Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"

Министри: Нуждаем се от насочено и функционално ограничаване
239
Германия търси ограничения на SWIFT, които да засегнат "правилните хора"
Протест във Франкфурт на Майн в защита на Украйна. Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя налагането на насочени и функционални ограничения на Русия при използване на международната система за разплащания Суифт, заявиха германските министри на външните работи и икономиката Аналена Бербок и Роберт Хабек, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"Работим възможно най-бързо по ограничаването на съпътстващите щети от отделянето от Суифт по такъв начин, че те да засегнат правилните хора. Това, от което се нуждаем, е насочено и функционално ограничаване на Суифт", се казва в съвместното изявление на двамата министри.

Премиерката на Литва Ингрида Шимоните заяви от своя страна, че изглежда се оформя споразумение за налагане по-тежки санкции срещу Русия заради нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

"Изглежда, не са останали силни възражения", заяви тя във Вилнюс в отговор на въпрос за изключването на Русия от международната система за разплащания Суифт. Мярката се обсъжда в ЕС в рамките на санкциите за руското нашествието в Украйна.

"Искаме решението да бъде взето възможно най-скоро, но не мога да посоча конкретна дата", добави тя.

Литва вече призова за незабавно изключване на Русия от Суифт, припомня ДПА. Това на практика би отрязало руските банки от глобалната финансова система. Първоначално предложението беше отхвърлено от няколко европейски страни, включително Германия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ГерманияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 205, по-скоро руснака ще доживее да види как един смартфон струва колкото гарсониера в Котельники ахахахаххаахах.
131
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо правилните хора?ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ НА ВСИЧКИ РУСНАЦИ!ЗАБРАНА НА БАНКИРАНЕ ЗА ВСИЧКИ РУСНАЦИ! ДА СЕ ОПРАВЯТ С ДЖУДЖЕТО!ЛЮБОВТА КЪМ ПУТИН ИМА ЦЕНА! ИМПЕРСКОТО ИМ ПОВЕДЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖЕ!СТИГА СА МАЧКАЛИ ДРУГИТЕ НАЦИИ!КАТО КАЖАТ ''Я РУСКИЙ'' И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА СОЛТА НА ЗЕМЯТА,!НАГЛИ !
130
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите ще кажат: Другарю Путин, време ви е за пенсия. Вие си подавате доброволно оставката и поемате цялата отговорност за авантюрата ни. Предаваме ви на съда в Хага при Милошевич и вашите сръбски колеги. Ние трябва да се спасим, а вие да се жертвате за Родината, която вие много обичате.
129
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва Военният преврат в Русия. Генералите вече са тревожни и мислят само как да се спасят и да прехвърлят вината на някого, когото целият свят сега обвинява.
128
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вече е военнопрестъпник и ще бъде издирван по целия свят. Генералите му да свалят Руския Хитлер и да освободят народа си и да възстановят репутацията на Русия. Генералите да не чакат като генералите на Хитлер до последно.
127
4
 
13
 
! Отговори
Иво Инджев преди 2 години
По време на тоталитарния режим България е фалирала не три, а цели девет пъти. Износът за СССР е бил в основата на негативното икономическо салдо. Само за 1982 година сме изнесли към СССР 8000 тона домати, 6700 тона краставици, 5500 тона чушки, 5200 тона праскови, 17 000 тона слънчоглед, 13 000 000 000 къса папироси, 43 000 000 литра първокачествен алкохол, 800 тона розово масло. В замяна сме получили 170 броя АК - 47, 3 танка и 2 МИГ - а, колкото да не е без хич...
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви айфони за олигарсите на Путин. Едно бентли да не стигне до врага. Всичкият техен газ е наш срещу пари.
125
7
 
6
 
! Отговори
Меркел преди 2 години
ЕС ще спре износа на швепс и лимонада за Путин и той ще капитулира!Уж война с Русия,а търговийката на газ и нефт си върви.Също като в Сирия,години бомбиха пустинята и нито една камила не пострада!
124
5
 
11
 
! Отговори
Последни новини преди 2 години
Взривени са петролните резерви на Украйна преди минути. Огромен пожар в Киев.
123
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да съм на мястото на Путин след тази война! Така здраво се прецака, че не е истина!
122
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За така нареченото " освобождение " сме платили на Русия 320 тома злато, 10 000 000 000 гроша, 180 000 глави ***, 5500 тона овощни култури, 1/2 от житната продукция за 1878 година, 1000 тона картофи, 120 000 литра ракия, 820 000 000 папироси, 45 000 тона дървесина, 26 978 жени и дори със скъсаните *** на Минкин Стойко. Общо, като теглим чертата, сме дали в злато и натура 786 милиарда лева по настоящия курс.
121
1
 
0
 
! Отговори
Ани193 преди 2 години
Вашият мозък беше национализиран по рождение защото не принадлежите към чистата арииска раса. Но вие не можете да осъзнаете и осмислите това поради ред фактори в това число липсата на неврони спомагащи осъзнаването. Твърденията ви и буквите не са на разбираем език смисъл на думите и не могат да бъдат смислени никой не разбира какво говорите дори самите вие.
120
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издръжката на съветската армия окупаторка изяде всички пенсии, затова сега пенсионерите едва оцеляват. Според разчетите, пръснатите пари по обгрижването на окупаторите надвишават 6 пъти БВП на Царство България.
119
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 март също да се забрани у нас . Националния Празник е Руска Пропаганда вече 142 г у нас. Тва което се случва в Украйна не е освобождение а Геноцид. Русофили като Петко Киряков също. Драсканиците на руския агент Вазов. Нека с учебниците по история се заемат компетентни историци като Емил Джасим и Янко Гочев. Граф Игнатиев е убил Левски. Ботев е убит по поръчка на Русия. Цар Борис Трети също. Нека се знае!
118
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 март също да се забрани у нас . Националния Празник е Руска Пропаганда вече 142 г у нас. Тва което се случва в Украйна не е освобождение а Геноцид
117
2
 
3
 
! Отговори
188 пут преди 2 години
Ти си комплексиран фес. Медведев ще национализира феса ти и ще си останеш само комплексар
116
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилните хора отдавна минаха на златни кюлчета в чекмеджетата. Суйфта не ги плаши.
115
3
 
1
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Рашия Гранде, Гибо Бейбе, Вальо Кулагин, Елза Парини, Пеньо...все прекрасни, позитивни същества...Представете си що за изостанал тип трябва да си, че да помислиш да им причиниш нещо кофти, само защото ориентацията им не ти харесва ? Ужас! Разтече ми се грима, ще си поплача, извинявам се!
114
10
 
2
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
Ние сме против Путин, защото е хомофоб. В 21 век някои закостенели мозъци така и не проумяха, че това е просто любов...ето, моя позната двойка драг куинс вече осиновява второ дете, възпитава го в любов и толерантност, чете му хубави приказки от Швеция като " Децата - ге*ове ", гледат заедно с него " Лили Рибката ", след което обсъждат видяното и всички е обгърнато с такава обич и внимание, грим, очна линия, червило, рокля, женски хормони...Какво против това имат пещерняци като Путин? :)))))
113
7
 
1
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 2 години
В знак на протест срещу агресията на Путин ние, различните ще направим мирен протест под цветовете на дъгата. Прекрасния Вальо Кулагин, моята доскорошна тръпка ще води събитието и ще представлява руснаците, които са против диктатора.