Джон Кери назначи дипломат да брани гей правата

Той ще работи за свят без насилие и дискриминация
24 фев 2015 08:08,
14
Джон Кери назначи дипломат да брани гей правата
Снимка: Архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери назначи вчера дипломата от кариерата Ранди Бери за първия в историята специален пратеник на САЩ за човешките права на LGBT - ЛГБТ (лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните), предаде ДПА.

Ранди Бери е генерален консул в Амстердам от 2012 година, а преди това е заемал позиции в Нова Зеландия, Непал, Бангладеш, Египет, Южна Африка и Уганда. Владее испански и арабски.

Кери заяви, че работата на Бери на новия пост ще допринесе значително за усилията за свят, свободен от насилие и дискриминация срещу хората от групата ЛГБТ, които са заплашвани, преследвани и хвърляни в затвора в много страни.

Прекалено много правителства са предложили или въвели в действие закони, които целят да ограничат свободата на изразяване, сдружаване, вероизповедание и мирен протест, каза Кери. Повече от 75 страни все още дискриминират доброволната еднополова активност, добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо, когато мъжът се смята за Наполеон или марсианец го затварят в клиника и го лекуват, а когато се смята за жена - защитават правата му......
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО БЕ КЕРЕСТЕ!!!! НАЙ ПОСЛЕ НЕЩО УМНО ДА ИЗМИСЛИШ. МНОГО Е ВАЖНО ЗА ТАЗИ ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ДА ИМА ЗАЩИТА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЛОДЯТ И РАЗРАСТВАТ НА ВОЛЯ. МНОГО СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО И СВЕТА. ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО КЕРЕСТЕ!!!!!!!
6
2
 
18
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво! Той ще се грижи за лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. А кой ще се грижи за нашите ***?
5
3
 
29
 
! Отговори
superMuzzy преди 9 години
И претендират, че и Те се молят на Бог!! На кой Бог се молите!?...та вие нямате ценностна система, това не е демокрация!!
4
4
 
37
 
! Отговори
богнострокулум преди 9 години
Това за сетен път показва, че правителството на САЩ се стреми да унищожава народите по света физически, идеологически и морално! Дее*а и гнусния ***! И с цялата си наглост, не спират да наричат една форма на извратеност "евро-атлантически ценности".
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи акп някой плесне шамар на някой ***, Кери ще прати самолетонасачите.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v zapadnite starni ima pove4e dikreminaciq ot kolkoto v komunisti4eskite strani kakvo 6te kaje6 keri
1
3
 
26
 
! Отговори
SS преди 9 години
ПППЕЕЕЕЕ...раст