Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КЪДЕ НИ Е ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРИ ??? ! ЕЛЕМЕНТАРНО ОБРАЗОВАНИЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЗНАЕМ : КОИ ПЛЕМЕНА СА САКСОНЦИ ; КОИ ФАМИЛИИ СА КОБУРГИ И КОИ ПЛЕМЕНА СА ГОТИ !?!? Е ДА ...МАЙКА МУ Е ИТАЛИАНКА !!!
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговор към тумбалалайка - Документи има . Всичко което е необходимо за доказване на частна собственост го има като документация . Проблема е , че съдът взима незаконни решения , които ако се стигне до Страсбург ще ни костват милиони левове глоба. И тези пари няма да се вземат от политиците ни , а от нас . И най- страшния проблем е *** и озлобен народ , който не си дава сметка, че сегашните управници бъркат здраво в джоба на българина плащайки 3000 лева хонорар държавни пари за адвокат .
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един въпрос към всички ако на вас някой ви вземе имота , който дедите ви са го строили вие ще го оставите на държавата или ще си отстоявате правата ? Независимо дали човек е монархист или не Врана е частна собственост и има достатъчно документи, които доказват това. Въпреки , че не обичам комунистите , но те са оставили много точна документация при национализирането на царските имоти . Много точно е описано кои имоти са държавни и кои са лични .Врана попада в списъка с лични имоти .
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета в един от коментарите следното : 5 2Като стана министър председател Симеон се закле в конституцията на Република България. Сам се отказа от монархията. Не случайно му е пораснъл носа толкова. То бяха лъжа до лъжа, и лафа когато му дойде времето. Е за него дойде , да върне това дето му го подариха незаконно.Вие изобщо знаете ли , че България стана република благодарение на един референдум , който е с фалшифицирани резултати?
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите и немога да повярвам 5олко е голема простотията български . Може ли някой да ми отгонори какво ще спечели обикновения българин ако държавата вземе имотите на Н.В.Симеон втори? Ще ви повишат заплатите ли? Ще ви намалят цените на тока и на хляба ли? С това ще се повиши ли стандарта на живот на един обикновен пенсионер ли ?
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ако е цар аз съм император!
129
3
 
3
 
! Отговори
Референдум преди 5 години
Всички президенти на България от както е Република. Не могат да се сравняват със Симеон. За това България трябва да е монархия и Дедо да си живурка в двореца Враня.
128
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво иска Уринил сега? Ми да е станал член на парията! Сетил се Уринил да иска фитил!
127
3
 
2
 
! Отговори
Бай Пешо преди 5 години
Просташко заглавие, гарнирано с няколко просташки мнения. Касае се за част от многознайковците, които са учили български в бордеи и смрадливи кръчми. Всеки има право да има собствено менение, но такива като тях нямат място във форумите. Вървете при себеподобните си и с тях обменяйте нечленоразделните си остроумия.
126
1
 
1
 
! Отговори
СИМЕОН-категоричноНЕ преди 5 години
https://youtube/watch?v=D6bPWBTxWdA
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като стана министър председател Симеон се закле в конституцията на Република България. Сам се отказа от монархията. Не случайно му е пораснъл носа толкова. То бяха лъжа до лъжа, и лафа когато му дойде времето. Е за него дойде , да върне това дето му го подариха незаконно.
124
3
 
6
 
! Отговори
Lefranc & Bourge преди 5 години
Добре се бяха събрали Цар, Комунист и Турчин...... чудо на чудесата, а сега............. ,,Дай ,,........ На.....
123
3
 
6
 
! Отговори
Homer преди 5 години
Цар ми бил....Нито едно качество не притежаваш от Великите български царе! Точка! Ти не си ми цар!
122
5
 
3
 
! Отговори
Yoana Savova преди 5 години
Що за просташко заглавие на статия ? Първо проверете какво точно означава думата мерак и тогава я използвайте . Срамота е журналисти да употребявате неправилно думи или изрази. Аз също подписах тази петиция и я разпространявам по фейсбук страниците на които мога да я споделя.Петицията не е само за Царските имоти, но и за защита на частната собственост .
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за което се бори царя не са мераци,а му е законно право, както на всеки българин! Заглавието е фалшиво! А вие червените искате втори път да нагласите" Пладнешки обир "! Той ви пречи преди всичко политически и това ви е начина да го разкарате! Но няма да се получи! Гаранта е ЕС!
120
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи подкрепят анти българи! Браво! Да ти п..ая на "царя"!
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - големия измамник Симеончо, заедно с Костов дето продаде Балкак за 160000 долара и Софиански с централни хали за 5000 долара. Е и приватизаторката. А за Герб там е трагедия.
118
6
 
7
 
! Отговори
тумбалалайка преди 5 години
Бе ти нямай документ,пък чакай да ти признаят собственост!Тоя ако имаше документи за собственост,отдавна да си ги е взел!А не да рипа из съдилищата!А това означава ,че някой вещ като теб нещо го е излъгал!Каква е тая собственост без документи!?А номера с кошаревските свидетели го забрави,вече не минава!Както и да е,жив и здрав!
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер"БКП отломки ама чисти дърадонки! Ама че скапано мислене тресе някой!
116
1
 
26
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БИВШИТЕ ЦАРСКИ ДЕПУТАТИ ДА ДАДАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ИМОТИ НА симеончо