"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити

Нанси Пелоси скъса речта на президента, не открила истини в нея
5 фев 2020 11:31,
75
"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Часове преди американския Сенат да гласува импийчмънта на Доналд Тръмп, американският президент застана пред камерата, която го импийчна и демонстрира точно как планира да спечели изборите за втори път. С препратки към някои политики, но най-вече чрез престъпване на някои изградени граници на поведението, той произнесе редовната реч "За състоянието на съюза" пред Конгреса на САЩ.

Ако избори се печелят само чрез предизвикателни демонстрации, великият политически фокусник Доналд Тръмп ще триумфира с втори мандат през ноември, пише CNN.

Президентът отправи традиционната си реч "За състоянието на съюза", за да очертае предстоящите избори по начинът, по който ги вижда. Той започна с това, че неговото управление има заслуги за "най-голямото завръщане на Америка и възраждане на американския дух".

Още по темата

Всички издания единодушно се обединяват около мнението, че речта на Тръмп е била колкото колкото политическо обръщение, толкова и риалити шоу.

"Враговете на Америка бягат, успехите на Америка се увеличават, бъдещето на Америка е светло", категорично заяви Тръмп и разкритикува предшественика си Барак Обама.

В речта си, продължила час и 18 минути той нито веднъж не спомена думата "импийчмънт", въпреки че говори именно пред камарата, която го импийчна.

На метър зад него пък председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, видима от всяко място в залата и всеки ъгъл на камерите, изглеждаше невъзмутима.

Веднага след като Тръмп приключи с речта си Нанси Пелоси демонстративно скъса копието на речта му. В началото на речта той отказа да се ръкува с нея.

"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Въпреки това тя публикува снимка на момента, в който Тръмп подминава протегнатата й ръка с коментара, че "Демократите никога няма да спрат да подават приятелска ръка, за да свършим работа за народа. Ще работим, за да намерим общ език, където можем, но ще отстояваме нашето мнение", заяви тя в Twitter.

Пелоси обясни още, че е скъсала речта на Доналд Тръпм, защото е "единственото любезно нещо, което можела да направи". Тя не открила и една страница с истини в речта на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Злобна лелка преди 4 години
Провокациите винаги идват от демократите,но явно си намират майстора и им се връща на гърба. Злобната лелка първо не прадстави Тръмп коректно когато обяви речта му и съответно той не и подаде ръка. Накрая хептен се изложи като къса речта цяла минута с което обида всички хора,прослойки и професии споменати в речта.
56
1
 
4
 
! Отговори
Не са ли същите преди 4 години
***, каквито са нашите управляващи, а се смятат за цивилизовани. Щом в САЩ стават такива циркове, какво да очакваме от нашите ***?
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стана още по интересно защото ноември дефакто бе през февруари. демократитет бая се подхлъзнаха, а се знае че и те също имат една камара свестни и образовани хора. защо им трябваше да насждат Хиларията
54
2
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тръмп е пич!
53
1
 
14
 
! Отговори
Шизифренични болшеви преди 4 години
Още по времето на СССР когато на власт бяха демократите винаги отношенията се изостряха до ръба на войната, защото болшевики и демократи много си приличат и се конкурират. И едните и другите са социални инженери - едните изнасят революция,другите демокрация,нооо..методите им си приличат. Демократите по манталитет са същите шизифренични болшевики като едновремешните следовници на Ленин и Троцки. Тръмп е бизнесмен и иска просперитет,а не социнженеринг.
52
0
 
2
 
! Отговори
Челбир преди 4 години
До филанкишиАко е тарикат, ще даде следващата реч на таблет. Да я видим тогава! 🤣🤣🤣
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селски панаир. Бай Харалампи заяви че от неговият по-голям няма на света и тедките които заплашват да го изселят с писмо до попа, да си гледат... Леля Мара се нацупи и му плю в бирата пред всички на мегдана.
50
5
 
4
 
! Отговори
и затова също преди 4 години
На САЩ им трябва президент, който ще им гарантира ролята на миротворци и световна сила. Сега са на ръба. Не го усещат, но ще го усетят. От САЩ искам сила, а не кухо дрънчене на оръжия. Не схватки и войни, а да тържествуват по света. Защо го правя? Защото дебелотглавите янки имат потенциал.
49
12
 
1
 
! Отговори
затова преди 4 години
Казано накратко, ако американците, вие изберете пак некадърния си Тръмп, този път ще ви оставя Русия да ви изяде. А тя отдавна се облизва. Ще възпита и *** ви, и всичките ви етноси да не протестират за нищо. Понеже руснаците в момента това правят - мълчат и тихичко гаснат из глубинката. Путин преформя законите така, че пожизнено да не мърда от властта. Това ще стане и с вас, американци, ако пак настаните Тръмп в Белия дом. Писна ми да ви дундуркам.
48
11
 
1
 
! Отговори
забележки 2 преди 4 години
Твърде много неща в света зависят от Америка и от нейния президент, за да не ме е грижа кого ще изберат американците. Тръмп нищо съществено не постигна в Азия. Преговорите с Ким Чен Ун и с Иран замряха, и в двата случая азиатците се правят на тарикати, и все Русия им налива катран в рогата. Тръмп дето му е силата, в бизнеса, и там не можа да изпревари Китай.
47
11
 
1
 
! Отговори
забележки 1 преди 4 години
Забележките ми към Тръмп. Той не се справи с външната политика на САЩ. Цяла Азия ви се подиграва, на американските войници в Азия Тръмп вместо да изпише вежди, извади очи. Два пъти САЩ бе на косъм от световна война, започваща в Азия. Може да сте доволни от вътрешната му политика, но във външната политика хич го няма. Ако ви оставех на Тръмп, вече от Северна Корея щяха да са долетели ракети у вас и Иран да ви е ударил. САЩ не оправдават надеждите ни като миротворци.
46
7
 
1
 
! Отговори
наясно преди 4 години
Веднага уточнявам - нямам нищо против черния печат за нашия съдия Миталов. Ако е подкрепен с доказателства, от които да се възползва и България. Доста цинично беше Путин да награждава свой шпионин у нас, канейки го в Москва. Но спрямо Тръмп имам забележки. В следващия постинг.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите са пълни леваци. Факт !
44
1
 
8
 
! Отговори
До: 47 преди 4 години
Леле, колко промити мозъци има в тая държава. Някой ден сигурно ще сте мнозинство. Няма какво да измисли и дай да се изкаже за руските ***. Какво общо има тая статия с Русия? Хем си неграмотен (на 3 реда 5 правописни грешки), хем си нахъсан да покажеш, че нещо си недоразбрал от прочетеното в интернет. Дясна партия не е била. Поне според тяхната история. А пък според това, дето ти е в главицата как е, не мисля, че има някакво значение. Линкъл
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постъпката на Пелоси да скъса речта беше детинска и по този начин падна на нивото на Рижия, който умишлено не се здрависа с нея преди това за да я предизвика. Пелоси, като типична жена се попаде на емоциите си и попадна в клопката на Рижия Шоумен. Подобни трикчета са в ущърб на демократите. По подобен начин Шоумена смачка останалите си противници с личностни нападки по телевизията. Примитивизъм в чист вид. Тръмп има голяма уста, но се е криел като мишка да не го пратят във Виетнам.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно от сащ тръгна феминизма, права за гейовете, трети пол и подобни леви течения. В Европа имало мигранти, а в сащ има 50 мил. чeрнилки, 60 мил. латиноси, белите са под 70%. Въобще, Сащ са една сбирщина, ама нашите американофили тръгнали на Европа да се смеят. Без същата Европа сащ нямаше да съществуват така че за вас Европа трябва да е дядо Боже, ок? Като любимците ви разпаднат ЕС ще бачкате по 10 часа без отпуски. Не само с Путин, а и с дявола бих се съюзил срещу англоговедарите.
41
1
 
2
 
! Отговори
Инкунзи преди 4 години
Недей циври демократ ще има стрелба директно в тълпата.*** няма да бъдат търпяни само физическото унищожение ще помогне и без това планетата е пренаселена.
40
12
 
4
 
! Отговори
първеню преди 4 години
Няма значение какво казва тоя дедляк за фондовата борса. Факт е, че статистическите данни показват, че милиони хора се борят да получат или нямат достатъчно пари в края на месеца, след като са си платили транспортът, студентските заеми или лекарствата си. Републиканците контролираха председателството, Върховния съд и двете камари на Конгреса в продължение на две години и всичко, което направиха, беше да прехвърлят данък за трилиона долара за богатите си дарители. Каквото и да се случи реалност е, че оранжевият бабуин ще остана в историята, като третият държавен глава на САЩ с импийчмънт. К
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно шъ ви кажа - мафиотския клан на семейство Клинтън "такова" и лелята, и бабата на Демократическата партия у Америката!Не Тромпето е силен кандидатин за Президентин на предстоящите президентски избори у Америката, а Демократите немат ни един свестен кандидат благодарение на Килърито Клинтън!!!!Ей, туй-то!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАма тя демократическата партия никога не е била дясна. Факт е, че я подкрепят доста знаменитости, основно заради популизма, който цари там - да защитим имигрантите, да не пречим на лесбийките. Само че тези популярни личност нямат идея от проблемите на работещата средна класа. Не ги притесняват опустелите улици на Детройт или някой друг индустриален град, далеч от Лос Анджелис или Ню Йорк.