Над 10 милиона украинци нямат електричество

Руските удари съвпаднаха с падането на първия сняг
18 ное 2022 09:20, Елка Василева
214
Над 10 милиона украинци нямат електричество
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Още по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ес щтеше да внася евтин украински ток а каква стана тя
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,нали пво на урките сваляше 80-90% от ракетите и дроновете на руснаците,щто така няма ток в уркия
143
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето я специалната им военна операция! След като се провалиха като окупатори,се доказаха като мародери! 10 млн.човека без основните и базови за нормален живот условия - ток,вода, храна! Историята ще запомни този жалък и унизителен руски принос към Нея!
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за протокола Путин е евреин колкото Хитлер.
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не бомби цивилни цели. И до утре да го повтаряш това не е истина. Явно си на принципа че една лъжа повторена сто пъти става истина но това не винаги е така.
140
2
 
1
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
До 321 СЛАВА ЦИПСО, а! Хееххехехехеее!
139
11
 
3
 
! Отговори
321 преди 1 година
Българските русофили претърпяха катарзис. В началота на войната, когато Русия сриваше със земята Мариупол и бомбеше цивилни цели, русофилите отричаха и използваха безумната опорка на Кремъл, че Украйна сама се бомбандира. Тогава русофилите все още имаха някакъв срам и някаква съвест. Сега Русия срива със земята цивилната инфраструктура на Украйна, цели градове, жилища, площади, а русофилите се радват. След промяна в действията на Кремъл се промени и мнението на русофилите. Извод. Нямат мнение
138
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС и НАТО да им дадат. Ние можем спокойно да пренасочим тока от АЕЦ Козлодуй натам. И без това ЕС ни дава 30 милиона евро да го затворим. Факти.
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен147 95% са евреи. И в парламента им е така, а като процент от населението на Украйна евреите са едва 0.4%. Сам си прави изводите.
136
4
 
7
 
! Отговори
КВО се прат краварит преди 1 година
Краварите кво се прават - да си ги приберат за зимата, нали уж им помагат?
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аноним Зам.министъра интересно колко министри и управници са чужденци...
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С Водката 143 "Сопри се с_водката, щото и ние можем да свеждаме небивалици от ТАСС." Знам, знам слава ЦИПСО, а! Еехехехеххее!
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 144 "Братя украинци избивайте тези изверги..." СЛАВА ЦИПСО!!!
132
3
 
8
 
! Отговори
С Водката преди 1 година
Сопри се с_водката, щото и ние можем да свеждаме небивалици от ТАСС.
131
8
 
10
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
В района на Запорожие руските войски удариха позициите на украинските формирования в Мали Щербаки, Щербаки и Зализнични. В Днепропетровска област руските въоръжени сили атакуваха вражеска огнева точка в Никопол, като също така бяха повредени електропроводи и слънчева подстанция. В Херсонска област руските войски отработиха струпвания на жива сила и бронирана техника на ВСУ в Антоновка, Отрадокаменка и Чернобаевка.
130
10
 
6
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
В Южнодонецко направление ВС на РФ нанесоха удари по жива сила и бронирана техника на противника в Новомихайловка, Угледар и Времеевка. В Луганската народна република ВСУ изстреляха през нощта шест ракети от РСЗО HIMARS по цивилни цели в град Брянка.
129
9
 
7
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
В Бахмутско (Артемовско) направление руските ракетни войски и артилерия поразиха позициите на ВСУ в Бахмут, Клещеевка, Курдюмовка и Озаряновка.В Донецко направление ВС на РФ нанесоха удари по места за съсредоточаване на противника в Красногоровка, Маринка, Водяни и Первомайски. През нощта украински формирования с артилерия обстрелваха Донецк: пострадаха жилищни сгради и сградата на училище 13 във Ворошиловски район.
128
10
 
6
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
Руските войски атакуваха позициите на украинските формирования в селата Гремяч и Сенковка в Черниговска област, както и в Горки, Фотовиж и украински в Сумска област. В Харковска област ВС на РФ отработиха цели в Стрелечя, Старица, Глубокое и Огурцово. В Старобелското направление руските войски унищожиха струпвания на личен състав и техника на ВСУ в Берестовое, Крахмальное, Табаевка и Грековка. На свой ред ВСУ обстрелваха позициите на ВС на РФ край Кисловка.
127
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С гражданска война почнаха и с гражданска ще завършат това вече го казах може би пролетта.
126
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зам.министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр:Днес милиони украинци са абонирани за канали в Telegram, които се пълнят и поддържат от РФ и нейните представители.Многократно сме публикували този списък,но за съжаление,тяхната украинска аудитория продължава да расте по странна причина.Ако най-вероятно те не ни кажат нещо (военни или бизнес тайни),тогава в Украйна медиите просто нагло лъжат.Със сигурност няма да навреди на украинците да се запознаят с алтернативни източници на информация.