Как да разберете дали някой ви завижда?

Завистливите хора празнуват вашите провали
21 юли 2023 21:47, Михаела Лазарова
18
Как да разберете дали някой ви завижда?
Снимка: Istock

Светът би бил прекрасен, ако нямаше завист. Но за жалост, животът постоянно ни среща със завистливи хора – познати, роднини, колеги, приятели, дори понякога и любимия човек. Завистта невинаги е видима. Тя може да е прикрита под дългогодишно познанство или приятелство, успешно бизнес партньорство. Да звучи като градивна критика, подкрепа. Могат да ви завиждат хора, които са много по-добре уредени от вас като социален статус.

Когато открием, че някой ни завижда, често се питаме защо това се случва. Защо хората си завиждат? Може би е същност, с която човекът се е родил, ниско самочувствие и т. н.

Как да разберете дали някой ви завижда? Вижте 10 знака.

1. Завистливите хора ще ви засипват с фалшиви похвали и неискрени комплименти. Обикновено завистниците се опитват да убедят останалите, че не са такива. Но изражението на лицето им и интонирането в гласа, винаги ги издават.

2. Не се радват искрено за постиженията ви. Завистливият човек никога няма да се зарадва искрено за вас, дори и да прави невъзможното да ви убеди, че ви подкрепя.

3. Парадират с успехите си повече от действителните си заслуги. Завистливият човек често се изтъква – колко е можещ, колко е възпитан, колко е интелигентен. Може дори да се сравнява с вас, казвайки ви, че той е учил в по-престижни училища и университети от вас.

4. Завистливите хора умишлено дават лоши съвети. За да ви объркат, навредят, злепоставят, за да сте по-зле от тях.

5. Те са много конкурентни с вас. В природата на завистниците е да се чувстват зле в компанията на човек, който е харесван и изпъква пред останалите, дори когато не прави нищо. В резултат на това те са много конкурентни (за всичко в живота), особено ако това се окаже ваш колега в работата, университета, ваша приятелка или приятел.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещата отдавна са объркани и никой и нищо не си е на мястото,несправедливостта е повсеместна и нека чувството за справедливост не се бърка със зеленооката завист, по чиито стъпки върви и бедата.А иначе колелото се върти,който е горе ,после е долу...всяко виенско колело на пристанищен град,показва и символизира,че там всичко се върти оборотно,циклично и т.н.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвременните магьосници около нас са два вида. Едните са хитреци, които печелят от наивността на хора, плащащи им за да бъде направена някаква "магия". Другите са магове на принципа "Направи си сам". Сами правят някакви абракадабри, с чиято помощ се надяват да постигнат нещо или просто от злоба и завист се опитват да навредят на други хора, в краен случа само ги тормозят със заплахи, че чрез магия ще им причинят нещо.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поне се изясни начинът за справяне с кварталните "магьосници".
13
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Може и да не разберете, че ви завиждат...
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приятни сънища!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тук пишат ужасно тьпи хора, които се мислят за много оригинални. Жалка история.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Омаловажават всичко, което сте постигнали и обсъждат действията ви, които уж не ги засягат.
9
5
 
2
 
! Отговори
Кажи й също, че преди 11 месеца
ако охранителят, който стои на входа на РПУ-то се опитва да я прогони оттам, това е сигурен знак, че той е вещер и тя не бива да отстъпва. Да се бори с него докрай, пеейки "Градил Илия килия". След като минат неприятностите, които неминуемо ще й се случат, да повтори този ритуал още веднъж, но тогава, докато се бори с охранителя да пее японския химн. Да направи всичко възможно, за да го научи. И заради преживените неприятности 12 владици ще пеят прослава за нея и ще й дадат званието "Преподобна"
8
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 11 месеца
Дори може да си направиш и друг майтап с тази комшийка, след като си го е заслужила. Кажи й например, че тази може да създаде несломима защита срещу всякакви магии, ако събере 7 от нещата, които някой й подхвърля, да ги занесе пред вратата на Районното полицейско управление нощем, да ги струпа накуп и без да обръща внимание на забележките на охранителя, да клекне над купчината и да пръдне три пъти. После с нокти и зъби да се бори, за да остане до сутринта седнала върху купчината. Кажи също, че
7
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 11 месеца
Съветвам те да подхвърляш пред вратата на тази съседка и на нейния балкон каквото ти дойде наум. Когато започне да се оплаква, ти ахкай, охкай, съчувствай и казвай, че си прочел някоде, че точно това, което е намерила, е много страшна ромска, корейска, ацтекска, пущунска и каквато ти дойде наум магия. Дори може да й разкажеш какво се е случило на човек, намерил такова нещо пред вратата, на балкона или в пощенската си кутия. Фантазирай колкото можеш. Защо околните, нека тя да се страхува!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Завист има у прости хора, и то умни няма така, че всичко е 6!
5
7
 
12
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 11 месеца
Специално българина е най-завистлив !
4
2
 
4
 
! Отговори
dj dance machine преди 11 месеца
Пред теб едно зад теб се не знае.Колко си добър,колко си мил,колко добре се държиш.Е такъв ученически приятел си имах.Всичко е ок само дето веднъж за едно кафе несе обади.Живи и здрави всичките такива приятели в кавички,роднини иколеги.Живи и здрави и дано разберете що е човек и то добър
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фалшива учтивост, вижда се на минутата от по-разумните хора.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моя съседка от завист ни скъса от правене на черни магии, всякакви мръсотии намирахме. Започнаха да се случват лоши неща. Накрая я предупредих, че ако не спре да всява страх ще я дам в полицията.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Винаги отговорът е ДА. Такива са хората. Заложено им е в днк-то. Изключенията само потвърждават правилото.