Бившият папски иконом получи присъда от 18 месеца затвор

Той бе обвинен в кражба на тайни документи, изтекли в медиите
6 окт 2012 17:32, Петя Славова
2
Бившият папски иконом получи присъда  от 18 месеца затвор
Паоло Габриеле изслушва присъдата си. Снимка: БТА

Бившият папски иконом Паоло Габриеле бе осъден на година и половина затвор за кражба на вътрешни документи на Светия престол, публикувани впоследствие в италиански медии, предадоха осведомителните агенции.

Преди това прокуратурата на Ватикана поиска присъда от три години затвор за подсъдимия, припомни БТА. Прокурорът Никола Пакарди поиска на Габриеле да бъде наложена и до животна забрана да работи във Ватикана на управленски постове.

Адвокатите на Габриеле призоваха съда да промени обвинението към клиента им от "кражба при утежняващи обстоятелства" на "злоупотреба". Във връзка с това защитата поиска Габриеле да бъде освободен.

В предоставената му последна дума обвиняемият заяви, че действията му са били мотивирани от неговата дълбока и съкровена любов към Римокатолическата църква и папата, на когото е служел. Габриеле декларира, че не се чувства крадец. След двучасово заключително съвещание съдът обяви, че обвиняемият трябва да заплати разноските по съдебното дело.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
aer преди 11 години
Руските к_рви,дето пяха *** песни и се гавриха в ХРАМА западняците ги защитаваха,а този човек за документи - в затвора!Както се казва ЗА КУЧЕТА И КОТКИ МОЖЕ,ЗА ПРАСЕТА НЕ!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пръднали му на оная работа!