Боян Чуков: Сблъсъкът в САЩ е на живот и смърт

Опроверга се мита, че там не може да има цветна революция
3 юни 2020 09:33, Ния Христова
60
 
Протестите, които започнаха заради насилствената смърт на Джордж Флойд, настъпила след тормоз на полицай, поставиха началото на антирасистко движение, подкрепено в световен мащаб. Ще настъпи ли гражданска война в САЩ и ще има ли намеса на армията? Темата коментира международният анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Всички приеха постановката, че в Съединените щати имаме сблъсък между финансовия елит и промишления елит. Тази битка се водеше с определен набор от средства. И двете страни приемаха някаква игра, която не разрушаваше това, което е около тях. Сега сблъсъкът е на живот и смърт", обясни експертът. 
 
Анализаторът поясни, че скоро се е разпространил мит, че цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство.
 
"Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция, която с течение на годините беше наложена в страни в Близкия изток и в Украйна", отбеляза още Чуков.
 
По думите на експерта в Украйна е преди е имало агресия към евреи и руснаци, а в Щатите се наблюдава до известна степен към евреите и към цветнокожото население.
 
Чуков обясни, че заради пандемията от COVID-19 по улиците са останали много безработни. 
 
"В Щатите има мирни демонстрации. Едните са против, другите са "за". Но вече е доказано, че сред тях има млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, които целенасочено правят грабежи", смята Чуков.
 
По-лабилен ли е Доналд Тръмп преди предстоящите избори?
 
"Около 40% ще гласуват за Доналд Тръмп и 40% за демократите. Остават 20%, от които 13% са от чернокожото население на Съединените щати", допълни още анализаторът.
 
Чуков обясни, че по конституция Тръмп има право да въведе армията, когато се блокират магистралите, по които се захранват търговски мрежи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Няма дикиш преди 3 години
Виждам,че изклесавци от демократите се опитват да хвърлят вината за погромите на Русия,но тоя път това няма да хване дикиш. Путин симпатизира на Тръмп и по никакъв начин няма да помогне на либерастни и троцкистки шемети,щото същите такива откачалки се подиграха с най-големия храм на Москва като се деряха като кози вътре. Освен това американската либерастия винаги е била злобна и врещяща към Русия за разлика от реалистичните републиканци. Повечето военни авантюри на САЩ ги започнаха демократите
50
1
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Чуков ли си, Пиронов ли си не знам. Вместо да се грижиш за проблемите на Щатите, ще е по-добре да мислиш кога приятелят ит от ДС БойкоБорисов ще си подаде оставката за пореден път. Трети при това. Знаеш ли кога някой си подава оставката ? Когато не става за работата, за която получава заплата.
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка империя рано или късно се разпада. Ред е вече и на САЩ.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство"
47
0
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Путин не може да унищожи Америка , но явно американците могат. Това е чиста проба мародерство.Да съсипеш държавата си е лудост.Също като ВОСР.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя "анализатор" Чуков не беше ли дърт агент на ДС и КГБ ?Егати 'анализатора" ??
45
2
 
1
 
! Отговори
ivan преди 3 години
До Чебурашка +28 арабист беше вл. чуков.
44
6
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 години
Америка ке се разпадне на 52 щата
43
6
 
9
 
! Отговори
Не преди 3 години
Трябва ново правителство в САЩ, което да вдигне ембаргото от Русия, Иран, Куба, Сирия, ЕС, Венецуела, Судан, Йемен и др страни
42
12
 
4
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Геният на геополитическия анализ пак излезе от мишата си дупка.
41
10
 
10
 
! Отговори
Ето го и преди 3 години
Доказателството - Световните Комунисти Вече открито говорят за Цветна Революция в САЩ. Агентите на Пекин Надигнаха Глава!!
40
3
 
17
 
! Отговори
На кой му дреме? преди 3 години
никоя империя основаваща се на силата и трупаща просперитет за сметка на другите не е съществувала дълго -историята не можеш я оспори!
39
0
 
7
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 3 години
Анонимника води класацията на добитъкоподобните засега и за в бъдеще!
38
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чукоФ, чукоф.....тъъпо парче си дс ДрОгар.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
славянинА води класацията на *** за сега........
36
3
 
17
 
! Отговори
човек преди 3 години
Идеята за "гражданска война в САЩ" е най-малкото наивна и безумна, ако не и нещо още по-абсурдно. Не знам кой бoлeн мозък може да си фантазира за такива безсмислици???В САЩ традиционно от години съществуват многобройни въоръжени частни милиции.Всяка от тях се бори за различни идеали.Има тексаска милиция, чиято цел е отцепване на щата Тексас от САЩ и обявяването му за независима държава.Наскоро въоръжени протестъри излязоха на протест срещу извънредното положение.И не убиха никого.
35
2
 
13
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 3 години
Ами ако си гледал достатъчно видеа по събитието щеше да си видял предостатъчно бели на тези протести!
34
18
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Убийството на черния от белия полицай е само капката от която преля чашата, ако под тая капка нямаше събрани стотици и хиляди други капки, последната капка щеше да си стои на дъното на чашата! Цялата планета е пред тотален взрив - социален, икономически, финансов, екологичен, климатичен и прочее! Но когато властта и нейните копои се самозбравят, народите трябва да се вдигнат на революция, за което и поздравявам братята американци за бойния им дух!
33
12
 
18
 
! Отговори
човек преди 3 години
Хм. Интересно, какъв ли му е оперативния псевдоним на капитан Боян Чуков от Първо Главно Управление на Държавна Сигурност?Обаче си личи школовката от КГБ!К'ви цветни революции, к'ви пет лева бе, другарю Чуков?Като си взел ***, къде ти е сърпа?Писна ми от комунистически провокации!Никаква революция не може да има в САЩ, камо ли цветна!?Цели 45 години чакахме САЩ да "изгният", но се оказаха като мyшмyлите - колкото повече загниват, толкова по-сладки стават!
32
6
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
оставете свободолюбивия, борбен и патриотичен американски народ да си прави революциите както си знае... Какво се бъркате? Или може би се кефите?- Да не сте иранци, сев.корейци, виетнамци, венецуелци или ливано-сирийци?