Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"

Министри: Нуждаем се от насочено и функционално ограничаване
239
Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"
Протест във Франкфурт на Майн в защита на Украйна. Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя налагането на насочени и функционални ограничения на Русия при използване на международната система за разплащания Суифт, заявиха германските министри на външните работи и икономиката Аналена Бербок и Роберт Хабек, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Работим възможно най-бързо по ограничаването на съпътстващите щети от отделянето от Суифт по такъв начин, че те да засегнат правилните хора. Това, от което се нуждаем, е насочено и функционално ограничаване на Суифт", се казва в съвместното изявление на двамата министри.

Премиерката на Литва Ингрида Шимоните заяви от своя страна, че изглежда се оформя споразумение за налагане по-тежки санкции срещу Русия заради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

"Изглежда, не са останали силни възражения", заяви тя във Вилнюс в отговор на въпрос за изключването на Русия от международната система за разплащания Суифт. Мярката се обсъжда в ЕС в рамките на санкциите за руското нашествието в Украйна.

"Искаме решението да бъде взето възможно най-скоро, но не мога да посоча конкретна дата", добави тя.

Литва вече призова за незабавно изключване на Русия от Суифт, припомня ДПА. Това на практика би отрязало руските банки от глобалната финансова система. Първоначално предложението беше отхвърлено от няколко европейски страни, включително Германия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ГерманияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Има санкции има Украйна , няма санкции няма Украйна и санкциите ще ни ги плати Украинския народ, както и моя изстрадал ан.ус
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беззъбият Запад нима си мисли, че Русия не е отработила и тоя вариант с изключването предварително??!! Аз може да шмъркам, но не мисля, че руснаците са толкова глупави!!!!
90
2
 
0
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Има санкции има Украйна , няма санкции няма Украйна и санкциите ще ни ги плати Украинския народ!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беззъбият Запад нима си мисли, че Русия не е отработила и тоя вариант с изключването предварително??!!
88
3
 
3
 
! Отговори
Медведев преди 2 години
От 2 март 2022 интернет ще бъде национализиран 32 ядрени подводници ще се включат в национализирането на оптиките в тихия океан и индииския океан. Национализацията се налага за да се запази душевното здраве на човечеството, както и в борбата с ксенофобията разврата и педофилията пропагандирани и толерирани от наши длъжници, и за да се спре разпространението на фейк нюз представляващи предпоставка и терористични действия срещу неподготвени субекти. Хасане, по - полека отзад, бе!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От понеделник бензина по 3.20 лева! Тромпета - 20 лева, пълна - 50. Не вдигам на скрити номера!
86
2
 
0
 
! Отговори
Медведев преди 2 години
От 2 март 2022 интернет ще бъде национализиран 32 ядрени подводници ще се включат в национализирането на оптиките в тихия океан и индииския океан. Национализацията се налага за да се запази душевното здраве на човечеството, както и в борбата с ксенофобията разврата и педофилията пропагандирани и толерирани от наши длъжници, и за да се спре разпространението на фейк нюз представляващи предпоставка и терористични действия срещу неподготвени субекти.
85
2
 
2
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Шефката Херо ми определи надница от 1 мл мъжко мляко на коментар. Затова се старая толкова, трябва поне цяла чаша да ми напълнят.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От понеделник бензина по 3.20 лева!
83
7
 
1
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Абе тролчета на шебека от Кремъл , с какво ще ви плащат за мозъчните пръдни дето бълвате тука ? Тя рублата вече и за тоалетна хартия не става , а юана не важи в Европата ? Ще си ближете шHypa за сол ....така ми се вижда !?! :):):):):) .....////////На мен поне моите шефове от Козяк ми плащат в шпек и семенна течност.
82
4
 
1
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Заради ония 11 руснака, които ме изнасилиха през 2016 - та, намразих всички руснаци. Сега си давам мекото и поддържано ду*е само на мюсюлмани и африканци с подобаващ размер.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да се пазаря ли? Че защо? Аз пазар с човек, който е свикнал да плаща със задните си части, не правя! Само предупреждавам какво може да се случи. С колко ли са поскъпнали билетите на всичкибритански авиокомпании след затваряне на въздушното пространство над острова, дали знаеш? Май скоро няма да имат пасажери.Ама ти си ручай жабетата, не ми пречиш, аз ще си ручам спе рма.
80
2
 
2
 
! Отговори
Ани 115 преди 2 години
Попадате като Обект в списъка на Менахем Ааронович Мендел, известен още като Дима - Стра.пон, Димон и Медвдев, за национализиране.
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да се пазаря ли? Че защо? Аз пазар с човек, който е свикнал да плаща със задните си части, не правя! Само предупреждавам какво може да се случи. С колко ли са поскъпнали билетите на всичкибритански авиокомпании след затваряне на въздушното пространство над острова, дали знаеш? Май скоро няма да имат пасажери.Ама ти си ручай жабетата, не ми пречиш!
78
2
 
1
 
! Отговори
Ани115 преди 2 години
Попадате като Обект в списъка на Медведев за национализиране.
77
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Вуйна ми си има Гошо - някаква мас.тия. Този Гошо скочи лошо на един от тия...
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуждопоклонниците не бива да се третират като хора, защото не се държат като такива.
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Финансист, не ти се получава, не можеш да ни впечатлиш. Пробвай някъде другаде с тези глупости, в детската градина например, но едва ли и там ще ти се вържат.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109, в Понеделник ще има статия за суифт, не им давай зор!
73
3
 
9
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Дори ние тук в банката когато клиент иска да направи превод към държава която има наложени санкции от САЩ и банката кореспондент е Американска използваме SPFS защото парите може да не пристигнат и се започват едни главоболия. Swift е само система за комуникации по важно е каква е банката кореспондент. Заключението е че Путин е помислил много добре и се подготвя за бъдещи санкции от доста години!