Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

50755 гледания   |  Още видео
Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
1
 
1
 
! Отговори
до Николай Колев преди 10 месеца
А ти на колко години си?
346
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И С500 също.
345
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С400 трябва да се купува.
344
0
 
4
 
! Отговори
Николай Колев преди 10 месеца
България нищо не купува, а си продава националните интереси с тези F16, дето са на 45 години.
343
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато това се случи, Българите в БГ няма да изчезнат и да са 4млн., всички българи по-света ще се завърнат в РАЯ България и ще се плоди българското поколение.
342
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най големия в политиката след Путин е Ер Доган. Не цепи басма на НАТО-МАТО, евроатлантици и други смешници а взима независими решения за държавата си. Уважавам такива хора а не нашите продажници.
341
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато това се случи, няма да ни доят за някакви си Ф16.
340
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябват пари за възстановяване на Базилика в Плиска, възстановяване на историята ни такава, каквато е била и Българщината. Народа трябва да знае историята си, за да е Горд и да не срамува да се нарече Българин, най-добрият генетичен материал.
339
0
 
3
 
! Отговори
Допълнение 343 преди 10 месеца
Последната отделила се, която не е Тюркезирана и Ислямизирана.
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Партите са произлезли и всички наши братя-славянските народи.
Българите ви се молят, проявете Морал ако ви е останал малко БГ политици, спрете тази лоша сделка за Ф16. Тогава историята ще ви запомни с нещо добро.
337
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите са последната фракция от Ирано-Тракийското племе ПАРТИ, основали Партското царство и възстановили Персия след Гърците. Партяните са създали Християнството и са проповядвали, че във всичко трябва да има морал, докато Гръко базирания запад проповядва, че трябва да има Липса на Морал. Прогреса за Запада е в липсата на Морал. Запада е лошият генетичен материал, те се продават един други и за тях това е нормално, защото са оперирани и моралът е отстранен при тях.
336
0
 
7
 
! Отговори
Измислици преди 10 месеца
Жалко е че има много болни мозъци.Будалкате народа.
335
1
 
9
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 10 месеца
България"купува сигурност"...точно обратното.
334
0
 
11
 
! Отговори
ТЖ преди 10 месеца
Господа управляващи виждате, че народа не одобрява сделката за Ф16.
Народът ви умолява да спрете тази лоша сделка навреме.
Народът иска сигурност за съществуването си, не заплата 600 лева.
333
1
 
12
 
! Отговори
алоо преди 10 месеца
"България купува сигурност". Каква сигурност с 8 самолета за 2 млрд минимум???От кого ще се пазим с 8-те самолета? Споменаваш за Турция, та те имат 800,не са решили през годините не са ни нападнали. Спрете с това че сме купували сигурност за 2 млрд с 8 самолета.Правите ни на будали. Някой да излезе и да каже истината-сащ ни накараха да си поръчаме и да платим за "сигурността си с 8-те самолета" с цели 2 % от БВП и плащаме това за "цели" 8 самолета.....
332
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българина живее с 600 лева и не подкрепя тази скъпа сделка за Ф16.
331
2
 
12
 
! Отговори
Още един се вреди преди 10 месеца
На гощавката от Ф16
330
14
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Ревете мръсни ***, атакисти и други андавалии :)))))))))))))))))))))
329
2
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 10 месеца
"Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО"" С такива музейни експонати и в такова количества ,сигурност няма как да си купим,но сервилност и колониална зависимост определено си купувам.
328
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
русия няма бъдеще