Русия към Кореите и САЩ: Бъдете отговорни и сдържани!

Международни реакции след като КНДР "обяви война" на Южна Корея
Обновена: 30 мар 2013 17:24 | 30 мар 2013 17:24,
292
Русия към Кореите и САЩ: Бъдете отговорни и сдържани!
Снимка: Reuters, архив

Русия призова днес двете Кореи и САЩ да проявят отговорност и максимална сдържаност, след като Северна Корея обяви, че е "в състояние на война" с Юга, предаде Франс прес.

Очакваме двата лагера да проявят отговорност и максимална сдържаност, и никой да не прекрачи границата, от която няма връщане назад, заяви пред агенция Интерфакс пратеникът със специални поръчения на руското външно министерство Григорий Логвинов, оглавяващ руската делегация на шестстранните преговори.

Още по темата

Не можем да останем безучастни към случващото се край източните ни граници, където се нагнетява напрежение и ежедневно се отправят заплахи, отбеляза дипломатът, цитиран от ИТАР-ТАСС. Поддържаме постоянна връзка с партньорите си в шестстранните преговори по севернокорейската ядрена програма (двете Кореи, Китай, САЩ и Япония).

Всички се стремят да не допуснат положението да излезе извън политическо-дипломатическите рамки, допълни той. Дипломатически източник, цитиран от Интерфакс, похвали поведението на Вашингтон и Сеул при настоящата криза, посочва АФП.

Обстановката, разбира се, е много напрегната и опасна, но има окуражаващи елементи: реакцията на САЩ и Южна Корея засега е премерена и спокойна, отбелязва той.

Париж настоя Пхенян да се въздържа от всякакви нови провокации. Франция е много разтревожена от ситуацията на Корейския полуостров. Тя настоятелно приканва Северна Корея да се въздържа от нови провокации, да изпълнява международните си задължения в рамките на резолюциите на ООН и да се върне бързо към пътя на диалога, заяви в комюнике говорителят на външното министерство Филип Лалио.

Германският външен министър Гидо Вестервеле призова днес Северна Корея да престане да си играе с огъня, оценявайки като сериозна настоящата заплаха за района, съобщи АФП. Безотговорната игра на Северна Корея с огъня трябва да престане, заяви министърът пред германския в. "Билд".

Макар картините и изявленията, идващи от Северна Корея, да ни изглеждат като от друга епоха, те представляват сериозна заплаха за мира в целия район, каза Вестервеле, признавайки, че е силно разтревожен от положението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Бобчо преди 11 години
motivatori.net/index.php/topic,32.0.html
163
0
 
6
 
! Отговори
бонобо - продълж. преди 11 години
..да подържа напрежението, в КНДР ще се намери кой да събори последния от династията, а в Ю.Корея ще бъдат пометени противниците на обединението. Корейците са умен, талантлив и безкрайно работлив народ. Щатите само помагат на Ким да държи властта. В С.Корея поколения са възпитани на омраза към САЩ, постоянно им е припомняно за чудовищните жертви, които дадоха през войната, а и изолацията, която янките им наложиха. Дано не стане беля! В С.Корея идеологията не е комунистическа, а "чучхе". Четете!
162
0
 
6
 
! Отговори
бонобо преди 11 години
Веднаж бях писал по въпроса, но добри хора не ми пуснаха написано. С.Корея не е Ирак. Пустини няма за "Пустинна буря". Там в скалите има пробити ХИЛЯДИ километри тунели, оборудвани са командни пунктове, складове и всичко, което можеш да си помислиш. Под Пхенян има втори град. Армията им е въоръжена до зъби и безкрайно мотивирана! Между двете Кореи има неясна, но силна връзка, почиваща на силното чувство за една нация. Едно обединение ще роди свръхсилна държава.Така, че ако не е Чичо Сам ...
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ПРОВОКИРА ОТ САЩ, КОИТО СИ ПРАВЯТ УЧЕНИЯ С УЖНА КОРЕЯ. ТЕЗИ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ТРЯБА ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ И ДА СИ ПОЧИНЕ СВЕТА ОТ ЗЛОТО, КОЕТО ПРИЧИНЯВАТ НАВСЯКЪДЕ.
160
2
 
10
 
! Отговори
демокрацията е ЛЪЖА. преди 11 години
Близо 20% от жените в САЩ са били изнасилени най-малко веднъж в живота си, сочи проучване на Центъра за контрол и превенция на болестите, цитиран от Ройтерс. Всяка четвърта жена пък е била жестоко нападната от партньора си.Почти 80% от жертвите са били изнасилени за първи път преди да навършат 25 години, а над половината са били изнасилени от настоящ или бивш партньор, сочат данни от проучването.
159
0
 
5
 
! Отговори
Сдържаност преди 11 години
Днес , Американците си припомниха 1981. Филмирано имат ( кадри от стрелбата срещу Президента Рейгън ). Трябвало е да го оперират . Заместник Президента свиква конференция в Белия Дом - темата Студената война и Русия ! Говорителя от филмчето беше застанал пред Белия Дом и обясни - през онова време на 1981 , Руснаците са били до Вашингтон , секунди преди конференцията са могли да заличат Белия Дом. и всички вътре и околноста , но не са го направили !
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 191. Аз съм гледал филмирано , Руснаците им дават възможност да влязат на тяхна геритория и ги изпаряват , колкото и да настъпват и влизат . Показват им че числеността няма значение . После Китай се оплаква и международна проверка отива на място . Руснаците казват , ето няма нищо .. Американците сменят политиката в Китай - само по 1 дете .( То китайски градове има и в САЩ , това не значи , че ще стане китайско !)
157
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 1950 г.какво търсят отново САЩ на Корейския полуостров?Да се приберат в държавата си и да престанат да се изживяват като еднолични собственици на света,чиито "жизненоважни интереси трябва да бъдат "защитавани"по цялото земно кълбо".Те с действията си и провокативни изказвания са единствената заплаха за мира в света.
156
16
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
***...
155
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея да престане да си играе с огъня. Що за наглост и арогантност е това. Нима тя провежда военни маневри до територията на САЩ. И каква е целта на тези маневри. Единствено да се демонстрира военна сила и да се дразни класовия враг. САЩ от 1945 г. до днес единствени в целия свят си играят с огъня. Единствено те си позволяват да окупират суверенни държави и да избиват местното население по "демократични" подбуди. Някой да ги е молил за износ на "демокрация". Това е цинизъм.
154
0
 
4
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 11 години
До Анонимен,ТЯ И ПРЕЗ 41г.СПУКА ГУМА НАЛИ...
153
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една територия ,от японска колония е разделена на 2 държави без никой да пита народа иска или не.Да отидат сега да ги оправят тези,които са забъркали тази каша.
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези като пуснат една ракета към САЩ горивото и ще свърши някъде около София и тогава ще си решим проблема с нашите ПОЛИТИЦИ.
151
0
 
24
 
! Отговори
абв преди 11 години
До Анонимен ти си си *** бе РУСИЯ никой не я пита но всеки се съобразява с нея
150
3
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
До до 191Въпрос на време е да ти подействат хапчетата, ама трябва да ги пиеш редовно.
149
3
 
22
 
! Отговори
ДО 191 преди 11 години
Чайна китайците веднъж се опитаха да влезнат в територията на Русия и не знам дали знаеш какво им се случи. От тогава не смеят и да се испикаят близо до руската граница
148
6
 
21
 
! Отговори
че преди 11 години
Защо?обвиняват винаги Северна Корея Янките провеждат маневри до границите и а те да не реагират. Това не е ли провокация и повод за намеса.
147
1
 
3
 
! Отговори
Майна преди 11 години
До чайнаБла- бла.*** ние знаем, че си ***. Простено ти е.
146
11
 
4
 
! Отговори
чайна преди 11 години
Политиката ,за баланс на силите,като всяка френска измишльотина е много вредна и в известен смисъл социалистическа,т.е. опитва се да има за всички по равно,в резултат на което има много богати и много бедни народи.Правилния световен ред ,обаче е по силния да доминира безпрекословно,така условно победените ще получат достъп до по успешен социален модел и в известен смисъл загубата им в по -късен етап ще доведе то позитиви.Пример за това е Римската империя.
145
27
 
5
 
! Отговори
чайна преди 11 години
Руснаците са най-големите *** на планетата и китайците скоро ще ги прегазят като луди крави.В пограничните райони на Китай с Русия,китайските градове са с по няколко милиона жители а зад браздата имат обезлюдени и богати на ресурси територии.Малкия човек с големите амбиции- Путин,скоро ще се чуди от къде му е дошло и пак ще чакат братския американски народ да ги спасява,както във втората световна и за съжаления пак ще ги спасят ,тъй като простите американци изповядват политиката за баланс .