Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия

Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ
22 фев 2022 22:45, Красимир Ангелов
250
Байдън: САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще въведат допълнителни санкции срещу Русия заради Украйна, предаде Ройтерс.

Американският държавен глава изтъкна, че признаването на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна е сериозно нарушение на международното право, което налага твърд отговор.

Още по темата
Това е началото на руска инвазия в Украйна, отбеляза президентът на САЩ, цитиран от БТА.

"Наредих разместването на американски сили, които вече са разположени в Европа, за да засилим нашите балтийски съюзници, Естония, Латвия и Литва", каза още Байдън в обръщение от Белия дом.

Той изтъкна, че новите санкции, които САЩ въвеждат срещу Русия, са по-сериозни от първоначално обявените. Санкции се въвеждат срещу две руски банки.

Американският лидер каза, че САЩ предвиждат и още санкции, които ще засегнат руския елит, като санкциите ще се налагат в зависимост от развитието на ситуацията в Украйна.    

"Няма съмнение, че Русия е агресор, така че ние сме наясно с предизвикателствата, пред които сме изправени", каза още Байдън в своята позиция.

Той отбеляза още, че САЩ ще продължат да доставят на Украйна "отбранителни" оръжия срещу руското нахлуване и ще разположат повече американски войски за подсилване на съюзниците на НАТО в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим, ДНР и ЛНР са руски територии..............свикна ли Байдън???
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старият Джо е един мошеник...................истинският президент на САЩ се казва Доналд Тръмп!!!
142
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
За да се оправи една работа, треба да се разбърка!
141
2
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Санкциите ги налага единствено и само Господ! Чичо Джо,не хвърляй народите в нова трета, световна война.Прекрасно знаеш,че вече Белият дом е много близко до Москва,като имам предвид най новото оръжие на въоръжените сили на РФ!
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече ще ги уплашат с гей парадите им отколкото с тези измислени санкции.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години на никой не му пука за американските санкции или измислената им демокрация
138
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия трябва да бъде жестоко наказана, а политическия им елит да бъде съден за престъпления срещу човечеството
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна не е регистрирала границите си в ООН от 25.12.1991 г. Тя не е регистрирана като суверенна сържава в ООН Според договора за ОНД Украйна е административен район на СССР респективино на Русия, която е правоприеник на СССР. Това се потвърждава от решенията на международните съдилища по имуществени спорове между СССР и чужди държави., териториите на които се намират Украйна, Беларус и Новорусия, принадлежат на Русия и никой не може да се разпорежда с тази територия без съгласието на Русия!
136
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Аз вече въведох допълнителни санкции срещу Русия и повече няма да им пия водката и ще наблюдавам как от моите санкции икономиката им се срива все-повече:))))
135
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 2 години
Най -голям агресор в Света е САЩ! Под техен диктат е цяла Лат америка и само ако някой се осмили да води самостоятелна политика ще му спретнат "революция" ! Разтуриха целият арабски свят за да им вземат петрола а сега при послушните украинци искаха да правят воена база срещу Русия, номера не им мина!
134
0
 
3
 
! Отговори
БайПън преди 2 години
Ще наложа на Путин забрана да ползва *** по голема нужда само веднъж седмично , като за по-сигурно ще изпратя посланика ни да контролира ,брои води записки за да нема грешки по изхожданията .
133
1
 
10
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Много ми е интересно защо никоя медия не писа за искането на 7 щата да се отделят от САЩ.Защо не се разрешава на тези щати да се обособат като самастоятелни републики.Тексас е един от щатите които иска отделяне.Петициите за отделянето са публикувани на сайта на правителството.Това е истина не е фалшива новина и не е от вчера.НАТО да се намеси за решаване на проблема.Искаме разполагане на войски на територията на заплашените щати.Даже и български контингент ще изпратим като лоялни членове на НАТО
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа като налага санкции, санкционира себе си.
131
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
И Аз ще въведа нови санкции срещу Русия и няма да ходя вече там. Ще ходя само в САЩ на плаж с готини мацки и уиски:))))))
130
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 години
На кого санкции? Ще спрете северен поток, и кой ще пострада от това? Германия! Мислите, че Русия няма къде да си изнася газта ли? Колко са смешни и жалки само. Не разбирам обаче как може цяла Европа да играе по свирката на изкуУфелия дъртак. Силно се надявам, че Германия няма да се поддаде на тази манипулация.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синергичният пинчер Радев се изказа на английски език:))) Просто киро написа с много грешки на английски, че "не одобрява" тези действия. Точно той, който с лекота наруши конституцията, а менторът му Радев затвори очи.
128
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
След като признахте Косово по същия начин сега се чудите какво се случва, ем таа е...
127
0
 
10
 
! Отговори
Denko преди 2 години
И какви са санкциите, щом сложиха военни сили в балтийските държави значи ги е страх , опърдяха кочана
126
0
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Я елате пиленца при батко.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.нар. Западен елит са смешници! На кого налагате санкции? Путин не се интересува от това! В този момент на Западът им трябват военни стратези, полицаи, военни инженери! Путин няма да се спре! Джендърите не искат да прочетат историята, но Путин я чете и знае, че действията на нацистите в началото на ВСВ и преди това на практика носят 100% успех! А тия ще налагат санкции!