Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна

Москва: Няма да сме безучастни към тази провокация
24 фев 2015 08:15,
82
Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна
Снимка: Архив Reuters

Оръжейни доставки на САЩ за Украйна ще взривят ситуацията в югоизточната част на страната и Русия няма да може да остави подобни действия без внимание, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

"Това би било силен удар срещу Минските договорености, би взривило цялата ситуация, би станало поредно потвърждение, че тези, които се застъпват за подобни решения, са водени изключително от собствените си геополитически представи за необходимостта от т. нар. сдържане, ако не и отблъскване на Русия", каза той.

"Ние няма да можем да останем безучастни към подобни провокационни действия и ще бъдем принудени съответно да реагираме", добави Рябков.

Според лидера на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Захарченко Америка вече е започнала широкомащабни доставки на боеприпаси и въоръжение в Украйна. По думите му украинската армия се нуждае от чуждестранно оръжие, защото практически е останала без оръжие.

"Украйна вече загуби толкова оръжие в Иловайск, в Дебалцево, че свое вече просто не й остана", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Глупаче преди 9 години
До украинецМдааааааа! По това време Русия е била феодална империя! Факт. Но точно този народ е мрял във войната. И не ми е известно слез 03.03.1878 да сме били под казашки ботуш.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на европа,слава на Сащ,слава на бате Боко,слава на нашия пастир и чехлю Росен,слава на братята еврей!!!Всяка измита германска тоалетна,всеки бабешки памперс,всяка българска *** са кол в сърцето на русия!Да живее Милко Калайджиев
61
3
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Глупаче-----------А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.- Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма ***, но народът е притиснат от нас повече.
60
3
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Глупаче----------Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. ЛъвскийИ също цитат от Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
59
3
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен----------------Всеизвестно е че Левски е мразил Русия повече от Турция и е обесен по настояване на руския посланник в Цариград-граф Игнатиев,защото е повтарял постоянно,че ако Русия че ни освобождава--по добре да си останем под турско.
58
0
 
2
 
! Отговори
Глупаче преди 9 години
Когато фактите говорят..........глупаците им пригласят: Априлско въстание - приказки в Европа. 03.03.1878год. край на Руско-турската освободителна война - резултат......всеки БЪЛГАРИН знае.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълбоко се съмнявам дали Левски е плещил тия глупости дето му ги приписват!
56
3
 
5
 
! Отговори
Глупаче преди 9 години
До Станой от АхелойИ да не забравяме, че предателят на Левски не е от Ахелой, но е българин.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Станой от АхелойКато стана дума за поробители се замислих със слабия си интелект, на кого ли робуваме сега?Изглежда не е много ясно и няма еднозначен отговор.
54
2
 
7
 
! Отговори
Глупаче преди 9 години
До Станой от АхелойАко не беше Русия сега официалният ти език щеше да е турски!
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един от малкото хора , заслужаващи уважение в тази средновековна монархия е ГОРБАЧОВ!Последните столетия в Русия не се е раждал по-умен човек!Шутин ще бъде забравен за 2-3 г. а Горбачов -не.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 51Ще падне, когато паднат на коча топурдаците.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1994Този хубавец Кери можеш да го заведеш при жена си като ти харесва толкова.Да ти оправи генофонда, че си взел да се израждаш видимо.
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Станой от АхелойСССР го срина и предаде Горбачов!Това беше най-голямото предателство в историята на човечеството,дори и Рейган си го казва в едно исказване че никога не е вярвал че може да се разпадне СССР!Найстина Горбачов им направи най-големия подарък на американците,да не говорим че в името на американската дружба унищожи уникални оръжейни комплекси,който не попадаха под никайкви договори за унищожение!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексМене ако ме питаш ще стане найстина "Голям праз"за НАТО и Украйна ако Русия реши да действа твърдо!!
48
1
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
До АлексАлексчо,Украйнската армия и НАТО в лицето на тъмнокожите и англо говорящите в редиците на украйнската армия,не могат да се справят с шепа бунтовника и няколко руски офицера в източна Украйна и ядът яко бой,ама яко!Смятай ако Русия се ядоса насериозно и започне да действа ще има код "кафяво"за НАТОВЦИ в източна Украйна,така както стана с моряците от Доналд Кук!
47
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
И как ще реагира Русия? Единственото което ще се промени е че вместо тайно да доставят оръжие и войски ще е явно. Голям праз.
46
3
 
9
 
! Отговори
Глупаче преди 9 години
Решението е просто - размирните области остават със самостоятелно управление, като си остават част от Украйна(както е в САЩ - съединени американски държави) и ако желаят се дистанцират от Европейския съюз и си въвеждат регулационни закони и наредби по въпроса. Явно на някой в Украйна не му отърва да стане така и след, като имат подкрепа от ЕС и други са готови на всичко да стане така, както им се иска. Не може да се обвинява Русия, че защитава интересите на руския етнос и да гледа безучастно.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можели някой да ми посочи една страна в света в която САЩ са се намесили и да не е станала анархия после,гражданска война и тероризам!То не беше Ирак,тоне беше Афганистан,Либия,Сирия,а сега и Украйна!Дето са се намесили тия все братоубийствена война и кръв настава!Но с Русия удариха на голям камък,много голям даже!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за малките деца е ясно кой разпали цялата криза в Украйна,кой организира с кръв "майдана",кои се меси по цял свят,кои разполага бази и оръжие около Русия!Да това са САЩ,те направиха целия панайр и братоубииствената война в Украйна,а прехвърлят вината върху единствените трезвомислещи в случая ,а именно Русия!