Украйна е заплашена от екологична катастрофа

Най-голямата химическа рафинерия в Донецк е засегната от престрелките
11 авг 2014 13:10, Екип на Bulgaria On Air
60
Украйна е заплашена от екологична катастрофа
Снимка: bgonair.bg

Украйна е заплашена от екологична катастрофа. Най-голямата химическа рафинерия в Донецк е засегната от престрелките между проруските сепаратисти и правителствените сили за сигурност. Властите в Киев твърдят, че опасност за населението няма.

Специалисти заявяват, че ако рафинерията бъде по-сериозно повредена, то районът, в който може да се наложи евакуация на населението, е в радиус от 300 километра.

Междувременно боевете продължиха и тази нощ.

Според РИА Новости украинската армия е възобновила артилерийския обстрел в различни райони на Донецк.

Според кореспондент на агенцията стрелбата се извършва откъм летището в града и село Песк, които са под контрола на украинските сили.

До момента боевете между проруските сепаратисти и правителствените войски са отнели живота на 1 300 души, а повече от 4 000 са били ранени. В същото време броят на бежанците, които са напуснали района на сраженията, по непотвърдена информация наближава 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Noshem преди 9 години
Герчо той Обама в един часа най вероятно обядва.(Как са сгазили картошките!)
30
0
 
0
 
! Отговори
Подпърлен преди 9 години
- ГОРИ !!! - Бягайте хорааааа
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МН-17 е свален от хунтата, пише в акаунта на помощника на Беня Коломойша.
28
2
 
5
 
! Отговори
пенчо с китарата преди 9 години
Азербайджан и Армения са като куче и котка , нищо на този свят не би могло да ги накара да влезнат заедно където и да е било.
27
2
 
10
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Сноши в Сочи Азърбайджан и Армения подписаха договора за пресъединяването им към Евразийския митнически съюз. На края Пугин даде голям прием, на който аз свирих.Стана и става много весело. В един часа съветниците вдигнали Обама и му докладвали за случая и той чак тогава се ококорил.
26
1
 
1
 
! Отговори
асд преди 9 години
до подаръци - това е нищо , масква им праща 10 пъти повече.
25
2
 
10
 
! Отговори
в обкръжение преди 9 години
В Донецка област са убити 3 500 (три хиляди и петстотин) украински военнослужещи. От 72-ра, 24-та, 51-ва механизиран бригади, а така също от 79-та аеромобилна бригада и трети полк на спецназ на Главното Управление на разузнаването на Генералния щаб. Всички попаднаха в обкръжението на опълченците. Спасиха са се само четири групи от по 7 до 18 човека.
24
4
 
8
 
! Отговори
подаръци преди 9 години
За периода от 21-ви июли до 5-ти август 2014 година, армията на бивша Украйна е "подарила" на възстанниците: 22 танка; 26 бойни пехотни машини; 17 бронетранспортьора; 4 самоходни артилерийски установки "НОНА"; 4 броя САУ 2С1 "Гвоздика"; 12 реактивни системи за залпов огън "Град". Освен това фашистите са се лишили от 5 гаубици Д-30; 10 миномета калибър 82 мм; 13 зенитни установки ЗУ-23-2 и от 75 автомобилни влекача.
23
7
 
1
 
! Отговори
петя преди 9 години
До Анонименнефта не става за папкане товарищ хеххееееее , а като освен ракети друго не могат да си сделат ще ядат картофи с водка
22
1
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
До Славянин-опълченецНарочно или не, но пробутваш манипулирана информация - "...ще бъде много трудно да се реализира планът за единна славянска държава от Сибир до Атлантика." Кой е автор на т. н. план и къде е публикуван? Съществуват стари теории за единно пространство от Владивосток до Лисабон, но планове за славянска държава няма.
21
4
 
1
 
! Отговори
ха-ха. преди 9 години
Откога по псхихиатриите има интернет, че и славянско опълчение.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имат най-великия президент !
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До прорускаА ти си най-големият ***. *** но лекар. Задължително.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Славянин-опълченецОтивай да се биеш, за да помогнеш на твоето слънце Путин и да освободиш славянска Украйна от славянска Украйна. Да живее Путин - новото слънце на панславизма. Да слави името му и да му целувате ръка, че ако не е той ние ще изчезнем. Боже пази България от родолюбци и опълченци зад клавиатурата. Хайде на бой в Русия и колкото повече като теб отидат толкова по-добре за нас простите.
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Властите в Киев твърдят, че опасност за населението няма."Информацията на Киев трябва да се чете както дявола чете Евангелието- наопаки, за да стигнеш до истината. (тоест има опасност за населението.)
16
2
 
23
 
! Отговори
лудия преди 9 години
Порошенко като видя ,че губи войната ще унищожи района. за това обстрелва химическият комбинат.
15
5
 
9
 
! Отговори
Славянин-опълченец преди 9 години
Чудя се какво още чака Русия, защо Путин не се намесва и да освободи Новоросия от фашистко, англосаксонско и немско робство. Ако не успеем да завладеем Източна Украйна,ще бъде много трудно да се реализира планът за единна славянска държава от Сибир до Атлантика. Трябва да се действа
14
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SSНе мога наистина да повярвам, че в България има толкова ***, които вярват на руската пропаганда и подкрепят размазването на една значително по-слаба държава от империя, известна със зверствата си, при това най-вече към собствения си народ, през всички векове на съществуването си. Представете си как нас са ни газили турците и какви *** в някоя съседна държава са подкрепяли това. Вие не сте българи!
13
9
 
2
 
! Отговори
Да влиза .... преди 9 години
...ама не влиза...ха,ха,хаааааааа...!!!!!Издадена е заповед:.... ако командващия на наемниците се върне в Русия--да бъде разстрелян!АДСКИ ПАТРИОТИЧНО.....ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААААААААААААААА
12
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 9 години
Да влиза Руската армия и да се свършва стая измислена държавица.