Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"

Министри: Нуждаем се от насочено и функционално ограничаване
239
Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"
Протест във Франкфурт на Майн в защита на Украйна. Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя налагането на насочени и функционални ограничения на Русия при използване на международната система за разплащания Суифт, заявиха германските министри на външните работи и икономиката Аналена Бербок и Роберт Хабек, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Работим възможно най-бързо по ограничаването на съпътстващите щети от отделянето от Суифт по такъв начин, че те да засегнат правилните хора. Това, от което се нуждаем, е насочено и функционално ограничаване на Суифт", се казва в съвместното изявление на двамата министри.

Премиерката на Литва Ингрида Шимоните заяви от своя страна, че изглежда се оформя споразумение за налагане по-тежки санкции срещу Русия заради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

"Изглежда, не са останали силни възражения", заяви тя във Вилнюс в отговор на въпрос за изключването на Русия от международната система за разплащания Суифт. Мярката се обсъжда в ЕС в рамките на санкциите за руското нашествието в Украйна.

"Искаме решението да бъде взето възможно най-скоро, но не мога да посоча конкретна дата", добави тя.

Литва вече призова за незабавно изключване на Русия от Суифт, припомня ДПА. Това на практика би отрязало руските банки от глобалната финансова система. Първоначално предложението беше отхвърлено от няколко европейски страни, включително Германия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ГерманияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да демонстрират в Германия да отидат в Родината си и да се сражават. То теа демонстрации кой го интересува въобще. Всички Чужденци само ненужни Демонстрации в Германия
111
4
 
0
 
! Отговори
Медведев преди 2 години
До 36 часа ще национализирам смеха само за освободителната опрация и всички съпричастни хора с победата над терористите. Господин Путин е информиран за всички действия на терористите глобално.
110
2
 
3
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Давайте *** , че рублите привършват . Скоро ще си ближете шHypa за сол. И рускините пак ще си завират разни работи , по разни дупки , само да изкарат 2 евро на ден ! С моите 2 лева на седмица бясно им завиждам !
109
3
 
1
 
! Отговори
Излизай на около преди 2 години
"Ще има ли списък за да се ориентираме ние труженичките....." връстното
108
8
 
4
 
! Отговори
CNN преди 2 години
" Белият дом" и ЕС изключих Русия от световната система SWIFT. Мен ме изключиха от ЛГБТ, защото не изпълних нормата за налапани мъжки краставици.
107
3
 
1
 
! Отговори
Медведев преди 2 години
Swift Са национализирани. За основна валута се счита рублата след като изчисленията на външните дългове и размера на запдната инфлация достигнаха критичната стойност представляваща общата стойност на нашите ядрени оръжия. РФ определя като несъстятелни всички влаути освен рублата която се разменя като курс съпоставен към японската йена, която законния съществуващ маркер на световните валутни курсове.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукоил и без това източва кинтите и праща само в офшорки фирмата си работи ама не може да налива в Русия ..само в устата ми
105
1
 
7
 
! Отговори
CNN преди 2 години
" Белият дом" и ЕС изключих Русия от световната система SWIFT.
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукоил и без това източва кинтите и праща само в офшорки фирмата си работи ама не може да налива в Русия ..
103
3
 
1
 
! Отговори
евромагнитски ??? преди 2 години
На ЛУКОЙЛ нанесени ли са му санкции ? Какво ще правим с рафинерията,бензиностанциите ? Ще ги даваме на Байдън , на Зеленски , или ще ги събаряме..??? Ами на Корнелия мъжа и ще получи ли обезщетение ? А другите служители ?.....Ще има ли списък за да се ориентираме ние труженичките ?
102
6
 
7
 
! Отговори
до 154 преди 2 години
Путин със сигурност ще им спре газта като контра санкции . Голяма работа че ще загуби. Пазари ще намери. Той е човек на честта . След като го гъбаркат със санкции , със сигурност той ще им наложи тежки резипрочни санкции . Най-вероятно ще се откаже тотално да прави бизнес с ЕС . Нормално , всеки би направил това. Руснаците с глад неможе да ги оплашиш. 2-3 години ще са зле ,след това ще станат още по силни и с цяла една Украйна в териториите им !
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички които се чудят защо Украйна беше нападната youtube/watch?v=If61baWF4GEЗа който се чуди, не е заради хората или някакви жертви а чисти икономически интереси. Ибрахим, не там, не тааааааааам.
100
4
 
0
 
! Отговори
евромагнитски ??? преди 2 години
На ЛУКОЙЛ нанесени ли са му санкции ? Какво ще правим с рафинерията,бензиностанциите ? Ще ги даваме на Байдън , на Зеленски , или ще ги събаряме..??? Ами на Корнелия мъжа и ще получи ли обезщетение ? А другите служители ?.....Ще има ли списък за да се ориентираме ?
99
2
 
1
 
! Отговори
Последния идиот преди 2 години
повтаряш се...сТъпотата си. Вместо да ме хванеш и да ми направиш вътрешностите на лютеница с твоя монстър кок, ти седиш и повтаряш след мен.
98
4
 
2
 
! Отговори
Аналлизатор преди 2 години
След като запада решава да вади от ръкава си санкции това обезсмисля всякакви следващи преговори. Украйна ще бъде превзета и военната плячка ще компенсира в пъти санкциите. Русия няма да прави бизнес с ЕС и САЩ. Ще развива пазарите си в Азия и ще се стреми към създаването на икономически съюзи алтернатива на ЕС . Новата желязна завеса е факт. Света беше разделен 40 години от желязна завеса не е проблем да изкара още 400 !Правилно прочетохте !400 араби са ме обяздвали !
97
3
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
След като запада решава да вади от ръкава си санкции това обезсмисля всякакви следващи преговори. Украйна ще бъде превзета и военната плячка ще компенсира в пъти санкциите. Русия няма да прави бизнес с ЕС и САЩ. Ще развива пазарите си в Азия и ще се стреми към създаването на икономически съюзи алтернатива на ЕС . Новата желязна завеса е факт. Света беше разделен 40 години от желязна завеса не е проблем да изкара още 400 !
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските про сташки тимажиски медии транслират глупостите на Путин, а не показват горящите танкове, свалените хеликоптери и труповете на над 2000 руски терориста.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще си играем на национализиране, България само трябва да разположи една база ПРО и може да национализира Нефтохима, Аркутино и около 3000 руски апартамента,
94
1
 
2
 
! Отговори
връщайте примата преди 2 години
в пещерата при мен
93
2
 
3
 
! Отговори
връщайте примата преди 2 години
в пещерата.