Украйна пусна нови дронове към Москва, един се вряза в бизнес сграда

Няма пострадали при атаката
313
Украйна пусна нови дронове към Москва, един се вряза в бизнес сграда
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в деловата зона "Москва сити" на Москва, съобщи рано тази сутрин кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Франс прес.

Собянин информира за няколко дрона, които са летели в посока Москва. Кметът изтъкна, че повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана. Един от дроновете обаче се е врязал в една от бизнес сградите в "Москва сити".        

"Един от дроновете се вряза в същата сграда в "Москва сити" като миналия път, заяви Собянин в "Телеграм", имайки предвид атаката с дронове, засегнала "Москва сити" в нощта на събота срещу неделя.

Изявление във връзка с атаката тази нощ направи и руското министерство на отбраната.

"През нощта на 1 август бе пресечен опит за терористично нападение на киевския режим с безпилотни летателни апарати срещу обекти в град Москва и в Московска област. Във въздуха, със средства за противовъздушна отбрана, са унищожени два украински дрона", се казва в изявление на ведомството.

Министерството съобщи, че трети дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба и се е разбил на територията на комплекса от нежилищни сгради "Москва сити".

Кметът Собянин заяви, че при врязването на дрона в бизнес сградата е повредена фасадата на сградата на 21 ѝ етаж. Няма пострадали вследствие на врязването в сградата, поясни Собянин.

Шест души са загинали при украински обстрел на град Донецк и село Басан в Запорожка област вчера

Шест души са загинали при украински обстрел на град Донецк и село Басан в Запорожка област, съобщиха вчера руските новинарски агенции, позовавайки се на местните власти и аварийните служби, цитирани от Ройтерс.

ТАСС предаде, че в Донецк трима души са загинали и 11 души са ранени в резултат на украински обстрел на града.

Агенцията цитира изявление в Телеграм на назначения от Москва управител на тези контролирани от Русия части на Донецка област Денис Пушилин, според когото това станало, когато украински снаряди ударили пътнически автобус.

Назначеният от Русия кмет на град Донецк Алексей Кулемзин качи в друг пост в Телеграм снимки на изгорял автобус.

По-късно вчера назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки съобщи, че трима души са били убити и около 15 души са ранени при украински обстрел на местен магазин в село Басан в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До До Време е запада (256): Ами, да почват, бе! 'баси дришльовците посейдонясали пияндурски, 'баси!...
264
2
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 9 месеца
Разрушенията на русия в Украйна се наричат "спец.военна операция", а украинските нападения на руска територия се наричат тероризъм. кремълските фашисти изглежда малко са чели и малко знаят.За тях е чужда поговорката,че "каквото се повика,такова ще се обади".Долу русия.Да живее Украйна!
263
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Товарищи, да не сме подминали Киев в бързината? За 2 дена щяхме да сме там, втора година яздим.
262
0
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Пансирите на покривите само за декорация ли са? А в Мацква немат ли алармена система за въздушни атаки?
261
0
 
7
 
! Отговори
Няма как преди 9 месеца
Да засипваш една страна с дронове камикадзе и да очакваш при теб всичко да е спокойно.Който и да е в ролята на жертва ще се опита по всякакъв начин да се защити и да си върне за причинените страдания, за разрушените сгради, за убитите си сънародници.И така бавно и полека войната ескалира....Затова трябва да се седне на масата за преговори, или още повече да се ожесточи войната.Русия се инати и иска със сила да анексира Украински територии, но няма да успее.И ако днес не преговаря утре ще страда!
260
5
 
4
 
! Отговори
Взе да става преди 9 месеца
"Игра на дронове"! Руснаците изпращат постоянно ирански дронове камикадзе срещу Украинските градове, Украйна се стреми да отвърне подобаващо и вече се чуват експлозии и в Москва.И накъде в крайна сметка отива всичко това и не е ли време да се намери някакво мирно решение на въпроса.Повече от ясно е,че военно Москва не можа да надделее.И ако имат поне малко разум в главите си, то Руските ръководили начело с Путин трябва да търсят мирно решение и дипломация.Иначе ще загубят всичко!
259
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Терористи................Сър!!!
258
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Укро-терористите пак се развилняха..................разбраха, че на бойното поле и на фронта губят войната и започнаха да нападат граждански обекти и да убиват мирни хора.............типични терористи..................но ще бъдат наказани...............руснаците си знаят работата и не обичат терористите!!!
257
4
 
3
 
! Отговори
UA преди 9 месеца
Украйна - значи на края на Русия...............самото име на държавата си го казва(по скоро на отцепилата се наскоро псевдодържава) ..............на края на държавата поданиците се разбунтуваха срещу централната власт(тя е в Москва, не в Киев)..............нормално е руснаците да се ядосат и да въведат ред в разбунтувалата се провинция!!
256
4
 
3
 
! Отговори
АНТИХРИСТА ПУТИН преди 9 месеца
ЧЕРПИ АФРИКАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА С ОТКРАДНАТОТО ОТ ИЗБИТИТЕ УКРАИНЦИ ЖИТО! В АДА ДА ГНИЕ АГАРЯНИНА!
255
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Американците щяха да решат много бързо украинските атаки.. Много бързо... Украйна наистина има късмета, че воюва с Русия!
254
3
 
5
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 9 месеца
ПОСЕЙДОНИ...ОЙ ДАРАГОЙ...ОКОПАВАЙТЕ СЕ НА ИЗТОК ОТ УРАЛ...ТАМ ОТ КЬДЕТО СТЕ ДОШЛИ....
253
6
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
На поразеният етаж от бизнес сградата има бот ферма за руска пропаганда.
252
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Терористите от Украйна атакуват кораби до Бургас и Варна с безпилотни катери. Защо продължавате да пращате оръжие на Украйна? Те ще ни вкарат във войната.
251
10
 
6
 
! Отговори
До Време е запада преди 9 месеца
Гледай да не стане обратното, че Посейдоните са заложени. Русия е най-голямата ядрена сила. Капиш?
250
11
 
10
 
! Отговори
Време е Запада преди 9 месеца
Да пуска атома върху руската к.оч.и.на и да се приключва
249
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски е новият Осама Бен Ладен. Опасен е, защото ще се обърне срещу САЩ след войната.
248
13
 
14
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
До Рашко -Жалки и неграмотни укропитеко ,последната война в Европа я запалиха твоите подли господари от ФАЩ. Сигурно не знаеш кой хвърля бомби с обеднен уран в Югославия?!Както и тази в Уссрайнината!Наистина всички краварофили сте невежи и неграмотни-ФАКТ!
247
17
 
12
 
! Отговори
Рашко преди 9 месеца
Крайно време е кремълските фaшиcти да получат една солидна доза от собственото си лекарство. От ВСВ насам не е имало завоевателни войни в Европа, *** трябва да бъдат заслужено наказани!
246
12
 
19
 
! Отговори
справедлив преди 9 месеца
Укрите са терористи и трябва да бъдат изтребени.Убиваха деца в Донецк ,криеха се като мишки в училища и болници ,убиха мирни жители на Керченския мост ,разстрелваха пленници , а сега се крият по нашето Черноморие и нашите послушни политици ги хранят от нашия джоб.Тези фашисти трябва да бъдат прогонени.Пълна денацификация на Уссрайнината!