6 знака, че се опитвате да угодите на всички

Негативните емоции на другите ви влияят
5
6 знака, че се опитвате да угодите на всички
Снимка: Istock

Всеки има своите добри и лоши навици. Навикът да се опитваме да угодим на всички, може да бъде разрушителен за нас. Може би ще си кажете, че това поведение се среща при хората, които нямат смелостта да заявят позицията си, при тези с ниското самочувствие. Всъщност не е точно така. Дори и и тези, които ни се виждат като нарцистични личности, биха могли под някаква форма да следват този навик.

Кои са знаците, че се опитвате да угодите на всички и на всяка цена?

Трудно ви е да отказвате

Как да разберете дали е така? Вероятно вие винаги сте насреща за нуждите на другите, удовлетворявате исканията им и ви е трудно да им кажете „не“, защото се страхувате, че отказът ви може да доведе до конфликт. Възможно е обаче отказвайки на някого нещо във вас да се поражда усещане за вина. Може би е време да осъзнаете каква сила има „не“, когато става въпрос да поставите лични граници и да съхраните себе си.

Искате всички да ви харесват

Някои хора имат страх от отхвърляне. В резултат на това правят всичко възможно, за да предотвратят риска от това да не бъдат харесвани, изоставени, да не са чак толкова желана компания. Такива хора обикновено не са истински и искрени, а целят само да се облагодетелстват с внимание и други неща. Умело манипулират другите.

Негативните емоции на другите ви влияят

Още един знак, че може би е време да помислите дали не угаждате твърде много на другите, вредейки на себе си е, че поемате чужда вина. Ако в дадена ситуация човекът срещу вас се е почувствал засегнат или е останал недоволен дори от нелепа шега, вие веднага се опитвате да промените случващото се, поемайки вината за тази шега (дори и да не е била обидна), за да го направите щастлив.

Не забравяйте, че конфликтите понякога са неизбежни и дори има полза от тях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мадамата с дистанционното е красавица.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
I ne nyjnoo
1
3
 
5
 
! Отговори
Обобщено казано, преди 3 месеца
Ако притежавате всички изброени в статията черти, значи грешката е на онези, които са ви възпитавали. Опитайте се да коригирате манталитета си, но това нито е лесно, нито се осъществява 100% успешно, колкото и да се стараете. Най-важни са първите седем години.