Селма Блеър разказа как помогнала на Кристина Апългейт за множествената склероза

Тя забелязала някои притеснителни симптпоми
Обновена: 22 мар 2023 21:55 | 22 мар 2023 21:55, Дарена Найденова
3
Селма Блеър разказа как помогнала на Кристина Апългейт за множествената склероза
Getty

Общоприето мнение е, че единствено лекарите могат да разпознаят симптомите на опасна болест, когато ги видят. Това не е грешно твърдение, но понякога близък приятел, който се бори с подобно състояние, може да забележи нещо, което лекар все още не е видял.

Такъв е случаят със Селма Блеър и Кристина Апългейт – две приятелки, обединени от една и съща съдба. Актрисите, които играят заедно в романтичната комедия „Най-сладкото нещо“ се борят с множествената склероза, като са диагностицирани през четири години. Блеър получава резултатите си през 2018 година, а Кристина Апългейт миналата година. Оказва се обаче че Селма е човекът, който е хванал симптомите на приятелката си в ранен стадий.
 
Всичко се случва, когато двете актриси си уговарят среща, за да могат да си наваксат с разговорите, докато децата им – Артур и Сади си играят кротко наблизо. При пристигането на Апългейт и дъщеря ѝ в къщата на Блеър, актрисата от „Секс игри“ веднага забелязва, че има нещо нередно у приятелката ѝ. Добре запозната със симптомите на множествената склероза, Селма се замисля дали и Апългейт не проявява точно такива.
 
„Забелязах симптомите, когато ми беше на гости. Тогава ѝ казах, че трябва да отиде да си направи изследване с ядрено-магнитен резонанс“, разказва Блеър пред списание People.
 

Селма Блеър за здравето си: По-добре съм, но болестта преследва клетките ми

Селма Блеър: Често припадам на сцената

Насинена и в безсъзнание: Селма Блеър беше нападната от бившия си приятел

Оказва се, че шестото чувство на Селма не я лъже, като малко по-късно Апългейт е диагностицирана с МС. Двете актриси започват да разчитат много една на друга, за да преминат през болестта по-лесно и да не бъдат хванати в мрежата на депресията и отчаянието. Хубавото е, че живеят една до друга, а децата им са близки приятели, така че срещите са им доста чести.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 2 месеца
Да "преминат през болестта по-лесно"? Странен израз в случая. Множествената склероза е доживотно състояние, макар да има известна степен на контрол.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кристина я помня от сериала женени с деца където е тинейжерка. Страшно красива с тяло на манекенка.