Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена

Украински министър: Врагът контролира само малка територия
237
Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена
Снимка: GettyImages

Украинският пристанищен град Мариупол започва евакуация жителите си в събота, след като нахлулите руски сили обявиха временно прекратяване на огъня, за да отворят коридор за цивилни да избягат от една от най-ожесточените битки на войната. Евакуацията ще се разглежда като прелюдия към окончателното нападение от руски сили, което, ако бъде успешно, ще извоюва контрола над украинското крайбрежие на Азовско море.

Обсадата на Мариупол дойде, когато все повече руски сили се приближиха към столицата Киев, срещайки твърда съпротива и обстрелвайки цивилни райони в западните предградия и северния град Чернигов, където през последните дни имаше немалко цивилни жертви.

Още по темата
Група репортери на Франс прес, които посетиха града в събота, видяха сцени на опустошение. Въпреки настояването на Москва, че военните удари не са насочени срещу цивилни райони, в Киев нарастват опасенията, че столицата ще сполети същата съдба, след като попадне в обхвата на руската ракетна артилерия.

Украинският министърът на отбраната Алексей Резников твърди, че Русия е променила тактиката си, след като се е сблъскала със силна украинска съпротива, която е провалила очевидния й план за бързо щурмуване на големи градове и сваляне на правителството на президента Владимир Зеленски.

"Да, врагът е напреднал в някои посоки, но контролира само малка територия. Нашите защитници отблъскват и прогонват окупаторите", каза той в публикация във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминал ден без парад в Киев, разходната норма за ден война се качва средно с наколко %. Превземането на Киев и липса на парад не променя нещата. Путин активно в момента го начуква на младото руско поколение за години напред. А, може би така е по добре? Те също имат право да се впишат в световната цивилизация , но трябва сами да го проумеят
167
5
 
23
 
! Отговори
Не овъртайте преди 2 години
Кажете какво става със нацистите от батальона Азов в Мариупол? Нещо не ви изнася да информирате за тях. "Киборгите" както те се наричат са попаднали в котел. Като избиваха 8 г. цивилни граждани защото говорили на руски беше добре. Нали ? Сега фелдмаршал Паулус ги очаква. Съдбата им ще бъде като на шеста армия при Сталинград !
166
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамота. Българското русофилство застана на страната на нацицма и оправдават по всякакъв начин руските престъпления срещу човечеството.
165
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавна конфискация на руски имоти у нас особено на тези на Камчия - сигурен център на руско разузнаване и хибридно влияние у нас (Дано ДАНС да знае нещо по въпроса) , о и закриване на т.н. руски гимназии.
164
2
 
4
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Да проверих и синът на Песков и той сигурно не е в Париж.
163
3
 
6
 
! Отговори
До Кики преди 2 години
Кики, би ли проверил дали този автентичен туба-клип не е с произход, аналогичен с този на клипа за "Призрака от Киев", който се оказа добро копие от компютърна игра за въздушни битки?
162
9
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
ще бъде запомнен като диктатор масов убиец. Дните му са преброени. Рано или късно мизерията и глада ще принуди руснаците да го свалят от власт и да ще го обесят за всички злини които е направил и на Русия и на Грузия и на Украйна.
161
6
 
9
 
! Отговори
Лесно е преди 2 години
да се криеш в двореца заобиколен от охрана и да нареждаш ракетни удари по цивилни (украинци и етнически българи)... Дано руснаците успеят да го убият това джудже и да се освободят от диктатурата.
160
10
 
5
 
! Отговори
Кики преди 2 години
В тубата върви клип от тази сутрин как пада руски ударен хеликоптер Ми 24.Висока резолюция , близък кадър няма допълнителни обработки характерни за руските латерни.Това го няма потелевизийте на джуджето.
159
5
 
7
 
! Отговори
БЕСИЛО преди 2 години
за джуджето диктатор!!! Колко невинни хора загинаха заради него... грузинци, украинци, руснаци. Само промити мозъци му симпатизират.
158
5
 
8
 
! Отговори
До Живял в Русия преди 2 години
Това може да каже само човек, който нито една минута от предаванията на тези медии не е проследил. Или разчита, че онези, които за първи път чуват за тия медии, няма да се поинтересуват. Приличате на ония поклонници на "Азво", които бясно отричат нацисткия характер на момчетата от батальона, а накрая завършват със "Слава Украини! Слава героям!'. За протокола: това е девизът на есесовците от "Галичина". Смехотворни сте, приятели!
157
1
 
3
 
! Отговори
До НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ преди 2 години
Да напомня: всеки пациент в пси хи атрията е убеден, че не лекарите него лекуват, а той тях лекува!
156
7
 
7
 
! Отговори
Живял в Русия преди 2 години
До Анонимен 199 "Ехото на Москва", "Дождь", "Медуза" се контролират от Роскомнадзор. Това е руския СЕМ. Всякаква информация която не е предоставена от правителството е забранена. Свободни медии е Русия НЯМА. Путин ти нарежда какво да четеш, какво да гледаж по телевизията, какви новини да слушаш по радиото.
155
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живял в Русия Интересни твърдения на фона на факта, че Русия е пълна с медии от типа на "Ехото на Москва", "Дождь", "Медуза" и много други. Определено си живял в Русия. В онова отделение на някоя пс и хиатрия, ,което лекарите са наричали "Русия".
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако Мариупол не падне за ден? От руската окупационна армия имаше няколко примера как са превзели Мариупол - и н следващия ден пак. И като направиха Мариупол на Сталинград, какво печелят руските граждани?
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 193: До Анонимен 190 Охоооооо, имаме си математик от висока класа тука....Руската окупационна армия харчат парите си все едно че с месеци ще траят, все едно че заводите им ще работят. Смятай че за ВСВ са пренесли заводите си и е имало постоянен поток от суровини за тях. За армия се движи от стомаха си и от ресурси.
152
8
 
14
 
! Отговори
Мачкай Путин преди 2 години
Горко на украинските нацисти, особено ако попаднат на кадировци!
151
12
 
10
 
! Отговори
Живял в Русия преди 2 години
От 2014 до 2019 живях в Москва. Мога да кажа следното. Русия е ДИКТАТУРА. По телевизията чужди канали няма, на всеки канал гледаж хвалебствен репортаж за Путин. Всеки политик или журналист които каже една дума против режима отива в затвора. Руснаците ги е страх да надигнат глава. Един колега във фирмата дето работех отиде на протест, на другия ден го прибраха и повече никой не го видя.... Путин е втория Сталин, дано руснаците успеят да го убият преди да са умрели от глад.
150
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската окуапционна армия дали я пратиха срещу мирни жители за да осъществи геноцид? За редовия войник ще види неща които не са му казали. Руската ойупационна армия води геноцид срещу град с руска етнос. Това е руския мир
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 Охоооооо, имаме си математик от висока класа тука....Най-интересното е това, че този ерудит не прави разлика между 1 $ и 1 рубла....Класика!