Назидание! Тийн с 9 грама трева – на позорното табло в Търново

16-годишният бил спипан през март с канабис
Обновена: 19 апр 2017 09:24 | 19 апр 2017 09:07,
32
Назидание! Тийн с 9 грама трева – на позорното табло в Търново
Снимка: flickr

16-годишен тийнейджър беше осъден на три месеца условно и обществено порицание, като името и присъдата му ще бъдат изписани в специално обявление, което ще бъде окачено на таблото за информация на входа на община Велико Търново.

Младежът е признат за виновен затова,че на 29 март 2017 г. в центъра на старата столица е спипан от полицията с 9 грама канабис на стойност 56 лв.

Пред разследващите младежът прави самопризнания, признава се за виновен и сключва споразумение с прокуратурата.

Това не е първата подобна присъда, произнесена от съда във Велико Търново, припомня "Монитор".

Преди време друг младеж отново за притежание на наркотици беше осъден на обществено порицание за назидание. Тогава обаче присъдата му трябваше да бъде прочетена по местното кабелно радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 7 години
"ТИЙН" ХАХА ПРОСТИ СТЕ МНОГО НО ЩЕ ВИ ПОМОГНА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ИМА ДУМА ЗА ТИЙН - МЛАДЕЖ - ЮНОША .
23
3
 
0
 
! Отговори
дзъ преди 7 години
алооо осъвременете се поне малко.... младежът години ще се рекламира със знаете ли кво направих като бях на 16..... и освен да му викат ГолЕмата работа друго едва ли ще последва...смешници
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направили са му реклама за милиони. Няма да се отърве от гаджета.
21
0
 
16
 
! Отговори
Dd преди 7 години
Ако толкова прилежно се прилагаше закона и за политиците-нарко укриватели и легитимните крадци и оберджии на народа, щеше да е добр,но уви само неориентираните *** с марихуана се наказват подобаващо. Законите са за всички-ама най-вече за кокошкарите , за жалост..
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще има осъден политик или бизнесмен за корупция и присвояване в особено големи размери?
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порицание !?!? те зи са му пръднали на многоточието. Да го бяха предложили за орден Стара Планина. От трева не се умира, ама се лумпенизира тотално
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е реклама. Който иска трева - знае кой продава. Даже снимката са му сложлили. Сега *** ще стане наркобос преди да е навршил 18. На 20 ще е милионер. Дали са му направили лошо или услуга?
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея пък за 2 масура го изкараха егати престъпника. Хората ошушкаха цялата държава и няма проблем, пък 2 масура голям проблем.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия пребориха престъпноста с един замах. Сега цяло Търново може да спи спокойно.
15
7
 
26
 
! Отговори
грингорий преди 7 години
Какво мрънкате бе пубери? Хванали са го, виновен е има закон, приложен е. Това с порицанието е превантивна мярка. И за назидание. А нова с преджобването - нямали право Хаха. Нямат право за ти влязат в къщата, а са те видели съмнителен, претърсили са те. По тази логика трябва да те помолят сигурно а? Ей затова че сме компетентни по всичко сме на този хал. Ай сега цъкайте минуси на воля :)))
14
1
 
18
 
! Отговори
Човека от чужбина преди 7 години
Пълен смях...и ако може някой да ми каже колко точно струва 1 грам в Търново, че не мога да разбера как 9гр 56лв. Това значи че грама е 6.22лв. *** математиците...
13
0
 
28
 
! Отговори
Ники преди 7 години
И какво е това "тийн", няма го дори в Речника на чуждите думи в българския. А, има една думичка teen на английски. Само че докога ще пишете на побългарен английски. Ако си мислете, че проявявате ерудиция, напълно грешите. Чичковците от село, пък и българите в чужбина, изобщо не Ви разбират. По-добре изкарайте курс по български.
12
1
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Абе, че нямат, нямат, но и мен веднъж са ме претърсвали. Бързах и при положение, че нямам какво да крия, не съм си търсил правата. За съжаление, това подхранва произвола.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което е в България като законодателство и ред по отношение на марихуаната, не е нелегално положение, а обществен заговор. Ако тревата беше реално забранена, би трябвало и за някакви още по-нищожни количества да има ефективни присъди. Вместо това карат огромно число потребители на растението да се чувстват неловко, ако се разкарват с две цигари в джоба, да не са спокойни, поставят ги под положение на стрес. Това е психически тормоз към големи групи граждани, в т.ч. малолетни, масло в огъня.
10
0
 
15
 
! Отговори
Лошо прасе преди 7 години
Бате, много евтино в старата столица...
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kНямат права и да ти претърсват къщата без заповед. Не ми куца логикатаРедно е всеки да си знае правата
8
3
 
20
 
! Отговори
knowhow преди 7 години
9гр. за 56лв.?! абе ти я с джоджен ли са го хванали момчето?! *** за това ли някой тийн заслужава да му се закачи лика на обществено порицание?! Ами крадците, изнасилвачите и убийците? Леле срам за всички нас са такива неща и показва колко сме НЕдоразвити като общество и манталитет - ние сме сред най-глупавите народи :(
7
8
 
5
 
! Отговори
k преди 7 години
Е как тогава ще има криминално проявени лица, ако НЕкриминално не могат да бъдат претърсвани т.е. Всички бъдещи престъпници (не настоящи или доказани бивши) ще се разполагат на воля, понеже тъй като не са, няма да могат да бъдат претърсвани. Логиката ти куца.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 1Това е по законСлужителите на реда нямат право да претърсват некриминално проявени лица Всякакво такова претърсване е нарушение на човешките права и лицето което е подложено на претърсване е редно да си потърси праватаЗа това трябва да си наеме и адвокат
5
1
 
24
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Вие да не искате оня с очите да сложат :)А и да ви светна - по статистиката на МВР едно убийство и тия 9 грама са 2 случая. Като хванеш хлапето с 9 грама си разкрил един случаи, т.е. имаш 50% разкриваемост.