Ски шанца, превърната в мезонет

Уникалният снежен дом се намира в Осло
Обновена: 31 мар 2015 14:45 | 31 мар 2015 14:45, Теодора Драгоева
1
Ски шанца, превърната в мезонет
Снимка; designboom.com

Архитектурна фирма преобразува съоръжение, проектирано за ски скокове, в жилищен мезонет в Осло.
Този супер авангарден апартамент се намира в един от най-емблематичните за столицата на Норвегия квартали - Холменколен.

Там се намират едноименният националнен ски център, включващ едноименната шанца, който е най-посещаваната туристическа атракция в Норвегия. В ски центъра ежегодно се провеждат състезания от световните купи по ски северни дисциплини, а през 2011 г. в него се провежда и световното първенство по ски северни дисциплини.
В случая тази арена е била проектирана, за да се използва за двете световни първенства по ски, както и за Зимните олимпийски игри, провеждани в Норвегия.

В крайна сметка днес съоръжението е преобразувано от архитекти от Сан Франциско в напълно обзаведен апартамент в алпийски стил, с огромни прозорци. От тях се разкрива страхотна гледка към заснежения град.

Под мезонета се намира първия в света ски музей, разположен на първи етаж. Там гостите могат да разберат за 4-хилядната ски история и да научат за приключенията на полярните изследователи, включително Руал Амундсен.

Вижте снимките на странният апартамент в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари