Русия разполага нови войски в Южна Осетия?

Грузия съобщи, че Русия е разположила още 2000 военни на територията на грузинската сепаратистка област
23 окт 2008 15:16,
26
Русия разполага нови войски в Южна Осетия?
Снимка: БГНЕС

Грузия съобщи днес, че Русия е разположила още 2000 военни на територията на грузинската сепаратистка област Южна Осетия и изрази тревога от пристигането им в страната след краткотрайния конфликт между двете страни през август, предаде АФП.

„През последните две седмици в Южна Осетия бяха разположени още 2000 руски войници“, съобщи говорителят на грузинското вътрешно министерство Шота Утиашвили.

„Общият брой на руските войници в Осетия в момента е повече от 7000 души“, каза още той. По-рано Русия съобщи, че ще запази общо 7500 войници в Южна Осетия и Абхазия.

Утиашвили допълни, че 40 бронетранспортьора са били разположени в спорната област Ахалгори в Южна Осетия, въпреки че според него Русия трябва да изтегли войските си, както предвижда споразумението за примирие, сключено с помощта на ЕС.

„Ние сме много разтревожени от подобни провокативни действия от страна на Руската федерация“, посочи говорителят.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви от своя страна, че Москва действа „съгласно споразуменията за прекратяване на огъня и за сътрудничество и взаимопомощ“, между Русия и Южна Осетия и Абхазия.

Те предвиждат „във всяка територия да бъдат установени контингенти от около 3700 войници. Тази информация е известна и достъпна“, подчерта Лавров. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
ПУТИНОВИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ДА НАПУСНАТ НЕЗАБАВНО СУВЕРЕНИТЕ ГРУЗИНСКИ ТЕРИТОРЙИ , ЩТОТО ЩЕ ИМ СЕ РАЗПЛАЧЕ МАМИЦАТА-КЪРВОПЙИСКА ! СТРАНЖАТА ДА НЕ СЕ ВРЪЗВА НА ИВО И СИЕ , ЩОТО ТОВА Е ЕДИН НЕНОРМАЛЕН ИЗВЕСТЕН КАТО ДОНЮ ДОНЕВ , -МУ-МАЙНА И НА НЕГО !
24
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой е този "велик българин", бе?Странджата е литературен герой, *** си като Г*З...Ми що не се преместиш да живееш в Русия?Хем не ти харесват Щатите, хем от 10 години стоиш там?
23
2
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
алооооуууууу ***,подписващ се с името на великия българин.мерси че ме подмладяваш ,но за съжаление съм на 43 години.и се преселих в САЩ,когато ти си чел по вестниците за тази държава.живеещите тук сме добре,за сметка на иракчани,афганци,сомалийци и други такива.и спри да гледаш "Рамбо"Макс Пейн" и други холивудски бози.казвам ти го пак-никой американски военен не иска да ходи на мисия в Ирак,защото на всеки му е мил живота.от познат американски военен го знам.и американците са хора и те умират ако не знаеш.така че върни касетите с американски екшъни и подкарай селските ***,защото както виждаш всички във форума ти се смеят на изпиления мозък.
22
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Ивчо,виждам пламъчета в очите ти и разбирам желанието ти да се учиш,но наведнъж не става.Аз не споря с теб,азсамо ти обяснявам как стоят нещата.Ти си младо момче и сегатръгваш - просто трябва повече да четеш и да слушаш,а ония истории за майорите ги забрави и не се излагай...Поведението ти го отдавам най-вече на това,че във вашето селосе получават само Труд и 24 часа и на това,че хващаш самоканал 1 и бтв...
21
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Пишещите тук явно не правят разлика между понятията и категориите, с които се опитват да боравят. "Странджанката" през цялото време не разбра, че частично верните му твърдения засягат част от политическия елит на Русия, а не самите Руснаци. А в България какво е положението, да попитам???Не смятам себе си за русофил, за това ще си позволя да попитам русофилите: Знаете ли колко пъти България е била пренебрегвана в историята от Русия заради Сърбия?В крайна сметка обаче, Руснаците са прави в случая.
20
2
 
0
 
! Отговори
лудо куче преди 15 години
моля Ви не се вързваите на тъпизмите на СТРАНДЖАТА тои си е тъпо парче така че не се ядосваите с този ***.а ти странджа се засрами верно че си геи но небива и да си .оная .в.а маика ти не те ли научи че не бива да се закачаш с русия .чао и много здрав на мамати ***
19
2
 
0
 
! Отговори
IVO преди 15 години
АБЕ СТРАНДЖА НЕ МЕ ПОЗНАВАШ,ТАКА ЧЕ НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ СЪМ.АМА МАЙ ВЪВ ВАШВТО СЕЛО САМО АМЕРИКАНСКИ ЕКШЪНИ ГЛЕДАТЕ И ЗА ТОВА ТИ Е ГЛАДЪК МОЗЪКА.ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ Е В СИЛА ПОГОВОРКАТА:"ТИ МУ ВИКАШ КУМЕ ИВАНЕ,А ТОЙ ИСКА ЗА К..А ДА ТЕ ХВАНЕ".С *** НА ГЛАВА НЕ СЕ ИЗЛИЗА,ТАКА ЧЕ СЕ ОТКАЗВАМ ДА СПОРЯ С ТЕБ.АКО БЕШЕ ЖИВЯЛ В ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА НЯМАШЕ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ.
18
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме по лоша демокрация от Руската. Тях поне ги управляват патриоти.
17
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ходил съм от Русия, Почти цяла Европа , Гърция, Кипър, Германия, Испания. Никъде никой не обича САЩ. Но като говорим за Русия малко европейци я познават и са ходили в Русия. В европа не съм водял руснак да работи на *** . Той или има някакъв бизнес или работи за друг руснак. А тези къде работят на Гърци и Испанци са украинци, литовци.
16
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Момченце,заблудено,не си мисли,че като пишеш с големи букви ще бъдеш убедителен.От единайсет години не си излизал от твоето село и твоята предубеденост те кара да си измисляш невероятни истории.Омръзна ми да обяснявам нашто А и БМарийке.Още си на първо упражнение - не правиш разликамежду тоталитарна и демократична държава.Ало Ушаков и Нахимов нали вие позорно избягахте от крепосттаи оставихте Севастопол на враговете...
15
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da ama nqma koi da pusne tezi bombi
14
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лесно е да Журналист да пише за Руския Ботуш , кога в страната му е американската кубинка. Що не пишеш против САЩ да те призная за куражлия. Те да не са по-хубави.
13
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да Разполага бе по-добре да ги окупират руснаци. Отколкото черни *** от САЩ. И Черно Море да стане негърско. Да дойдат черните *** да е-бат сетра Ви.
12
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия си проси бомби над Кремъл.Този сценарий би бил изключително удобен за и медведев
11
2
 
0
 
! Отговори
Шибашвили преди 15 години
Абе и 200000 да пратят пак ще дойде ден да си тръгнат обилно пocрани от Грузия, никой народ не може да търпи миризмата на руския ботуш, само българските русофили изпадат в оргазъм от тази противна миризма.
10
2
 
0
 
! Отговори
македонски преди 15 години
стрнджа ти ли си бе?По рано не беше *** или някой само ти резили името .А за Грузия я от пиши тоя президента им си взе комисионната но незная дали ще може да я похарчи след година а може и по рано и Турция ще си поиска своя дял защото има област в която живеят турци и е подарена грузинците от Сталин и другите съседни републики ите ще си искат своята част и от Грузия почти нищо няма да остане.
9
2
 
0
 
! Отговори
IVO преди 15 години
АБЕ СТРАНДЖА,АБЕ ***,ТИ КОГА СИ ЖИВЯЛ В ДРУГА ДЪРЖАВА,ЧЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН ПО ВОЕННИТЕ ВЪПРОСИ НА САЩ.ОТ 11 ГОДИНИ ЖИВЕЯ В САЩ И МОГА ДА ТИ КАЖА НАЙ-ОТГОВОРНО ЧЕ ПРАЩАТ ВОЕННИТЕ СИ В ИРАК,АВГАНИСТАН И В ДРУГИ ГОРЕЩИ ТОЧКИ БЕЗ ДА ГИ ПИТАТ.ИМАХ ЕДИН СЪСЕД В КЕНТЪКИ-МАЙОР ОТ АРМИЯТА И СЕ ПРИНУДИ ДА ПОДАДЕ РАПОРТ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ В ПОЛИЦИЯТА ТОЧНО ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОТ ИЗПРАЩАНЕ В ИРАК.ВСЕ ПАК ИМАШЕ 2 ДЕЦА И МУ БЕШЕ МИЛ ЖИВОТА.ВЯРНО,ТАКИВА ГИ ПЕНСИОНИРАТ СЛЕД 6 МИСИИ,НО САМО АКО ОЖИВЕЯТ.
8
2
 
0
 
! Отговори
Адмирал Ушаков,Нахим преди 15 години
Да са благодарни ,че разполагат 2000 бойци,а не ги засилиха срещу разни курушвилита и в Тбилиси.Оня *** п,президенчето им сигурно се нааква в момента от яд и злоба! Да ходи да целува ръка на императора ,че който не целува ръка - целува папа у *** ! Това е стара Българска поговорка - типичен пример са нашите недоносчета след 10.11.89 г.Когато Русия п р ъ д н е света се н а с и р а !!! Това заради цензурата :))))
7
2
 
0
 
! Отговори
ninq преди 15 години
Не,бе болен,ти се научи да приемаш истината "спокойно и хладнокръвно". Руските момченца не бери грижа,на задгранични мисии Русия праща само кадрови войници,но при извънредно положение може да се изпратят и наборници.Закон си имат хората. И стига,моля те,престани да се правиш на всезнайко! Има ли тема която не си ocpaл с некомпетентни и глупави изказвания? Хайде,изчезвай,***!!!
6
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Роро,бъди спокоен бе момченце,България също има професионална армия,но на мисия отиват само тия,които изявят желание и се смятат за подготвени.За щатите това важи с по голяма сила.Само руските момченца Путин може да ги засили на п.у.т.к.а. симайна.И се научи да п риемаш истината спокойно и хладнокръвно...