Какво искат служителите повече от повишение

Правенето на "големите пари" невинаги е толкова важно, колкото хората смятат
22 ное 2013 15:02, Теодора Драгоева
6
Какво искат служителите повече от повишение
Снимка: sxc.hu

Няма нищо по-хубаво от това човек да обича работата си. Идеалната работа, носеща удовлетворение, не се изчерпва само с голяма заплата. Повечето работещи оценяват много други фактори, свързани с работното място. Противно на очакванията, парите не са на водещо място при избора на работа и хората ценят повече атмосферата, разбирателството с колегите и шефа си, дейността, която извършват и т. н.

Ето кои са нещата, които служителите искат повече, отколкото издигане и по-голямо възнаграждение:

1. Да се чувстват горди. Когато един човек бъде попитан с какво се занимава, той иска да се похвали, а не да се извинява за избора си на работа. Хората искат да впечатляват околните със своята престижна работа, дори тя да влиза в графа „неблагодарна“.

2. Да бъдат третирани справедливо. Макар всички да осъзнават, че животът е несправедлив, те не искат подобно отношения на работното място. Хората искат техните шефове да се отнасят с тях добре и да не фаворизират никого, включително и тях самите. Работещите искат похвалите и бонусите да отидат при тези, които работят здраво, а не при тези, които се подмазват на шефа.

3. Да бъдат уважавани от своя работодател. Както служителите трябва да уважават своя шеф, същото важи и в обратната посока. Един човек иска да знае, че работата му се оценява и че неговият началник осъзнава лоялността му.

4. Да се чува техният глас. Служителите мразят, когато техният шеф няма време или желание да чуе това, което те имат да му казват. Изслушването не означава приемане на съветите/забележките на всяка цена. Хората обаче държат да бъдат чути.

5. Да имат личен живот. Дори хората, които наистина обичат работата си, приемат семейството и приятелите си като своя „истински живот“. Всеки човек държи на своето лично време и не би искал работата да му пречи в този аспект.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Уили преди 7 години
Това е поредната тъпотия на някоя женка, за всички останали женки. В учебниците по мениджмънт си я точно и ясно написано:1. Страх за живота и здравето (най- ниско стъпало)2. Финансова независимост (основно стъпало).3. Социални придобивки (да се изпозват служебните придобивки за лични цели- тел. кола, комп).4. Обществена отговорност (човек да се чувства значим за обеществото, в което живее)
4
0
 
6
 
! Отговори
ico33 преди 7 години
Работодател съм и нещата като цяло според мен са верни ,но да е в златната среда.
3
0
 
8
 
! Отговори
999 преди 7 години
От 2 до 5 съм съгласен,но давате ли си сметка,ако тези неща станат реалност в една българска фирма какво ще стане?? Изхвърчате веднага.Аз бях в ф-а в която се проповядваше забрана на личния живот и всички в тази фирма се бяха изпоженили помежду си или живееха заедно,като фрапиращото беше: мъж на 34,а жена му 50,всички бяха с промити мозъци,а шефката четеше книга-как да манипулираме персонала и обясняваше как като си отпуска незначи,че не си на работа,и че пак трябва да работиш за фирмата.
2
5
 
6
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Много зависи от годините стаж, колкото повече работиш, толкова повече парите стават най-важнате и единствена мотивация. Иначе младите прохождащи служители имат друга нагласа и мотивация и гореспоменатоте фактори може и да важат за тях.
1
13
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Пълни глупости. Ако работиш каквото и да е - парите са най-важни и нищо друго. Иначе ако правиш каквото ти харесва ще си готов да го правиш и безплатно. Тъпи "Журналисти" - драскачи