Как Доналд Тръмп прекарва дните си в Мар-а-Лаго и ще се завръща ли?

Главен лидер на кампанията му за 2024 г. ще е неговият син, а не Иванка
25 фев 2021 22:00, Нели Христова
53
Как Доналд Тръмп прекарва дните си в Мар-а-Лаго и ще се завръща ли?
Снимка: БГНЕС

Във военна стая в Южна Флорида, окупирана през повечето дни от един единствен човек, бившият президент на САЩ планира завръщането и отмъщението си.

Той обикновено прекарва сутрините на близкото голф игрище, като осъществява и приема обаждания от голф количка, която играе ролята едновременно на мобилен и самостоятелно управляван офис. Многобройните пътувания по игрището през последните няколко седмици са послужили за постигане на отдавна обещаната цел, казва човек, който прекарва времето си с него през последните дни. Доналд Тръмп твърди, че е увеличил шофирането си с 20 ярда, нова любима хвалба пред партньорите в голфа или някой, който ще слуша.

Осемнадесет дупки по-късно той напуска своя международен голф клуб и се връща в Мар-а-Лаго, където се оттегля в собственото си жилищно пространство, отделно от това на съпругата си, и разсъждава върху два основни въпроса: Кой е с него и кой е срещу него?

Според множество хора, запознати с настоящите навици на Тръмп, които са поискали анонимност, за да говорят свободно пред CNN, за това как преминават дните на бившия президент, заявената от него цел е да се кандидатира отново за президент през 2024 г. Разбира се, той няма стимул да се откаже точно сега -  продължаващото му присъствие в играта би помогнало да се запази образът му на цар. През 2022 г. Тръмп се надява да докаже както на критиците, така и на поддръжниците си, че той е най-ефективният кукловод на GOP.

Неговата краткосрочна цел включва това да наблюдава сина си Доналд Тръмп-младши, който води кампанията на MAGA в междинния период от името на лоялистите и поддръжниците на Тръмп.

"Щом 2022 г. започне, очаквайте Дон (Тръмп-младши) да има изключително активно присъствие в кампанията", казва човек, който работи с него. Той потвърждава вкуса на по-младия Тръмп към политическа битка, но и амбициите на бившия президент.

Влиянието на Доналд Тръмп върху изборите става все по-ясно с всеки изминал ден. Във вторник бившият сенатор Дейвид Пердю обяви, че няма да започне кампания, въпреки че съвсем наскоро беше подал документи за това. Решението дойде непосредствено след последното посещение на Пердю в Палм Бийч, където той игра голф с Тръмп, казва човек, запознат с графика на републиканеца в Джорджия.

Във вторник вечерта, според The ​​Washington Post, Тръмп е водил разговор с Рона Макданиел, председател на Републиканския национален комитет. Стремежът, казват запознати с посещенията и призивите на различни републикански политици, е да се разбере какво е намерението на бившия президент за бъдещето на партията и дали той се чувства склонен да помага или да се противопостави на определен човек.

"Виждаме това от години - Тръмп прави предложения, които по-скоро приличат на мафиотското  "хубав малък бизнес, който имаме тук", казва Дъг Хей, дългогодишен републикански стратег и консултант, който преди е работил в старши комуникационни роли за лидерство на Капитол Хил. "Проблемът за тези кандидати, които продължават напред, е, че въпреки че винаги бързат да печелят точки, Доналд Тръмп не дава точки, а само ги отнема. Една по една."

Семейна динамика в надпреварата

В Мар-а-Лаго семейството на Тръмп напълно го подкрепя в плановете му за завръщане, но лидерът на политиката на бившия президент от следващото поколение не е Иванка Тръмп, за която отдавна се смяташе, че е наследница на домейна на баща си, било то недвижими имоти или политика. Тя е обект на излишни коментари от страна на Тръмп: През 2019 г. в един и същи дух той я рекламира както за посланик на САЩ в ООН, така и за ръководител на Световната банка, а в интервю за The Atlantic той заяви, че тя "много трудно ще бъде победена ", ако сама ще се кандидатира за президент.

Но очевидно Иванка Тръмп не само има нулев интерес към политиката в момента, казват трима близки до CNN, но е била надмината по популярност от по-големия си брат.

През 2019 г. беше ясно, че Тръмп-младши е нахаканият републикански човек. Той не само беше много търсен за изяви и събития, но също така бълваше теории на конспирацията в социалните медии и свободно атакуваше демократите, както и всички, които не бяха съгласни с теориите и политиките на Тръмп.

Иванка Тръмп, която сега живее в скъп морски кооператив в Маями, докато ново й имение наблизо бъде построено върху парцел за 30 милиона долара, закупен в края на миналата година, не иска да има "нищо общо с политиката", твърди нейна приятелка пред CNN. Вместо това тя "се грижи за семейството си и това е единственият й фокус".

Иванка е в Мар-а-Лаго, за да посети баща си, след като той се премести във Флорида, казва друг човек, запознат с нейните пътувания, но интересът й да обсъжда следващия опит на Тръмп да атакува Белия дом е нулев. Петте години, които Тръмп прекара в кампанията и в Белия дом, "бяха твърде много", казва нейната приятелка, а разговорите за политическо бъдеще са многословни.

Папараци заснеха няколко пъти Иванка Тръмп през последните седмици, предимно излежаваща се на плажа в непосредствена близост до новия й дом. Един ден тя бе забелязана да чете "Книгата на радостта" от Далай Лама.

Но липсата на интерес към политическа ангажираност проправя пътя на брат й да блесне още по-ярко в орбитата на баща си - дори ако той не е предпочитаното дете. (В интервю през 2019 г. Тръмп каза за по-големия си син: "Дон е, ъ-ъ, той се радва на политиката, всъщност е много добър.")

Тръмп-младши и приятелката му Кимбърли Гилфойл са служили като високоефективни заместници на баща му близо три години и не показват признаци на оттегляне. Следващата седмица двойката ще бъде домакин на набиране на средства в Мар-а-Лаго за републиканския губернатор на Южна Дакота Кристи Ноем.

Ноем ще се опита да бъде преизбирана през 2022 г., а събитието ще струва 1000 долара на човек. Технически то ще бъде първата официална стъпка на Тръмп и Гилфойл в изборния цикъл. ВИП пакетът на партията, според запознати, включва участие в дискусия на кръгла маса с Ноем, Тръмп и Гилфойл, както и снимка. Той ще струва 4000 долара на човек .Не е ясно дали бившият президент ще се яви, но Ноем е негова приятелка - веднъж тя подарява на тогавашния президент реплика на планината Ръшмор за 1100 долара, която включва и лицето на Тръмп, според доклад на New York Times.

Военната стая в слънчевия щат

Подобно на сестра си Иванка Тръмп и полусестра му Тифани Тръмп, която наскоро също се премести в Маями, Тръмп-младши възнамерява да направи Слънчевия щат свой постоянен дом. Двама души, които са запознати със  ситуацията, заявяваг, че той възнамерява да се сближи с бившата си съпруга Ванеса Тръмп и петте си деца.

Ванеса Тръмп прекарва голяма част от времето си в Юпитер, Флорида, където бившият й съпруг е разглеждал имение на брега за 11 милиона долара в сградата на Admiral's Cove в града.

Но струпването на сем. Тръмп във  Флорида, щат, който подкрепя Тръмп, и който бившият президент спечели през ноември миналата година, показва, че козовете на династията не са свързани с Ню Йорк като оперативен център. Освен това е много по-приятно за Тръмп да приема своите посетители в Мар-a-Лаго, където ВИП клубът е пълен с членове, които са и негови поддръжници.

Един човек, запознат с дейността на Тръмп в Мар-a-Лаго, казва, че Тръмп все повече действа като изпълнителен директор на клуба. Известно време съседите му от Палм Бийч изразяваха презрение, че Тръмп ще живее на няколко пресечки от многомилионните им имения - суматоха, която те вече не искаха да търпят след последните четири години предизвикателства пред сигурността и поверителността.

"Наистина не мисля, че повечето хора Палм Бийч дори вече се сещат за Тръмп. Той наистина никога не напуска двата си клуба", казва Лорънс Лиймър, жител на Палм Бийч и автор на два разкази за района - "Лудостта под кралските палми" и "Мар-а-Лаго: Зад портите на властта в президентския дворец на Доналд Тръмп".

Тръмп се е закотвил там, което улеснява още повече онези, които искат да го намерят, да потърсят благословията му или да помолят за прошка - практика, която Хей смята, че ще се увеличи през следващите месеци.

"За мнозина вярността никога не свършва. Но част от залога на Тръмп, когато кампанията му стана сериозна, беше, че партията ще застане зад него, но той няма да се наведе към партията. И беше прав", каза той.

 

 


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: ""Истинският Президент е във Флорида сред хората,а Джо Памперса е заграден с телени мрежи,вишки и 30 хилядна армия във Вашингтон!""


Сред хората?
Значи, може да го посетя като човек от народа?
Без да плащам US $ 1,000 или хилядарки с надежда той да благоволи да се срещне с мен?
Без охрана? Бивш президент?

Не звучите ли странно особено пишейки/мислейки всичко това?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"...Света и Америка имат нужда от Вас. Мирен, благороден, щедър, милостив, справедлив са само част от безкрайния набор от качества на най-величествения президент в американската история след Ейбрахам Линкълн!"
_________
Не, няма нужда, благодаря!
мирен - разбуни нацията и ги докара почти до гражданска война!
благороден - чрез съдилищата, а и без тях, колеше и бесеше наред!
щедър - само към себе си!
милостив - особено към не белите, бедните и имигрантите?
справедлив - към себе си, отново
45
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонимен

то така и Ал Капоне...докато независимата съдебна система на САЩ не му обърна внимание...тоя е фалирал отдавна...милиарди по-света очакват ефективна присъда за убийствата в Конгреса на САЩ насърчени от него...като подбудител...не плащаш данъци...криминални...Бог да пази САЩ!!!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента Доналд лежи чисто гол на шезлонга си в компанията на няколко 2-13 годишни девойки и си отпийва от Пинаколадата. Мислите ли, че точно в този момент се притеснява за кампании, избори или оня хамстер който временно живее под наем в Белия Дом? Ми ко тогава? хехе
43
0
 
0
 
! Отговори
неграмотен преди 1 месец
понятие като бивш президент няма
42
1
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Няма да го мисля. Със сигурност едва ли си скубе перукатаа от отчаяние някакво.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омразата към Тръмп на т.нар. "елит" е толкова явна че се пръскат през гърба си.
Единствен Тръмп в целия свят в момента е с/у уродливия нов световен ред и с/у онези които работят прилежно всеки ден да го наложат.
40
2
 
8
 
! Отговори
BREAKING NEWS: преди 1 месец
biden forgets his name
39
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Приятелят на Путин-Джо Байдън в нужда се познава.Всеки ден петролът се вдига и Путин прави по 6 милиарда на месец повече,отколкото при управлението на Тръмп,когато руснаците изкараха най-мизерните си години от 20 насам.
Сега вече може да дишат по-спокойно.
38
19
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Тръмп

Пиещият белина срещу Ковид :))) Забрави да кажеш и че е най-умния. А колко е достоен всички му видяхме мизериите покрай изборите. Все едно слушах БСП и Фигуранта как се надприказват, че ГЕРБ пак са фалшифицирали изборите....ахахахахаха
37
5
 
4
 
! Отговори
Да се радва сега преди 1 месец
че го чака федералния.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Либерализъм е по-красивата дума за комунизъм.
35
5
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 1 месец
Най-достойният Президент!
34
11
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Абе не разбрахте ли, че този изкукуригал некадърник и ТОП-*** вече е история и никога повече няма да намери място в политиката?
33
6
 
1
 
! Отговори
Диан0 принцес0 преди 1 месец
Също така не е вярно, че Тръмп не бил работел - той сам е изградил своята империя..........


не бъдиПоТъпа отколкото си, или си?
32
9
 
5
 
! Отговори
Човешко недоразумени преди 1 месец
подвижен политически труп и бъдещ обитател на някоя федерална институция.
31
11
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Посочете един Президент на САЩ насърчил расисти и мафиоти да убиват невинни американски граждани в Конгреса на САЩ...непознат в Историята на САЩ и света геноцид...криминално престъпление е...Съд!!!
30
11
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Разбираемо ...платена статия на насърчаващият убийствата в Конгреса на САЩ авер на невинни американски граждани с цел...заплаха и демонстрация на безнаказаност и сила,подкрепен от мафиоти,расисти и националисти,подкрепени от руските кибер служби разбира се...плющят минуси...заплахи,обиди,вменяват ни вини... типично за КГБ...пийте дизефектанти е...фашизъм..хората не са ***...а факти освен внемени вини??
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за милионите избити във войните на Обонго и Байдън нещо ще изскимтиш ли ,либерално П С Е?
Между другото,колко ти плаща Шорош да плюеш денонощно Тръмп?
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“I am especially proud to be the first president in decades who has started no new wars.” — Donald J. Trump