Тръгна делото за смъртта на Тодор от Враца

Семейството не приема съдържанието на обвинителния акт
10 яну 2017 14:58,
19
Тръгна делото за смъртта на Тодор от Враца
Снимка: bgonair.bg

Районният съд във Враца даде ход на делото за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който почина на улицата на 12 януари миналата година след спречкване с братята Десислав и Иван Дамянови.

Още по темата

В съдебната зала дойдоха родителите на момчето, които отказаха да разговарят с репортерите.

Съдия-докладчикът Стела Колчева забрани да се снима в съдебната зала.

Единственият, който разговаря с журналистите, бе братът на починалото момче. Той заяви, че семейството не приема съдържанието на обвинителния акт.

Смъртта на Тодор стана повод за протести във Враца. След тях обвинението срещу братята бе променено от убийство по непредпазливост до убийство по хулигански подбуди. Експертизата обаче доказа, че Тодор не е починал от раните си, а от наследствено сърдечно заболяване.

Обвинението срещу Поничките сега е за непристойно поведение с изключителна дързост.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
lara преди 7 години
До Наблюдателkolko ti platiha
13
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Нюкога не проявявам агресия, не нося бокс, винаги давам път на пешеходците, никога няма да умра от пребиване. За никъде не бързам, на бабит не се правя. Ако ме нападнат, чупя ръце, крака, глави. Имаче съм си като агънце.
12
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за такива братя лично правосъдие око за четири зъба за две ченета,а тия т.н уж правосъдие са просто мутри облечени във власт .На всичко отгоре трябва да му казвам . ваша чест .наглост
11
19
 
10
 
! Отговори
? преди 7 години
Много ясно се вижда на снимката как тези братя налагат момчето,даже единия го държи,а другия го бие.Двама мутри срещу едно момче пък било и с бокс,който май ну е служил само за сплашване.Никъде не кичи да е ползвало момчето бокс.Адвокатите на двамата братя да не ги изкарват герои,щото малко съмнително става!Как двама уж големи мъже ще се заяждат и бият едно момче?-тук повече свидетели може да кажат
10
8
 
22
 
! Отговори
До Един българин преди 7 години
Значи бокса не бил оръжие -айде да ти тресна един по лицето с бокс и от теб човек повече няма да стане -аман от профани !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
10
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Едва тръгнало делото- в България мудно и "важно"работят институциите,освен ако не става дума за някой от управляващите или от"висшата каста"тогава са бързи.Някой вярва ли на бг.съд,полиция,прокуратура и парламент?Истината често се изопачава,а тук става дума за млад човешки живот!
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата прикрива кирливите си ризи с това обвинение. Не виждам за какво друго освен дребно хулиганство, може да бъдат съдени братята, които очевидно не са виновни за случилото се с Тодор. Това, че някои искат да намерят виновен за случилото се и това да не е самия Тодор или близките му, които са знаели за здравословния му проблем, е как да кажа, това е меко казано ****.
7
10
 
20
 
! Отговори
До 8 вики преди 7 години
Братята може да са виновни за много други неща, но не са виновни за Тодор, факт! Ако съда сега ги накаже, това означава, че съда става като престъпниците - отсъжда не според закона, а според някаква криворазбрана целесъобразност. Утре на всеки от нас може да се случи да бъде осъден по целесъобразност, а не според закона и това е страшно.
6
20
 
17
 
! Отговори
вики преди 7 години
Всеки, който защитава братята убийци, е потенциален престъпник! Ако съдът не ги накаже, значи всичко в тази държава е гнило от корена до върха! Скоро ще видим и Чеци да се изнизва с бодра стъпка от затвора. Хора,имате ли акъл, утре и с вас самите може да се случи подобна история? Така ли ще защитавате насилника си?
5
14
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Няма съмнение, че братята не са виновни за края на Тодор. За мен това беше ясно още когато всички бяха наскачали против братята и моите коментари се триеха тук. После излязоха факти, излязоха и експертизите, но кутията на Пандора вече беше отворена и общественото мнение беше против братята. Не е ясно за какво ги съдят, най-вероятно, за да успокоят общественото мнение. Те какво трябваше да направят - да чакат Тодор да ги пребие с бокса ли?
4
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За умрелите или добро или нищо ,но да ти излезе някакъв и да ти се репчи с бокс в ръката ...явно трябва да се оставиш да те пребие или размаже лицето с бокса -щото ако се защитаваш -според прокуратурата си действал " непристойно и с дързост" ....палячовци прокурорски ...помним в първите дни дори в умишлено убийство обвиниха хората -после явно се усетиха ,че стават за смях и сега гледат да замажат нещото ,ама има свидетели и дори това нескопосано обвинение няма да мине !!!!!!!!!!!!!!!!
3
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така работи червената отгоре до долу съд и прокуратура. Докато не бъде разстрелян и последния русофилистикк-путинофиил от тези системи оправия няма да има. Същата тази червенаа измеет пуснаха убиеца Максим Ставийски да се прибере в руската кочиина! ЗАБРАВИ ЛИ БЪЛГАРИНО???
2
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"непристойно поведение с изключителна дързост" - такова е поведението на мъртвия!Каквото си е търсил, си го е намерил. Жалко, че съдят тези мъже, чиято вина е, че просто са се оказали мъже, а не пенсионери ...
1
15
 
16
 
! Отговори
Чакай, Българино преди 7 години
Няма да дочакаш да видиш осъден престъпник или убиец докато ме се разписне изгнилата ни съдебна система.