Новото правителство на Украйна ще се съгласува с Евромайдана

Яценюк: Правителството ще е легитимно след подкрепата на хората
25 фев 2014 22:03, Анисия Иванова
20
Новото правителство на Украйна ще се съгласува с Евромайдана
Украйна в днешния ден. Снимка - БТА

Ръководствата на парламентарните групи на партиите "Баткившчина", "Свобода" и "УДАР" ще съгласуват с протестни активисти състава на новото правителство на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки лидера на "Баткившчина" Арсений Яценюк. Според него консултациите са започнали вчера и ще продължат и днес. Новото правителство се очаква да бъде съставено в четвъртък.

Парламентаристите ще се срещнат с т.нар. "съвет на Евромайдана" - група, която включва изявени активисти на уличните протести. "Публично заявявам, че това правителство ще бъде легитимно не тогава, когато за него гласуват в парламента, а тогава, когато получи подкрепа от хората, които стояха на площад "Независимост"", каза Яценюк.

Той отбеляза, че ще бъде сложно съчетаването на професионализма в правителството с представителството на Евромайдана. Формирането на новия кабинет се очакваше днес, но  беше отложено за четвъртък, без да бъде съобщена причината за отлагането.

Яценюк допълни, че предвид задачите, които ще трябва да реши новото правителство, неговите членове трябва да са наясно, че  ги чака политическо самоубийство.

Председателят на Върховната рада (парламента) и и. д. президент на Украйна Олександър Турчинов днес обсъди с ръководителите на силовите министерства и структури недопускането на прояви на сепаратизъм и посегателства върху териториалната цялост, предаде ИТАР-ТАСС. В съобщение на  партията "Баткившчина" се казва, че са били обсъдени събитията  в Крим и наказването на виновните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Счупиха тъпомера преди 10 години
Откога правителствата се съгласуват на площада в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ, накъдето уж са тръгнали
17
2
 
2
 
! Отговори
АН преди 10 години
РАЗБИХА ВСИЧКО В КИЕВ ОТКЪДЕ ОРЪЖИЕ ВЗЕЛИ И СТРЕЛЯТ ТЕЗИ НАРКОМАНИ
16
2
 
2
 
! Отговори
АН преди 10 години
ПРАВИТЕЛСТВО ЗА НИЩО НЕ СТАВАМОШЕНИЦИ А НА МАЙДАН ДОШЛИ МЪРЗЕЛИВЦИ
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Публично заявявам, че това правителство ще бъде легитимно не тогава, когато за него гласуват в парламента, а тогава, когато получи подкрепа от хората, които стояха на площад "Независимост"Тоест ще сте служители на фашистката групировка, а не на целия украински народ, който е много много повече от присъстващите вандали на площада.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде ще идат?Ония още си пазят паветата!
13
1
 
10
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Даже Утре в 19.00 часа ще го четат на площада.... Заражда се някакъв нов вид риалити шоу тип зрелища без хляб
12
2
 
17
 
! Отговори
! преди 10 години
Боксьор,затворничка и талибаните от Мегдана?!Само гей им липсва за пълна демокрация и разбира се евроинтеграция
11
2
 
11
 
! Отговори
украинци! На гурбет! преди 10 години
Да изнасят жените си на Запад да им печелят. Първо с оная, Тимошенко да започнат. И без това искаха да бъдат на*бани от западняците. А така и пари ще спечелят. И в икономиката ще ги завъртят.
10
2
 
7
 
! Отговори
100 млрд $ чек преди 10 години
като подпишат ЕС или САЩ на тия ***-тогава папата в Рим ще приеме исляма. Още повече че еврейското лоби в САЩ е много силно и такива фашисти хич не ги обича. За да дразнят Русия - може, но когато в Киев започват погроми над евреи...Главата на Всеукраинския конгрес на юдейските религиозни общини в Украйна е отправил призив да бягат от Киев или направо от страната. Дали Обамов ще им даде пари..Само Русия им даде, но след забраната на руския език едва ли.
9
1
 
7
 
! Отговори
Тия скоро пари преди 10 години
няма да видят. Никой няма да им даде и 1 пробит$. Като не платят до месец заплати и пенсии - нали знаете какво прави глада. Даже тези киевляни, дето сега им вихакат браво ще са грабнали бухалките да ги пребият. И без това тия мегдановци са предимно селяни от западните села. От киевляните нямаше такова участие на бойните сцени. Да протестираха всички против крадеца Янукович и кликата му, ама не искат и тия бандити
8
1
 
8
 
! Отговори
Ако всеки площад преди 10 години
избираше правителството - закривайте държавата Украйна и се връщайте в средните векове. Тогава са били град-държава, село-държава.
7
1
 
10
 
! Отговори
Съгласувайте преди 10 години
ако щете с папата. Каквото кажат Путин и Меркел - това ще стане.
6
1
 
8
 
! Отговори
вони на лъжи преди 10 години
Вижте лицемерието на тези,които стоят зад преврата.В Европа ,само ако кажеш Хитлер без да иска като се изкихаш и където терора е такъв,че е забранен ревизионизма на фалшифицираната история всички приказки,че партия Свобода били"нео-нацисти"по заповед спряха.Налага се да прегледаме архивите.GLOBAL POST,ECHOES OF ***,Ukraine's nationalist party embraces Nazi ideology.globalpost/dispatch/news/regions/europe/120329/ukraine-svoboda-nationalist-party-nazi-echoes-***-pt-2
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кухи ***
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сабрали са 20 хилиади ал...ша те щели да управляват трябват избори
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В съобщение на партията "Баткившчина" се казва, че са били обсъдени събитията в Крим и наказването на виновнитеИнересно как смятат да накажат виновните,а и за какво ще ги наказват
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат нужда от едно временно военно правителство до провеждането на изборите.
1
2
 
2
 
! Отговори
SECOND преди 10 години
Аз съм втори! Путин е трети!