Тимошенко получи подкрепа от Меркел

Тя е разговаряла още с Фюле и с американски сенатори
23 фев 2014 16:14,
214
Тимошенко получи подкрепа от Меркел
Юлия Тимошенко. Снимка: БТА

Украинският опозиционен водач Юлия Тимошенко получи подкрепа днес от канцлера на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор между тях, съобщи пресслужбата на Тимошенко, цитирана от Ройтерс.

В изявлението се посочва, че Меркел е поздравила Тимошенко за освобождаването й и е изразила увереност, че завръщането й в украинската политика ще бъде един от основните фактори за стабилизиране на ситуацията в Украйна.

Още по темата
Според думите на канцлера връщането на бившия премиер на Украйна в политическия живот ще допринесе за запазване на единството на бившата съветска република и ще й помогне по пътя към европейските реформи.

Тимошенко ще се срещне в най-скоро време с Меркел, съобщи в комюнике нейната партия "Баткившчина", цитирана от Франс прес. Тя е разговаряла днес по телефона и с еврокомисаря по разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле, както и с американските сенатори Джон Маккейн, Ричард Дърбин и Крис
Мърфи, посочва пресслужбата на "Баткившчина", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Депутатът от "Баткившчина" Серхий Соболев от своя страна заяви, че няма да се разглежда кандидатурата на Тимошенко за поста министър-председател, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: УкрайнаЮлия Тимошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
11
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 10 години
Блажен е неукия. Той вечно се рее из измисления си свят. Точно така пич. Русия ще те спаси и ще ти плати тока и парното. Тя ще ти даде образование и работа. Тя ще се грижи за децата ти и жена ти. Ти само ще си пиеш ракийка и живота. Евала. ...скапани соц. ***. аре *** най-сетне.
148
3
 
13
 
! Отговори
Украйна преди 10 години
Крим официално се отдели от Украйна.Това е първата област обявила автономия от Украйна. Хората се събират на доброволчески опълчения срещу фашистите от "Евромайдана". Кметовете на градовете организират самоотбрана. В случай на необходимост, ако не удържат напора на ЧУЖДИТЕ сили, ще помолят Русия за помощ.АМИ СЕГА?Една стара българска приказка казва "Чак след края на боя на сватбата, ще стане ясно кой е кум, кой е сват и кой на булката брат." Дотогава...Черноморския флот е на пост...
147
8
 
1
 
! Отговори
до 175 преди 10 години
Отвличат и убиват беззаконно. Комунистите отвличаха и убиваха наъплно "законно". ***.
146
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже и по еврейската тв бТВ тази вечер по новините признаха,че в Киев цари пълна анархия и ,че политиците от опозицията не контролират тълпата ,показаха как маскирани бандеровци отвличат и убиват хора. те до това води еврейската демокрация ,до кръв,насилие и последващ грабеж на дадената държава.
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 169Русия е нямала флот за да превземе Истанбул, докато Турция е била в съюз с Англия. По земя почти целия ЕС е бил против Русия. Даже Константинопол е превзет от турците защото папата и Англия и Германия отказват помощ на българските и гръцките царе.
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
четете в агенция Фокус сега. в Украйна на юг и изток големи демонстрации под наслов анти майдан в Севастопол е бил свален украйнскя флаг и е бил издигнат руския флаг над областната управа като множеството е поискало независимост от Киев и присъединяване към руската федерация. Навсякъде на юг и и изток в Украйна се сформират въоръжени доброволни отряди срещу тези от Майдана в същото време тази вечер завърши олимпиадата ,от утре започва да става напечено за бандеровските ***
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, спряха ни нарко канала, ако спре и евросубсидията политиците ни какво ще правят милите?
142
9
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 10 години
Ако на Русия наистина й е пускало за България, нямаше да чака да минат 500 години, за да ни освободи от руско робство. През цялото това време тя е била велика империя и си е траела. Тя ни освобождава само, за да ядоса Османската империя, защото турците са имали за идея да откъснат части от азиатските територии на Русия, населени с мюсюлмани и да ги присъединят към себе си. Но и дори освободена България никога не е била независима и свободна нито преди, нито сега.
141
3
 
2
 
! Отговори
Христос преди 10 години
До мухамедДо мухамедЯвно не съм те дарил с достатъчен ум за да можеш да спориш с Ястреб интелигентно и без обиди.
140
0
 
5
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Киев е в хаос няма продукти,бензина свършва,парите по банките също,няма власт няма милиция,хората страдат!защо по нашите медии не се показва истината?
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще фалира ако приеме и Украйна. И сега само се карат с Великобритания, Германия, Гърция и другите за пари, ами ако приемат и Украйна, ще фалира целия ЕС. Ще спрат парите от ЕС за България и тогава България ще стане само донор и ще трябва да внася повече пари в ЕС.
138
0
 
6
 
! Отговори
Тивом преди 10 години
Тая тимошенко трябваше да и светят маслото в затвора. Ще има да тормози народа си още някоя и друга година докато не я изметат и нея. Тая сви пари направи докато беше на власт - не е за вярване.
137
1
 
3
 
! Отговори
Джон Маккейн, преди 10 години
не беше ли онзи, дето виетнамците го държали като пленник в яма и нещо е с повредена психика
136
1
 
1
 
! Отговори
хасан преди 10 години
да изпратим войски да спасят гагаузите предлагам от форума да набираме доброволци
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия никога не изоставя приятелите си ,тя не остави в ръцете на световния *** народа на Сирия и разгони от бреговете и флота на сащ и нато ,Русия не ни изостави и нас и ни освободи от турско,още по малко Русия ще изостави своите руски граждани в Украйна и ще позволи на бандееровците и *** които сега вилнеят в Киев да посегнат на руснаците и руските интереси в Украйна .Снощи направиха голяма грешка ,че посегнаха на Печорски лаври-Православна светиня под юристикция на руската патриаршия
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиМОШЕнко в Бабий Яр !
133
0
 
2
 
! Отговори
мухамед преди 10 години
Ястреб спри с твоите глупости много добре знаеш,че сте кучета ,
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочете ли Книга Велес?
131
0
 
8
 
! Отговори
о.з. щурман БНА преди 10 години
Вестник "Адевърул": Бъсеску, пращай войски да защитят румънското малцинство в Украйна.Поляците призовават техният президент да защити "поляците" в Западна Украйна.Русия има готови 5 армии+ Черноморския флот в защита на Източна и Южна Украйна...Ние имаме 250 000 българи в Югозападна Украйна и няма как да ги защитим, защото новите ни съюзници от САЩ ни заповядаха да си закрием Армията!А само авиацията ни беше над 500 изтребители, щурмовици, транспортна и хеликоптерна авиация...България...
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите в Украйна и гагаузите ,който са част от българския етнос също са против тези *** от Майдана и са за Русия ,всеки нормален човек е против тези жидовски *** ,които спретнаха този преврат в Киев,ама и тия от Ню Йорк таймс ,днес в статия признават,че след края на олимпиадата Путин ще се намеси в украйнската криза и ,че изтока и Крим са обявили независимост от Киев и са се обърнали за военна помощ от Москва.май украйнския *** в Киев го чака яде руска нагайка