Уикендът – жега! После пълен обрат: Дъжд и бури!

В събота и неделя температурите ще достигнат 35 градуса
24 авг 2018 10:30,
7

Горещ уикенд с температури до 35 градуса обещават синоптиците за следващите дни. От понеделник обаче прогнозите са за съществена промяна на времето – очаква се захлаждане, превалявания и бури.

Днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива предимно купеста облачност и до вечерта на отделни места, главно в планините е възможно да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR синоптичката Виолета Манчева.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°.

Има опасност от мъртви вълнения. Спасителите напомнят, че ако флагът е червен, дори да няма големи вълни, е рисковано да се влиза във водата. А основното правило, ако човек попадне в центъра на мъртво течение е да запази спокойствие и да плува успоредно на брега.

Над планините също ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста облачност, и на места има вероятност за краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Горещо време ни очаква и през уикенда. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 30° и 35°.

В следобедните часове на неделния ден на места в Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

А в началото на следващата седмица с обръщане на вятъра от запад-северозапад ще започне по-съществена промяна на времето. В понеделник в Западна България температурите ще се понижат, ще има превалявания, докато на югоизток ще остане все още горещо и предимно слънчево.

По-късно през деня и на отделни места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Тъи тъй...и ся ко?! Кучето под каруцата, жената под юргана, пък аз на улицата...щот мен *** не пуща при нея! Туй да са родиш тъй накриво кофти работа, ама... кот стани, ко да прая!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промениха прогнозата и за Плевен,уж дъжд,захлаждане с 6-10 градуса,а остава над 30 градуса. Синоптиците,познавате ли нещо изобщо?! Само за София ли правите прогнози,и ни занимавате цяло лято с това,че в СФ нямло лято,докато в цялата страна си имаше още от пролетта..
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По морето не го дават да вали за сега. Вече 25 дена не е паднала капка дъжд :)))
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виолета Манчева XXX
1
0
 
4
 
! Отговори
я съм преди 5 години
я съм си добре вътре вънка нека си вали що иска хе хе хе