НАТО не признава референдума в Крим

Алиансът призова Русия да спазва международните си ангажименти
17 мар 2014 16:40, Елка Василева
147
НАТО не признава референдума в Крим
Снимка: Reuters

Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен. Това се посочва в съобщение на алианса, предаде БТА.

Още по темата
Отбелязва се, че референдумът е бил в разрез с конституцията на Украйна. Според НАТО условията, в които допитването се е състояло, са били порочни и затова са неприемливи. Уточнява се, че референдумът е бил насрочен прибързано, при условията на военна намеса, както и при ограничения и манипулация на медиите. Пактът добавя, че това е попречило на свободния дебат и така е подкопана достоверността на резултатите.

НАТО призовава Русия да намали напрежението, включително чрез прекратяването на всякакви военни действия срещу Украйна. Според Алианса референдумът пречи на усилията за постигането на политическо решение.

Русия е призована също да спазва международните си ангажименти, да се върне на пътя на диалога и да търси мирен политически изход, включително чрез пряк диалог с украинското правителство. Призоваваме Руската федерация да не предприема никакви стъпки за анексирането на Крим, това би било ясно нарушаване на Хартата на ООН, заявяват съюзниците от пакта.

В изявлението се допълва, че НАТО отново изразява пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за принципа на ненарушаването на международно признатите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
10
 
! Отговори
жена преди 10 години
искам да ви кажа ,че аз съм на страната на Русия и Путин защото 1.сме православни народи! 2защото Путин въведе два (може да има и още)закона- за забрана натрапването и рекламирането на *** ,особено на деца!и за забрана осиновяването на руски деца от американци !с колкото руснаци и българи живеещи в Русия съм говорила всички казват че Путин е истински политик който се води единствено от интереса на Русия,и защитава Русия и Православието!
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия украинци ако не се осъзнаят ще ядът на европата дългия,като нас.Шепа *** като нашите ще ги разбият в тотална бедност
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу НАТО, долу комунизма, долу турцизма, долу американизма, да живее демократична, независима и велика България! Всичко друго е без значение.
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
така ли, не признават!!!!кой ли пък ги пита !!!
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако смеят, нека се пробват да изгонят руснаците от Крим, оооо май забравихме кой е в криза пред разпад и кой възражда икономиката си
112
0
 
14
 
! Отговори
10010 преди 10 години
Kosovo je Srbije! и от мен!!!То не може в този свят да става всичко под диктата на Вашингтон. Сега ако не признаят Крим, да връщат Косово на Сърбия!!! Това са техните камъни!
111
0
 
14
 
! Отговори
КРай преди 10 години
Кърджали е населен предимно с БЪЛГАРИ. Някога в началото на деветдесетте го обединиха със селата наоколо за да може турският етнос да е в повече и кмета на общината да е турчин. Направиха го национални предатели. И в момента по преброяване града е с преобладаващо българско население.
110
0
 
7
 
! Отговори
до 128 преди 10 години
Спри се бе, ****т! Никой не ти обръща внимание на тъпизмите, кух си като градинска лейка....
109
0
 
8
 
! Отговори
край преди 10 години
Резултатите от референдума даже Путин не ги иска- много по лесно ще контролира цяла Украйна ако в нея има огромно руско малцинство НО гласът на кръвта не може да бъде заглушен тези хора са руснаци и искат да живеят в Русия а Нато да го ... На нато не сме видяли ни меда ни жилото и презпочитаме никога да ги не виждаме.
108
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е момента да изтъргуваме Кърджали за Крим. Крим става Руски, Кърджали Турски
107
0
 
16
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Всеки втори пита - кой е този НАТО? - Голямият приятел на България Соломон Паси предложи преди няколко години НАТО за Нобелова награда за мир!
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някакво провокаторче непрекъснато намеква за референдум за отцепване на Кърджалийски окръг! А голям и четвъртит байно как ще ти се отрази? България е, и ще бъде цяла и непокътната, докато има и един българин, набийте си го в чутурите!!!!
105
0
 
21
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
И ние не признаваме НАТО
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна в НАТО, или поделена е началото на третата световна война. Нов пакт Рибентроп ли ни готвите?Това не ви е Югославия със заблудените 2 000 души демонстранти в Сараево през 1994г със знамената на Турция и Саудитска Арабия. Хайде сега направете допитване в Сараево, искат ли това, което получиха???
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Косово е Сърбия !!! Натовски плъхове нещастни !! Путин ще ви изпепели рано или късно !!!!!
102
0
 
14
 
! Отговори
tt преди 10 години
Абе...кои бяха тия НАТО,бе....АААААААА,някакви бандити и убиици маи съм чувал за тях някога.
101
1
 
17
 
! Отговори
lkv преди 10 години
Че кой ги пита дрисъците от НАТО дали признават референдума или не ........... смешници некви .......
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V 4est na Krim , vodkata v Rusia da stane bezplatna.
99
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Кличко се чувства нокалтиран, защото се точеше за президент, поне премиер, а подло му строшиха чинето! А еврейското бабище го изпратиха на запад да се лекува гратис и да не се пречка. За демокрация се бориха и тя дойде.
98
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 10 години
Mnogo vazno. Dreme mi Che NATO i razni Drugi tapanariy ne priznavali referendums.Bravo na rusnacite.