте ли? Какво искате, сега комунистите да ги пуснат ли? Може и това да стане.
58
1
 
5
 
! Отговори
панчо преди 10 години
може и кариера и милиони да има,ама щом не е човек
57
2
 
18
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Това девоиче има шеметна кариера а е само на 30 години как стават тия работи не е моя работа.Каква работа има в САЩ също не е моя работа,но това,че и показаха вратата в същия ден след падането на ГЕРБ от власт показва зависимости дето ги няма никъде по света.
56
1
 
3
 
! Отговори
hidko преди 10 години
До Анонимен а е, ко говориш? верно ли? щот аз чух, че имали атомна бомба в куфарчето и трябвало да я взриви като отиде в щатите да я съдят, ама последната част не била оставена и заради това сега такъв панаир. инак, щеше да си отлети за там и да гръмне един град - самоубийци били цялото семейство. вербувани от заметника на бинладен. само чакали възможност да изтребят един град. и на децата си казали, че ще са с баба си и дядо си, да не ги чакат.... всичко това е измислица и сарказъм
55
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера тая *** Гери и оня уръфляк Гачо на кви се правят?Не Цветаноя и прокурор,а целия държавен апарат е участвал в постановката срещу тях по нареждане на Обама, щото американците са тарикати като *** и си падат по далаверите.А свинята майка е от невинна по-невинна и трябва премиера Клошарски незабавно да обяви война на САЩ и да я спаси.Докога ще ни занимавате с пишман тарикати и ***?
54
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички стана ясно, че адвоката Гачо Грухчев реши да си прави евтин пиар на гърба на Гергана. Къде беше този борец за правдини и свободи когато Цветонов беше министър ? Голам герой няма що на умряло куче нож да вадиш. А за Ася Петрова .... нека Килърите да посегнат на някой ваш роднина и тогава ще разберете как се търси справедливост от червените прокурори на Гоце. Спомнете си ерата на поръчковите убийства 2004-2009 извършвани от неговите любимци - Сумото, Маргините и Алексей Петров.
53
4
 
20
 
! Отговори
герберастин преди 10 години
Тази може да разкаже какъв му е на вкус на Цецо
52
15
 
13
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Смятай какъв адвокат е тоя Гачо, щом приказва такива глупости.Цветанов бил в Щатите и се срещнал с някого. Това има точно толкова доказателствена сила, колкото и ако е бил в Индия и се срещнал с факир ... Очевидно поръчково изказване, разчита се на глуповатите да се вържат. После Цветанов да доказва, че не е камила...Само едно ми е странно - Гачо със сигурност знае, че не може да докаже нищо от обвиненията си, но не вярвам да не знае, че може да го държат отговорен за клевета. Белким е адвокат
51
3
 
8
 
! Отговори
ей 66 преди 10 години
Не ме интересува политика ,никога не съм гласувал досега. Просто описах работата на лекарите в БГ. Дано не го изпиташ на гърба си това. И необиждай хора които непознаваш и незнаеш нищо за тях. Жалко ,че 80 процента от народа ни са такива. Без възпитание,морал,етика,дисциплина,ум и тн.
50
16
 
13
 
! Отговори
Магелан преди 10 години
Защо ревете,червени ***?Удавихте сайта.Моге би,защото именно тази жена вкара в затвора Пешо сумиста и лайнярите около него.Да не забравяме,че той беше съветник на Първанов.Хайде,***,счупете клавиатурите от минуси!!!!!!!!!!!!
49
14
 
9
 
! Отговори
2012 преди 10 години
Килърите и приближените им още не могат да простят на Ася за присъдите, затова сега ще й измислят от девет реки вода да я удавят....*** и долен народ сме - ***, както каза Славейков.
48
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази прави най-добрите *** в Шумен !
47
4
 
23
 
! Отговори
Ужасьт Бьлгария преди 10 години
Страхотна дьржава е Бьлгария, избрахме си да ни управляват турци и *** ,а разни тьпи курвета станаха прокурорки и сьдийки..
46
6
 
46
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Любимата прокурорка на Цецо Ухото в никакъв случай не скалъпвала каквото и да е. Тя само се разходи за месец до Чикаго и назад да прави компания на великия ловец на мафиоти Цецо, за да не скучае нощем, горкия.Като я гледаме на снимката едва ли може да скалъпи нещо повече от омлет, друг е въпросът как с такива умения с тана зам. главен прокурор
45
1
 
18
 
! Отговори
uvab преди 10 години
otiwai si asq jalka svinq az sam ot grad shumen i samo shte vi kaja che taq palna *** *** se za poziiciii
44
2
 
16
 
! Отговори
До 64-ия ГЕРБераст преди 10 години
Ходи си записвай час при д-р Цветанов, кво се занимаваш с тези плевенски убийци в бели престилки?!
43
9
 
26
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
Явно си нямал вземане даване с БГ лекарите :) В случая са прави ЦЦ и кадафи. 70 процента от лекарите не ги Еб.... за хората ,нямаш ли пари и връзки си труп :) От Плевен съм , Има университет медицински и поне 50 болници и клиники в града нооо ако ти се случи нещо в събота или неделя си труп. за 5г. трима познати имаха тази зла участ да им се случи нещо в почивни дни и да няма кой да ги закара до реннген и тн . И тримата починаха от бездействие и чакане на специалисти уж дежурни.