ЕС ще наложи забрана на вноса на петрол от Русия?

Париж: Ще се случи до няколко седмици
23 апр 2022 22:48, Александър Попов
320
ЕС ще наложи забрана на вноса на петрол от Русия?
Снимка: GettyImages

Страните-членки на ЕС скоро ще вземат решение за пълно прекратяване на вноса на руски петрол към Съюза, каза френският министър на икономиката Бруно льо Мер в интервю за BFMTV.

Льо Мер каза, че френският президент Еманюел Макрон потвърждава тази позиция.

„Макрон няколко пъти вече каза, че санкциите трябва да бъдат затегнати“, обясни той и добави, че на първо място става дума за засилване на ограниченията върху вноса на енергия.

„Президентът не казва, че говорим за газ, защото знаем, че за определен брой европейски държави цялата им икономическа дейност просто ще спре... Днес на масата е забрана за внос на петрол от Русия“, каза Бруно льо Мер.

Министърът обясни, че това ще спре притока на валута към Русия.

"Нефтът е основният източник на чуждестранна валута за Русия. Това са 700 милиона долара финансови ресурси на ден", каза той.

Льо Мер призна, че все още не е постигнат консенсус в Европейския съюз: „Трябва да успеем да обединим 27-те държави-членки, но все още сме далече от това. Все още има съпротива, има основателна загриженост. Трябва да отговорим на тях“, обясни министърът на икономиката. Той обаче е уверен, че скоро ще бъде постигнато споразумение. „За мен това ще стане за седмици, не за месеци“, подчерта той.

САЩ и ЕС обсъждат начини за намаляване на приходите от петрол на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
11
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До Анонимен...РСФР е бита карта.Досега крепостните пиеха баяршчик, сега минават на петрол. Санкции - други няма да купуват от руските зомбита..... В грешка си баце . Голяма грешка . ТИ самия си една грешка . Нямало никой да купува от руските зомбита .... ахахахах . В началото на седмицата писаха че американските компании търгуващи с руски петрол са УВЕЛИЧИЛИ със 30% заявените количества .... Щом Европа не иска да купува руски петрол , то тя ще го купува от американските посредници . С НАДЦЕНКА
223
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РСФР е бита карта.Досега крепостните пиеха баяршчик, сега минават на петрол. Санкции - други няма да купуват от руските зомбита.
222
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес било бита карта само да ти кажа че има един съюз разпаднал би трябвало да знаеш кои е този съюз
221
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е бита карта..
220
5
 
20
 
! Отговори
Глобалиста преди 2 години
Идват бунтове в ЕС спокойно Сегашната политическа *** няма бъдеще.
219
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде честито ... бензин на 5-6 лева поне
218
3
 
24
 
! Отговори
ники преди 2 години
ако това стане ще сме свидетели на невиждани цени на бензин и нафта и ново обедняване и невиждани протести особено в европа-западна!!
217
22
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Аман от необразовани нископлатени русофили, мизеерници сте и такива ще си останете! 5 лева нафта ви идва нанагорно ли бе, скъсаняци? Смешни са ви заплатите заради "Русский Мир" от '45 насам, ама от къде толкова мозък да го разберете...
216
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от заглавието лъха неграмотност!
215
6
 
25
 
! Отговори
Руснака преди 2 години
Честито България САЩ и Европа мислят за вас страшното мина сега идва по страшно
214
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какъв зор ще го правите? След това още инфлация и обедняване заради политически марионетки в ЕС! Ако това е ЕС защо членуваме изобщо?
213
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aма те и изключително много лекарства се правят от петрол. Искате да ни изтребите за отрицателно време ли?
212
7
 
28
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Ами вземете решение европейски съюз а ние българите ще правим стачка за референдум за напускането на вашият фашистки Евросъюз и ще гласуваме за копейкин Партия Вазраждане ще вазроди България а другите партии ако останат в България ще има народен съд
211
5
 
32
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
На богатите дето взимат тези решения хич не им пука как ще се отрази на обикновенните бедняци и такива като нас. Само голбална термоядрена война ще оправи нещата и ще почисти Земята от човешката зараза и изм***ет!
210
5
 
31
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Ако ЕС излезе от НАТО , то реално Русия няма да има смисъл да воюва в Украйна. По- добре ЕС да си направи Европейска армия и да престанем да слушаме ФАЩ, а да си гледаме интереса. По- евтино ще ни е , ние да се защитаваме отколкото да плащаме за всичко, което ФАЩ си решат да правят, а ние да носим последствията!!!
209
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми а даноп - батките ще вкарваме яко контрабандичка в такива количества, че във всяко встотро село ще има по едно ново бентили ипоне 5-6 втора ръка ;)
208
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно след изобретяването на Де Дион Бутон след един век как Запада ще оцелее без петрол и как за една година ще премине на електрички? Просто питаме защото петрола в днешно време е основна енергия в почти всички сфери? Ще пазарувате ли пак газ и сол като едно време от магазина? Да, ама и газта е петролен продукт. Хубав ден и умната.
207
8
 
31
 
! Отговори
Тъпаци преди 2 години
Тия Евро.гейци ми развалиха празника...Вместо да се напием, на протести ще ме карат да ходя!
206
21
 
5
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
БЪДЕЩЕТО Е НА ЧИСТАТА ЕНЕРГИЯ, А НЕ НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ И НЕГОВИТЕ СЕРНИ ДЕРИВАТИ... МИНАВАМЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ!!!!
205
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ще внася от дядо бай - дън а той го внася от Русия браво бе умни сте като майка му на агнето !