САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
14
 
! Отговори
реализатор преди 4 години
В действителност, не могат да се качат на МКС. Дето е хиляда пъти по-близо. Днес, при всичките съвременни технологии. Пък преди 50г.... на Луната... трябва да си яко *** да повярваш.
23
8
 
2
 
! Отговори
със сигурност преди 4 години
Луната е ЗАБРАНЕНА ЗОНА от онези Човек никога няма да стъпи там
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УстройствоТо тъпакоо с което кацат на луната си е дрон. Разработва се около 3 години и има над 10 катастрофи докато го направят. Ама ти от куде да знаеш по него време си бърсал гъзааа с народно дело и си копалл кукуруцаа да има за братята да не умрат зимата от глад.
21
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост на всички хейтъри, те ще стъпят отново на Луната. Успех! А, по-късно ще ви изпращат и честитки от Марс, а вие ще си хапете..... някои части и ще продължавате да си пишете "мъдростите" в стил на кумира ви Ян ван Хелсинг.
20
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аполоо е най големият успех на човечеството до сега. Милиарди долари , над 350 000 човека , огромни екипи учени , първия дрон , първото предаване на живо и куп иновации. Невероятно постижение за САЩ и световната космонавтика. Надявам се скоро да стъпят на и на Марс те го заслужават с труда си.Бай *** филааа цял живот пърди и плюе омраза , за това е и най беден.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гръцката богиня на луната се казва Селена. Артемида е богинята на лова."---------------------------------Абсолютно. Пиндостанската логика може да има дълбок, таен смисъл.Мисията Артемида - лов на вярващи наивници.
18
4
 
2
 
! Отговори
Симеон Хасан преди 4 години
Вервайте им.
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разгеле белким 60 години след холивудските бичкии най сетне успеете да се прилуните!
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филитее горките немогат да спат. Загубиха ВСВ , после загубиха космоса, накрая загубиха и гобернарийтее си с роби. Днес са останали само остатъци на доизживяване и се правят на остроумни цял ден . Ама на никой не пречитее ..Всеки знае къде стъпаа САЩ и никой не знае вас . Хахаха дасвиданяяяя убитациии
15
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, руснаците баш ще ги прибират. Те не могат счупените си подводници да приберат...В космическата сфера те не само че са десетилетия след САЩ, ами вече и Китай сериозно ги задминава.
14
4
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Абе ора 69-та с оназ технология,как е имало преко предаване по телевизията?Па като гледам сега мобилния А1 няма обхват извън селата даже? Охаохаоа
13
7
 
17
 
! Отговори
Ами да преди 4 години
Така е по-евтино. Няма да има разходи за връщане:))По някое време руснаците ще ги приберат !
12
5
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ако си купя телевизор до 2024 година ще ги гледам.Ама сега събирам пари да оправя тоалетната на двора.
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако случайно пратят този път хора, няма да ги приберат, защото нямат такава възможност.
10
15
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Холивуд се готви за римейк. Сигурно ще го снимат в същото студиоТъй тъй, фъркате направо към рая!!Те Opportunity и Curiosity на Марс са също от Холивуд, нищо че присъстват на приложението ми в реално време!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гръцката богиня на луната се казва Селена. Артемида е богинята на лова. Римляните я наричат Диана.
8
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак на колене пред Русия - дано руснаците се смилят и изпратят некой кравар до МКС !
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При последно изстрелване на космически апарат Союз МС-13, *** са качили на борда му и хуманоида Фьодор. Основната черта на Фьодор е че е първият хуманоид, можещ да стреля с пистолет и с двете ръце..????И после защо дрънчали само оръжие. На тях в *** кратуни само оръжие бе брат!
6
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холивуд се готви за римейк. Сигурно ще го снимат в същото студио
5
3
 
12
 
! Отговори
аа преди 4 години
да да добре, само да не ви кажат пак да се чупите, че нямате право да ходите там лелее божее. Матряла сега вкичи от радост