Джъстин Трюдо е напуснал резиденцията си заради протестите

Протестите срещу COVID ограниченията не спират
Обновена: 30 яну 2022 11:15 | 30 яну 2022 11:15, Ния Христова
172
Джъстин Трюдо е напуснал резиденцията си заради протестите
Снимка: БГНЕС
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо и семейството му са напуснали резиденцията си от съображения за сигурност заради продължаващите протести срещу COVID ограниченията, съобщи канадският телевизионен канал CBC News, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС.
 
"На фона на опасенията за сигурността Трюдо и семейството му са се преместили от дома си на неназовано място в столицата на страната", съобщава каналът, който не разкрива източниците.
 
Вчера хиляди шофьори на камиони и други протестиращи са се събрали на хълма на Парламента в Отава с призив за прекратяване на задължителните ваксинации и други ограничения, свързани с коронавируса. 
 
Според телевизионния канал през следващите часове в центъра на града се очаква да пристигнат още хора, тъй като шофьорите на камиони, които инициираха акцията, както и техните поддръжници, напускат сборните пунктове в източната и западната част на Отава и се отправят към Парламентарния хълм. 
 
Досега протестът е бил мирен, подчертават от CBC News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ПРЕДПОЧИТАМ ДА УМРА ПРАВ ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЯ НА КОЛЕНЕ"Това е надпис на един от яките канадски камиони:)
87
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го намерят. Освен ако не се самоубие с куршум в тила. Фашистите така свършват според историята.
86
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес бг, с 10 дни закъснение, но най-после се престрашихте да напишете нещо за Канада.
85
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма къде да се скрие. Рано или късно ще го намерят. Всички подстрекатели и участници в ковид фашизма трябва да бъдат преследвани и наказвани! Без изключения!
84
1
 
63
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Не "напуснал", а "избягал"! Назовавайте нещата с истинските им имена!... Разиграва цялата страна, а накрая бяга!...
83
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 - Споко брат специално на твоя коментар плюсовете са мираж. Забавно как за АйКю говорят само шепа недоволни, че масово хората отстояват несъприкосновеността на телата си. Утре ще ти кажат да застреляш *** в името на икономиката и глобалното семейство и пак ще се намерят такива, които ще следват сляпо заповеди от телевизора и ще наричат отказалите се страхливци и хора с ниско АйКю. Извинявай, че сме натурални, а не набодени.
82
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
IQ-то на тези, които си цвъкат плюсове е същото като на канадските шофери.__________ Защо ми се струва, че протестиращите са най-малкия проблем на такива като вас - ненаяден алчен слугинаж!
81
1
 
73
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Протестите не са ограничени само в Отава, навсякъде където минаваха камионите, хората излизаха на магистралата и ги подкрепяха. Такова организирано събитие от национален характер е без прецедент, защото обедини хора от всички провинции, англофони и франковони. Съпротивата срещу Ковид фашизма набира все повече сила и мащаб. Наш Кирчо Толстолопа да се евакуира и изолира в бункера на Трюдо!
80
0
 
45
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
пак ли Путин е Виновен?!
79
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо по телевизиите нищо не се дава не случайно сме на 122 място по свободни медии по ств нюз монреал или отава се предава директно
78
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
IQ-то на тези, които си цвъкат плюсове е същото като на канадските шофери.
77
1
 
47
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
нашият канадец е следващият!
76
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно е, че профсъюзите са съобщили, че нямат проблем да останат в града чак до пролетта. Гражданите им събраха над 7 милиона долара за по-малко от седмица. Така, че ще стоят до окончателното отпадане на тази измама. Опциите пред Трюдо са или да премахне сертификата или да си създаде нова столица. Мача е свирен и в момента в телеграм се организират конвои за Франция, Холандия, Финландия, САЩ, Белгия, Австралия и забележете ЧЕХОСЛОВАКИЯ - народите на Чехия и Словакия организират общ протест.
75
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и хората в Европа са започнали да се подготвят и организират за европейски Freedom convoy. От различни краища на континента (включително скандинавските страни) ще тръгнат камиони и автомобили и ще се съберат в Брюксел. Ду *** да им е яко на управляващите ковид пЛандемията. Особено пък, ако се опитат (толкова им е акъла) насилствено да спрат колоните и хората.
74
1
 
67
 
! Отговори
Съпротивата преди 2 години
Така се прави протест с тежка техника, водните оръжия не могат да прогонят големите камиони. Главният въпрос пред канадските власти е кога ще се изтегли окупацията на Отава защото шофьорите не са готови да отстъпят. А канадските медии не спестиха кадрите на хеликоптера който прелетя над парламента с надпис F*ck Trudeau.Европейските политици с притеснение следят конвоя на свободата защото това движение ако се принесе в Европа с ЕК и ЕП е свършено.
73
0
 
37
 
! Отговори
лумпен преди 2 години
малкото погранично малцинство пристигна на гости и Трюдо показа как действат либералистите.Да очакваме и в другите държави същите действия.
72
2
 
29
 
! Отговори
До 94 преди 2 години
Кога им го измери? Много са си умни даже. Само дето закъсняха и изтърваха добичето да го кастрират.
71
61
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
IQ-то на протестиращите е 130. На всички заедно.
70
1
 
32
 
! Отговори
Жустен Кастро преди 2 години
Абдикира, Напусна Канада и се върна в Истинската си Родина Куба, а от там се готви да замине за Пекин при Истинският си Идол и Кумир - Другаря ЖиЗинПин!!
69
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Толстойски да чете и да се учи. Никога не е късно.