Оланд и Меркел ще говорят за онлайн сигурността и отбраната

Данъците и енергетиката също са сред темите на срещата си
Обновена: 19 фев 2014 16:20 | 19 фев 2014 16:20, Елена Кирилова
1
Оланд и Меркел ще говорят за онлайн сигурността и отбраната
Ангела Меркел и Франсоа Оланд. Снимка: архив Ройтерс

Правителствата на Германия и Франция провеждат днес съвместно заседание, но очакванията от него са скромни.

Германският канцлер Ангела Меркел иска да бъде създадена европейска комуникационна мрежа, докато желанията на френския президент Франсоа Оланд се простират към енергиен „Еърбъс“. Въпреки това разговорите между двамата лидери се очаква да са със стеснен обхват, пише Ройтерс.

Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани, са енергетиката, интернет, отбраната и данъците.

Преди време Париж призна, че трябва да се насочи към политики, които благоприятстват бизнеса, а Берлин приветства решението. Тази стъпка ще помогне на компаниите да постигнат растеж и да осигурят работни места. Именно тези думи се оказаха ключът към доближаването на Франция към гледната точка на Германия.

Миналия месец Оланд пък призова за създаването на компания в енергийния сектор, аналогична на „Еърбъс“. Държавният глава на Франция иска да има по-голямо сътрудничество между германските и френските изследователски институти за възобновяема енергия, разкриват представители на властите в Париж.

И двете страни са загрижени за защитата на личните данни в Европа на фона на разкрития, че американските тайни служби са извършвали подслушвания, включително и на политици.

Франция вече е представила идеите си за подсилването на европейската дигитална икономика. Освен това настоява за дългосрочно подсигуряване на интернет инфраструктурата. От своя страна Германия разполага с план за създаването на европейска интернет мрежа. Страната ще поиска от големите технологични компании като Facebook и Google да базират част от сървърите си в Европа.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
neni4a преди 7 години
Ще се чудят и маят какво да измислят,че барем успеят да поставят Путин на колене Боли ги още от миналата година,та мечтаят за отмъщение. Теориите настрана,старите дружки си плямапат по приятелски припоняйки си за старите времена