Димо Гяуров: Пряка заплаха за България няма

Поведението на Русия към България е обидно, смята генералът
26 яну 2022 10:06, Ния Христова
55

Над 8000 американски военни са в повишена готовност заради напрежението между Русия и Украйна. Засега се знае, че американските военнослужещи няма да бъдат изпращани в самата Украйна. 
 
"Пряка заплаха за България няма, но съществуват известни рискове. Не бих казал, че това е мобилизация като за война, а е съвсем нормална ответна реакция на онова, което се случва само на няколкостотин километра от нас", заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той припомни, че в България няма натовски войски - "няма и да има".
 
"Нидерландските изтребители ще дойдат в края на април и няма как това да е пряко свързано със ситуацията край Украйна. Ако има развитие, то най-късно ще в края на февруари", посочи бившият шеф на разузнаването.
 
"Така се прави. Това е ясен дипломатически жест, защото подобно поведение на Русия е тежко обидно спрямо България", подчерта той.
 
"Русия размахва тоягата с проектодоговорите, придружени с дрънкане на оръжие не само в района на Украйна, но и военни действия в Северно море, Тихия океан – по цялата планета. Русия се опитва да заеме мястото на основен политически играч в света и си мисли, че може да го направи по този силов начин", изтъкна Гяуров.
 
 
 
 
 

55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Назарбев преди 3 месеца
Този глупа нас ли прави на *** В американскте бази какви са ,предполагам не са мрасиянци .И да да свиква Руснаците са силните на деня и това няма нищо общо с правото.Когато неговите господари бомбардираха Югославия и убих предимно цивилни хора ,този *** защо не възрази
41
3
 
6
 
! Отговори
генерал ли???????? преди 3 месеца
ЕФРЕЙТОР от трудови войски...Шеф на градинарска количка извуднъж стана генерал и шеф на разузнаването.Без никакво подходящо образование.Като агент будю,от маркучодържач,стана генерал,после премиер...Не бананова република ами бетер!
40
0
 
6
 
! Отговори
Кир0-лъжеца преди 3 месеца
до Христо Христов-47...*** е *** е...не може да лъже кат мен!!!
39
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"Той припомни, че в България няма натовски войски - "няма и да има". "Нидерландските изтребители ще дойдат в края на април..." - дали е про'ст кат ВСЕКИ атлантик или лъже като ВСЕКИ атлантик?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как например,ще бъде,защитено българското население при една пълномащабна ядрена война?Нито скривалища има нито резерв от лекарства срещу "лъчева болест".И на мене ми се ще не да казват колко са"болните" от истинка за деня а да казват всяка сутрин,колко е радиационния фон в България и в кой области е най голям.Да го мерят не на око а с Гайгеров брояч,за да знаем кога да се крием от радиацията.Всички covidoподобни симптоми са подобни на начален лек стадий на"лъчева болест"от обеднен уран.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как например,ще бъде,защитено българското население при една пълномащабна ядрена война?Нито скривалища има нито резерв от лекарства срещу "лъчева болест".И на мене ми се ще не да казват колко са"болните" от истинска за деня а да казват всяка сутрин,колко е радиационния фон в България и в кой области е най голям.Да го мерят не на око а с Гайгеров брояч,за да знаем кога да се крием от радиацията.Всички covidoподобни симптоми са подобни на начален лек стадий на"лъчева болест"от обеднен уран.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как например,ще бъде,защитено българското население при една пълномащабна ядрена война?Нито скривалища има нито резерв от лекарства срещу "лъчева болест".И на мене ми се ще не да казват колко са"болните" от истинска за деня а да казват всяка сутрин,колко е радиационния фон в България и в кой области е най голям.Да го мерят не на око а с Гайгеров брояч,за да знаем кога да се крием от радиацията.Всички covidoподобни симптоми са подобни на начален лек стадий на"лъчева болест".
35
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Тя България от три деситилетия сама се обижда... да припомня безродниците Филип Димитров, Желев и Петър Стоянов, обвиняващи България в атентати в чужбина. Отделно неколкократните изказваноия на Тиквата за "началниците" в Берлин, Брюксел и Вашингтон. ПП. А и про'стият матрял не му отстъпва.
34
1
 
6
 
! Отговори
е ле па тоя... преди 3 месеца
Я трай бе ефрейтореее...ти от ефрейтор стана генерал....Нямам какво повече да кажа за твоята компетентност!!!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дългът на САЩ е в"ръцете"на Китай.И някой слънчев ден може САЩ да бъде разпродадени на търг.Но преди това,ще бъде разпродадено имуществото на сегашният им ПрезидентТръмп направи"хеттрик"на демократите и те глътката голата кука,а той се измъкна"сух"от данъчната им система.Сега гледа сеир.Следващия им Президент най-вероятно ще е пак той,защото през неговото управление САЩ поеха малко"въздух"и започнаха да излизат от блатото.Но тия демосрати,отново ги набутват в него и този път кризата ще птодължи
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Данъчната система на САЩ е толкова жестока,че след загубите на семейство Байдън от спрените транзитни такси за газ през Украйна,ще ги"преджоби"до последния цент.Тя не се интересува дали си Президент или клошар.Дължиш ли плащаш.Аз знам,че от данъчните и от Годпод,отърване няма.Затова е неистовото желание за война,от личен интерес.5 милиарда,зелени гущера,са сериозна причина за война,само че искат друг да воюва за личния интерес на Байдън.Ама npoстu вече няма.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А нашите"фуражки"са наясно с проблема,но щом са на заплата и вНАТОтрябва някак си да я оправдаятЗатова и ни въвличат диалогично,но не и фактически в конфликта,който изобщо не ни засягаРусия не спомена само България,а и други страни,за да посочи до къде е стигнала американската наглост след Малтийските договореностиНА САЩ им е пределно ясно,че не могат да спечелят война,защото Руската Армия е готова да води ядрена война,ако Русия бъде нападната,за разлика от САЩ и НАТО.Проблемът е лично на Байдън
30
3
 
10
 
! Отговори
se-sh преди 3 месеца
Значит, так! Генералу нечего обижаться - Россия проводит учения во всех морях, а как иначе - армия есть армия. А генерал или не понимает(это -генерал-то!), или делает вид (что скорее всего!). А любимые вами Штаты проводят свои учения по всему миру без конца. И никого это не смущает? А то, что "миролюбивый блок" за все годы своего существования ни дня не жил без войн - это как? Учите историю, болгары! Вот из-за таких страна, некогда выходившая на три моря, теперь - кроха с Кобурнами! Бред!
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България няма проблем с Русия.Проблемът е между Русия и САЩ,заради ултиматума на Русия,САЩ да спазят договореностите в Малта.Отговорът на САЩ че договорите не са правно обвързващи"развързва"ръцете на Русия да увеличава воената си мощ и потенциал.САЩ са в цайт нот и прехвърлиха топкатана НАТО т.е. на Европа,като си мислят,че Светът е npoст и не схваща измаматаНахъсват укрите да започнат война в Донбас и Луганск,но без тяхно участие,защото Украйна не е в НАТО иЧл.5 не важи според договора
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отдъхнах си щом психодесен *** от костовото котило с тежко комунистическо минало и патологична русофобия ме успокои - Няма страшно. Камък ми падна от сърцето.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България няма проблем с Русия.Проблемът е между Русия и САЩ,заради ултиматума на Русия,САЩ да спазят договореностите в Малта.Отговорът на САЩ че договорите не са правно обвързващи"развързва"ръцете на Русия да увеличава воената си мощ и потенциал.САЩ са в цайт нот и прехвърлиха топкатана НАТО т.е. на Европа,като си мислят,че Светът е *** и не схваща измаматаНахъсват укрите да започнат война в Донбас и Луганск,но без тяхно участие,защото Украйна не е в НАТО иЧл.5 не важи според договора членство
26
6
 
2
 
! Отговори
Благоев преди 3 месеца
България е имала два пъти империя на Балканите! И двете империи залязват когато на североизток от нас има голяма степна империя.След кратка окупация и разорение се е възползвала поредната проливна империя.Това е и съдбата на Третата Българска държава. Всичко останало е елементарна пропаганда.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До фдсАми нямаме други. Все политкоректни отпадъци трябва да обслужваме- редакционна политика.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обидно, ама с тези наши управляващи какво да е?
23
3
 
7
 
! Отговори
фдс преди 3 месеца
Откъде ги копате тея