Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви Лавров
Обновена: 14 май 2014 19:57 | 14 май 2014 16:10, Елка Василева
362
Украйна е по-близо до гражданска война от когато и да е!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украйна е по-близо до гражданска война от всякога, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Блумбърг, предаде Франс прес.

Според мен, когато украинци убиват украинци, положението е по-близо до гражданска война от всякога, каза Лавров, подчертавайки, че в Югоизточна Украйна вече се води истинска война.

Още по темата
Президентските избори в Украйна на 25 май не може да бъдат легитимни, докато насилието продължава. Не може да се седне на масата за преговори, докато има минометна стрелба, отбеляза руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Лавров подчерта, че в Москва гледат с уважение на референдумите в Югоизточна Украйна. "Всички региони трябва да бъдат представени на масата за преговори - и източните, и западните. Онези, чиито ръце са изцапани с кръв, не може да участват в преговори. Как мислите, кои са те?", запита той.

Русия ще съди за легитимността на президентските избори в Украйна по резултатите им. Ние можем да работим с всяко ръководство, каза Лавров в интервюто. Бих предпочел да коментирам, след като видя какво ще стане, допълни той.

Решението на кризата трябва да се намери по начин, отчитащ интересите на всички региони в Украйна. За успеха на националния диалог е необходимо равно участие в този процес на всички украински области, каза той, коментирайки информацията за започналата в Киев кръгла маса в търсене на изход от кризата.

Не знам какъв точно е съставът на широко анонсираната кръгла маса в Киев. Убедени сме, че за да бъде националният диалог успешен, е абсолютно необходимо всички региони в Украйна – не само югоизтокът, а и западът - да участват равноправно, каза първият руски дипломат.

Искаме да се изясни как вертолети с логото на ООН са използвани срещу протестиращите в Югоизточна Украйна, каза Лавров и добави: Русия има сериозни подозрения, че в Югоизточна Украйна действат наемници от САЩ.

Москва е категорично против въвличането на Украйна в НАТО, заяви министърът. Опитите за това ще имат отрицателен ефект върху цялата система за европейска сигурност и ние сме категорично против. Въпросът засяга не само Украйна и НАТО, но и Русия, изтъкна Лавров.

Русия не възнамерява да праща войска в Украйна, заяви още Лавров. "Руският език, Руската православна църква са възникнали на територията на днешна Украйна, ние не се приемаме едни други като чужденци", отбеляза той.

Икономическите санкции на Запада няма да променят позицията на Русия по отношение на Украйна, заяви Лавров. Той изрази съмнение, че западните страни гледат сериозно на възможността за налагане на икономически санкции на Русия предвид отговорността на Запада пред световната икономика. Ако западните страни продължат непрофесионалната си и истерична политика на санкции, Русия ще бъде принудена да помисли как да отвърне, отбеляза министърът.

Ако системите за разплащане "Виза" и "Мастъркард" откажат да работят в Русия, Москва ще намери начин да ги замени, каза още той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZZARSTVO BALGARIA i Tarnovskata Konstituzzia...
277
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PURVO BALGURITE - BULGARITE ssa IMALI ZZARSTVO na ZEMATA - Otezz PAISSII... SSRAM i POZOR za PRESSTUPNATA, NEZAKONNATA, MIZERNATA republika, MRUSSNA, GNUSSNA i PODLA, i za TOZI koiito PODDURZZA PRESSTUPNATA, NEZAKONNATA, MIZERNATA republika...
276
0
 
1
 
! Отговори
NNN преди 9 години
До 1111Да не започваме по тази логика, защото ние може да заявим, че сме имали насаление в Турция и Северна Гърция. И тогава какво? Да, Северно-Кипърската турска република се явява интересен казус.Скоро съобщиха, че Турция е ОСЪДЕНА от международен съд да плати компенсации на гръцки семейства, което турската държава категорично отказва. Да видим, ще има ли прецедент-налагане на санкции от страна на Евросъюза, при положение, че самата Гърция е част от Европа.
275
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна - между източната и западната буза на световния ***.
274
3
 
3
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Моля не прави аналогии от миналото щото става страшно.По същата логика Турция може да заяви ами ние имаме население в БГ ,били сте наша територия,дай да ви присъединим както направиха с Северен Кипър-една усрешна разработена операция от турският ген щаб преди 40години с подкрепата на една външна служба.Сега ситуацията с Украина много ми напомня тази история.
273
2
 
6
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Хм....голям майтап. На снимката е най-големия дипломат на нашето време и думите му са много много мъдри, а тук разни "либерастчета" се правят на софиянци! Това и е основен проблем на нацията - докато в украйна, примерно, се делят според език и религия, тук се делим на софиянци и нетакива! Затова сме на този хал! А че мафията има интерес да ни дели по този начин..това никой не се сеща! Ясно е- по-удобно е цяла БГ да отиде в София, че да е по-лесен контрола. Другото - на ***! На кой му пука?
272
1
 
4
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До Анонимен 36 Историческата връзка между тях им дава право.Те са един народ, с един език!!
271
2
 
10
 
! Отговори
1989 преди 9 години
До Анонимен 7,8,9Ей, анонимен ***, много си се активирал днес.НАТО не си спазва договореностите, че няма да навлиза в бившите "соц" страни.А къде се стремят днес- под носа на Русия.Затова Лавров има право да предевява претенции. И още нещо- за влизането в НАТО не питат НАРОДА, а обикновено някой продажен политик.
270
0
 
8
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
До АнонименМоляти се, НЕ! На никой не желай Одесската кара! Никой не заслужава такава смърт! То дори ако такова нещо някой би направил със бездомни кучета би било страшно престъпление! ;( Ама па се разревах....
269
5
 
7
 
! Отговори
йуда преди 9 години
Само ,евреи и *** могат да казват на черното бяло.Както се знае всички евреи са комунисти и са готови да подържат евреюгейския си съюз на *** и хомосексуалисти,педофили,Всички писаници срещу росия са рев на деградирали маймуни с евреиска кръв искащи да се съвкопляват с дегенератите от киев.
268
3
 
2
 
! Отговори
пишман еуропеец преди 9 години
обичаш америка , а знаеш ли защо . попитай чичко гугъл за един американец и помисли. американеца е aaron russo
267
20
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Единствената страна, която в момента се управлява от партия с фашистка идеология това е Русия. Режимът на Путин по всичките си характеристики е фашистко-нацистки режим. Ето: имат си несменяем фюрер - Путин, мразят всичко що не е руско, тотален контрол на медиите, тотален контрол на икономиката, избиване на неудобните журналисти.
266
22
 
9
 
! Отговори
Теню преди 9 години
Режимът на Путин по всичките си характеристики е фашистко-нацистки режим. Ето: имат си несменяем фюрер - Путин, мразят всичко що не е руско, тотален контрол на медиите, тотален контрол на икономиката, Кисельов се изявява като Гьобелс, избиване на неудобните (стотици журналисти са убити откакто Путин е на власт), етнически чистки (в Крим и Северен Кавказ, Осетия, Абхазия, Приднестровието), анексиране териториите на съседни държави. Де факто Русия никога не се е различавала особено от това.
265
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте как стрелят по хората и не им дават да гласуват на референума. Това са хората които Америка поддържа.https://youtube/watch?v=KSRdG5yVVQ4&list=TLNVii9QcBwPH_EU_yBYyLmtbKRtTrnHz1
264
25
 
10
 
! Отговори
Толстой - Чайковски преди 9 години
Единствената страна, която в момента се управлява от партия с фашистка идеология това е Русия. Потомците на Толстой и Чайковски не заслужават това.Долу Путин и империалистите-олигарси!
263
23
 
9
 
! Отговори
Качеството - Водката преди 9 години
Рогозин щял да лети с бобардировач над Румъния и България . Путин отковено подпали Грузия, а сега Украйна. Тея от Кремъл са тотално изтрещяли, дали не са намалили качеството на водката , могат да си купуват водка Smirnoff oт UK.
262
26
 
8
 
! Отговори
Украйна преди 9 години
Войната в Украйна се предизвиква умишлено от цар Путин, Лаврата и престъпната върхушка, която управлява в момента братска Русия. Вместо да живеят в мирно съжителство със съседите, управляващите феодали в Русия въвличат страната в братоубийствена война -против волята на народа
261
32
 
11
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Ние сме винаги за Русия. Те са ни освободили и те пак ще ни помагат. Сега Руснаците не заслужават такава зла участ - заложници на феодалните интереси на един мегаломански управник - Путин. Ще дойде време и демокрацията ще победи в Русия.
260
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Apetita na imperiyata nqma nashishtane,sled Ukrayna shteli da aneksirat Mars
259
17
 
10
 
! Отговори
Братушките преди 9 години
Да живее Велика Русия!Долу Путин и престъпниците - олигарси!Да живеат братушките!Те заслужават демократично, нормално управление на държавата