Москва иска и пристанището в Солун, и пристанище Пирея

Руските железници с намерения да достигат до Виена
12 мар 2014 11:22, Елка Василева
19
Москва иска и пристанището в Солун, и пристанище Пирея
Снимка: архив, Reuters

Руските железници искат да участват в приватизацията и на пристанище Пирея, след като преди това гръцки медии обявиха, че Москва се интересува и от пристанището в Солун, съобщава в."Та неа".

Намерението на Москва е било обявено от президента на руските железници Владимир Якунин, който казал, че компанията му е хвърлила око и на българските железници.

По думите му интересът на руските железници се вмествал в проекта за изграждане на нов трансазиатски коридор. Става дума за релсова мрежа, която ще свързва руските железници с европейските и която ще позволява вагони с платформи за превоз да стигат чак до Виена.

Гръцкото издание цитира руска агенция за икономически новини, която съобщила, че първоначалните оферти за приватизацията на пристанище Пирея ще бъдат внесени до 28 април.

Владимир Якунин пояснил, че руските железници продължават да поддържат интереса си за покупката на гръцкия железопътен оператор ТРЕНОСЕ, Солунското пристанище и компанията за ремонт и поддръжка на железопътно оборудване РОСКО и че очакват решенията на гръцката страна.

Руската агенция припомнила, че още от лятото на 2013 г. Владимир Якунин е поискал от руския президент Путин разрешение да участва в приватизацията на тези гръцки компании, а също и съответно финансиране на споразумението, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи в БГ всичко може да е собственост на чехи, немци, австрийци, французи и това не ви притеснява. Седнали да ревете за пристанища в Гърция. Що не ревете за това, че всяка стотинка, която плащате за ток, вода, телефон и храна заминава навън. БГ е превърната в територия за ограбване и пласиране на стоки с изтекъл срок на годност. Държава не втора, а трета употреба ни направиха. От развита държава ни пратиха в развиващите се. Само че вече не сме дори и развиваща се, а умираща.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До silanceНе се опитвай да лъжеш хората ,нищожество! Руснаците в Русия били 5 %. Това да не е на баба ти пенсията.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До silanceЕй много завиждате на руснаците за територията им. Някой да е спирал другите да си завладяват територии? Разликата на руснаците с другите завоеватели, че не са избивали местното население.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ иска пристанища по целия свят.
11
1
 
9
 
! Отговори
до 12 мълчанието преди 10 години
никога не съм бил другар другарите избягаха в хазароционистката USA защото имаха крадени пари от нас българският народ много добре знам че ротшилдови ИМА ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ ЗА ТОВА са финансирали октомврииската революция троцки,ленин,каганович са все хазароюдеи но путин им поизреза ноктите на хишниците хазароционисти в русия разграбели я през времето на пияницата елцин затова *** хазароюдеичетата каспаров и немцом,СОРОС
10
9
 
6
 
! Отговори
silance преди 10 години
До 5. Ха-ха-ха! Само 5% от населението на Русия са етничиски руснаци. Останалото,което не е от етнос на заграбена територия,са хазари и евреи. А в Израел даже министъра на здравеопазването е руски евреин,другарю-у! ТоА номер с караниците между "руснаци" и Хамериканци ще ви го играят, докато му се връзвате ... Ха-ха-ха!
9
4
 
8
 
! Отговори
просто и ясно! преди 10 години
Руските железници са държавно предприятие.Приватизация е покупка на държавна собственост от частни лица. Покупката на държавна собственост от държавни предприятия на друга страна е заробване . Продажбата на държавна собственост на друга държава е предателство.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаете ли, че- През последните 10 години в Сибир са изчезнали 11 000 села и 290 градове.- Средната гъстота на населението на Сибир и Далечния изток е двама души на 1 квадратен километър. - Средната гъстота на Централна Русия е 46 души на квадратен километър.- Средната гъстота на населението на Китай е 140 души на квадратен километър.- Средната гъстота на населението на Япония - 338 души на квадратен километър.За кого завладяхме и разработвахме Сибир и Курилите? За китайците и японците!
7
5
 
7
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До сами мНякой да те принуждава да използваш газ? Не го ползвай, и няма да си зависим ат Русия. Нали това искаш?
6
22
 
12
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Ако големите гръцки пристанища станат руски, ни чака голямо нещастие. На първо място трябва да забравим за диверсификация на доставсите на газ. После ще попаднем съвсем окончателно под икономическа зависимост от Русия, която вече показа големия си империалистически апетит.Европа и ние трябва да си отстояваме независимостта, дори с цената на някои лишения и ограничения. Още през 2008 г. се говореше за диверсификация и какво стана - нищо. Защото все още ни управляват руски агенти - Станишев, Овча
5
8
 
7
 
! Отговори
Denis преди 10 години
Rusia da ne se gotvi za treta svetovna voina.na tova mi namirisva .Ne moja da vzeme tova koeto iska chrez ikonomicheski natistk,shte go vzeme chrez sila.
4
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ХАЗАРОЦИОНИСТИТЕ РОТШИЛДОВИ ЗАВЗЕЛИ USA ЧРЕЗ КОРУПЦИОНИ СДЕЛКИ И УБИИСТВА ПРЕЗ 1913 ГОДИНА ВЗЕМАТ ПОД СВОИ КОНТРОЛ ФЕД ЕДНА ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ КОЯТО ДОБИВА ПРАВОТО ДА ПЕЧАТА ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ДА ГИ ДАВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩУ ДЪРЖАВНИ ОБЛИГАЦИИ ТАКА ЧЕ ЩЕ ОЧАКВАМЕ ОЩЕ КОНФЛИКТИ ЗАРАДИ ЧАСТНИ ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ В МОМЕНТА ХАЗАРИТЕ НЯМАТ УПРАВЛЕНЧЕСКА РОЛЯ КАТО ПРЕЗ ЕЛЦИНОВО ВРЕМЕ ДА ГРАБЯТ РУСИЯ БЕЗМИЛОСТНО
3
13
 
39
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Имат бол пари братушките - купуват . А вие вярвайте на разни *** по форумите че руснака едва ли не умира от глад и няма пари да си плати тока.
2
8
 
23
 
! Отговори
Мемет преди 10 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не като нас. За това ги уважавам. Зито и Еллас!
1
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** го нещат у селото той за къщата на попа пита! На тия трябва да се забрани отвъд сибир.