Западът не може да помогне на пасивна Украйна

Обвинението дойде от министъра на отбраната на Чехия
Обновена: 2 май 2014 07:43 | 2 май 2014 07:42, Елка Василева
52
Западът не може да помогне на пасивна Украйна
Снимка: архив, Reuters

Министърът на отбраната на Чехия по време на визита в САЩ обвини Украйна в пасивно отношение към собствената си сигурност, предаде РИА Новости, като се позова на Радио Свобода.

Още по темата

Мартин Стропницки заяви, че Западът не може да помогне на Украйна, ако тя продължи да се отнася към собствената си сигурност прекалено пасивно.

 "Нямаме възможност да бъдем навсякъде и да уреждаме всичко, особено когато страната, която има проблеми със сигурността, сама се отнася към това пасивно", заявил Стропницки във Вашингтон.

По думите му това мнение било изказвано по време на много негови разговори с американски политици и в значителна степен към него се придържа и президентът Барак Обама.

Стропницки добавил, че украинската криза принуждава международната общност да преразгледа отношението си към отбранителните блокове и структури, в частност към НАТО, и че американските политици във връзка със събитията в Украйна призовават страните членки, включително Чехия, да увеличават финансирането на отбранителните си ведомства.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
31
 
! Отговори
perkos преди 9 години
ne samo zakazana ami za sapun
36
0
 
31
 
! Отговори
perkos преди 9 години
До Анонименti tur4in li si va glipak
35
0
 
32
 
! Отговори
пенко преди 9 години
До АнонименБраво щом руснаците за теб са *** ти си велик шахматист
34
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Русия и САЩ не искат да помагат, а просто да си разделят и да разграбят Украйна. Странно, че моите сънародници спорят тук коя империя била в правото си или била по-добра от другата?! И двете са еднакви - където и да са се намесили, създали са само нещастие и разруха...
33
0
 
33
 
! Отговори
daddydog преди 9 години
Ако всичко не беше контролирано от т. нар. ЕС и САЩ, да ги разберем Украинците..., а сега на всеки по - разумен (и ако е с мозъка си) е ясно - по - силно влияние на НАТО около Русия, чисто геополитически..., между другото за първи път поствам....
32
1
 
31
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
До АнонименПази боже сляпо да прогледа!
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТИ МНОГО БЪРЗО ГИ РЕШАВАШ ТИЯ НЕЩА...ДА ВЛЕЗАТ И ДА ИЗТРЕПЯТ...КОИ СА ТЕ ЛЕГИТИМНО ЛИ Е УКРАИСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО
30
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тъпите руснаци питали ли са ме дали съм искал да ме освободят от турско робство? Или са правили каквото си искат?
29
10
 
36
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Украина няма да се даде току така. Украинците се осъзнаха и не искат да живеят вече като роби, а като достойни хора. Независимо дали са с украински, български, руски, еврейски или татарски произход.
28
4
 
34
 
! Отговори
geladaris преди 9 години
Никой не може да помогне много на пасивни хора (и нации). Не трябва да виним запада, богатите, кадърните и другите около тях. Не трябва само да гледаме Украйна, а трябва и да разбираме случващото се там през собствената си призма. ЗащотоТова се отнася в не по-малка степен за българите като народ, ЗА НАС САМИТЕ!koi mu e dal laptop na karlukovetsa
27
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТУК ВИЖДАМ МНОГО ИНТЕРЕСНИ КОМЕНТАРИ ОТНОСНО ХОРАТА, КОИТО НИ ОСВОБОДИХА ОТ ТУРСКО РОБСТВО. МАЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ НИ БЯХА ОСВОБОЖДАВАЛИ.
26
20
 
38
 
! Отговори
european преди 9 години
хайде всички руски *** заедно с коментарите си лятото на море в Крим! :)
25
8
 
47
 
! Отговори
ТГПГТГЛГТ преди 9 години
Тоя фашизоиден чех е за общия казан на мъртъвците.
24
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия постигна целта си. Оттук нататък те нямат повече амбиции към Украйна. Не така стоят нещата обаче, със Европа и САЩ. Така наречените "руски сепаратисти" нито са руски, нито са сепаратисти, а наемници, които прибират парички за да мътят водата в удобна за САЩ и техните амбиции посока.
23
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът не желае да помага на Украйна. Иска просто да си направи военните бази в задния двор на Русия. Това е единствената цел на ЕС и САЩ. Викат му "Зони на влияние".
22
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"украинец убива украинец.." Русия, Русия я върши тази работа. Не търси теле под вола.
21
7
 
38
 
! Отговори
www преди 9 години
Никой не може да помогне много на пасивни хора (и нации). Не трябва да виним запада, богатите, кадърните и другите около тях. Не трябва само да гледаме Украйна, а трябва и да разбираме случващото се там през собствената си призма. ЗащотоТова се отнася в не по-малка степен за българите като народ, ЗА НАС САМИТЕ!
20
30
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските диверсанти заклаха двама украинци, отвлякоха цял автобус чужди граждани и продължават да отвличат хора и да убиват милиционери ЗА НИЩО.
19
5
 
53
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Сценарии за развитие на събитията в Украйна:1. Славянск ще последва съдбата на Грозни поради това, че основните атакуващи са фашагите от Правий сектор.2. Миньорите ще излязат от забоите и тогава ще стане гражданската война.3. Русия ще влезе във войната със всички конвенционални оръжия и с цялата им мощ да защити сънародниците си.4. Всички стратегически оръжия на НАТО и на Русия ще бъдат поставени в пълна бойна готовност.5. И тогава Бог да ни е на помощ!Господи прости им, те не знаят какво
18
10
 
65
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До УМЕН там е вече гражданска война украинец убива украинец това направи нашата любима ХАМЕРИКАи ЕС МЕРСИ ЗА ТОВА