Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав

Негласната война президент–премиер набира скорост
29 апр 2010 09:32,
355
Борисов от екрана: Първанов е виновен, Станишев е прав
Снимка: Булфото

"Върховният главнокомандващ на въоръжените сили (Георги Първанов – бел.ред.) е допуснал в Българската армия да се направят най-големите поразии", коментира пред БНТ премиерът.

"Министри – крадци, проекти и военни сделки са сключвани абсолютно неизгодно за държавата", добави Бойко Борисов.

"Армията е задлъжнявала със стотици милиони за глупави сделки", добави той и попита на кого му е притрябвало малкото НДК.

Според него 20 години президент, синдикати и БСП са си преразпределяли властта и сега искат да кажат, че ГЕРБ са довели проблемите със себе си.

Още по темата

"Ако държавният глава декларира, че е социален президент, как е допуснал за четири години да се натрупат на един работник по 300-400 дни отпуски. Защо не се грижите за здравето на работника", попита Борисов Георги Първанов и синдикатите.

Министър-председателят заяви, че вече разбира какво се случва на Сергей Станишев, след като наблюдава процесите в БСП.

"Аз вече истински съжалявам, че той също е принуден да опере пешкира в БСП", каза той и добави, че Георги Първанов е наложил тройната коалиция на Станишев.

Борисов поясни, че е било пагубно за Станишев да управлява с царя и Ахмед Доган и допълни, че той не е могъл да вземе нито едно решение.

"Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни", заяви още Бойко Борисов.

Що се отнася до прогнозите му, че ДДС-то може да се вдигне до 23-24%, премиерът заяви, че в момента пресмята.

"В момента има много голяма отворена дупка в бюджета", която по думите на премиера може да се напълни само ако се увеличат приходите или ако се повиши ДДС.

Той заяви обаче, че ако се стигне до увеличаване на ДДС над 20% това ще бъде временна мярка.

"Сега ще увеличим данъка, но след година или две, когато нещата се стабилизират, държавата ще връща вземанията си", обеща Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
0
 
0
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 14 години
ХОЛЕСТИЧЕН ПОДХОД...
324
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 14 години
hodi si be, boicho !
323
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a
322
0
 
2
 
! Отговори
мария преди 14 години
БОЖЕ,БОЖЕ разбери ни болката и ни помогни ДОКОГА НЯКОЙ ЩЕ СИ ПРЕХВЪРЛЯ ТОПКАТА А НИЕ ОБИКНОЕНИТЕ ЖОРА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЧУЖДИ ГРЕШКИ КРАЖБИ С УБИЙСТВЕНИ ЛИХВИ
321
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а
320
2
 
1
 
! Отговори
??? преди 14 години
Къде е мистър доксициклин ?Пак ли гони някоя 15 - годишна дива коза ?
319
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще ти се. Виждам че не ти се удават много-много пост-социалистическите лозунги, така че можеш да се върнеш пак към социалистическите такива.
318
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може и да прочетеш малко икономика за да разбереш за какво става дума - ако в една фирма има прекалено много натрупани отпуски, това е наказуемо, а освен това води и до загуби за фирмата, тъй като вместо да те пусне в неплатен отпуск примерно, ти се плаща заплата, в дългосрочен план доста предприятия ще фалират точно заради невзети отпуски на работниците. Недей да си мислиш че на някой му пука за теб - просто това са икономически понятия.
317
2
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 14 години
Отговор на 320: На САЩ им трябват българите само като пушечно месо, за да ни пращат по разни военни конфликти, които предизвикват по света. Да убиват там българи, вместо американци. За това им трябваме, и то не като съюзник, а като подчинен. Вижте как се държи у нас американския посланик! Още ли не ви е ясно?
316
2
 
15
 
! Отговори
Глас Народен преди 14 години
ВДИГАНЕТО НА ДДС = ПАДАНЕТО НА ГЕРБ!!
315
4
 
12
 
! Отговори
Севт преди 14 години
***,плиткоумни Бойко,ако искам ще работя и през законово дължимата ми отпуска от минимум дни в годината,ако искам ще я продам на работодателя си,като я натрупвам-това си е мой избор и право,глупи
314
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Az sujalqvam 4e Stani6ev 6te opere pe6kira v BSP???????Koeto na drug ezik zna4i 4e Stani6ev(BSP) e bil prav,oba4e Zarq(NDSV) i Dogan(DSP)sa vinovni za vsi4ki izdunki.Taka.Koeto zna4i 4e vulka BB(GERB) XAXAXAXAXA kozinata si e smenil (za da ni izluje da glasuvame za nego) no o6te lije guzovete na biv6ite???? supartiizi.Taka.qsno.Tova koeto me pritesnqva pove4e e kakva alternativa imame vmesto biv6ite komunistii nastoq6ti mutri?Imame li vuob6te alternativa?
313
4
 
11
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ПРАВИЛНО БОРИСОВ ТАКА СКЛЮЧИ И СДЕЛКА С ПУТИН И ПРОДАДЕ ОРЪЖИЕ ОТ ЧОЛОПЕЧ НА ГРУЗИЯ А ПОСЛЕ НАРЕДИ С ЛАЗАР НА ВОЕНИТЕ ДА ГО ВЗРИВЯТ.НЕЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ХОРАТА КОЙТО ОТВЛИЧАХА ПРЕВЕДОХА ПАРИ ЗА РАК НА ГЪРДАТА КЪДЕТО ПРЕДСЕДАТЕЛ Е НЕ КОЙ А ЗОРКА ПЪРВАНОВА.ГОЦЕ НЕ КОМАНДВА А ГО КОМАНДВАТ ВСЕ ОЩЕ ОТ РУСИЯ-НАБУКО МУ ПАЗЯТ МЯСТО СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ.
312
1
 
6
 
! Отговори
петров преди 14 години
Може да твърдят всичко! Както и това, че Русия иска силна и независима България / от какъв зор!/. Колкото е вярно едното, толкова е вярно и другото.
311
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбирам, как може да твърдите, че на САЩ им трябва слаба и разединена България? От какъв зор ще искат да имат слаб съюзник? Може ли някой от петата колона да се обоснове?
310
4
 
7
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Абе Бат Бойко как може да хвалиш този **** Станишев? Този хамстер дето няма един работен ден през живота си.
309
3
 
10
 
! Отговори
bbbb преди 14 години
Срещу ББог нито дума!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
308
1
 
7
 
! Отговори
Криста преди 14 години
Тъкмо хората взеха да възприемат тезата,че Станишев е виновен,тъкво да има единомислие и пак нацията е разединена!Оказва се,че бил прав!!!За сега,може би:))))))))))
307
3
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Как не се умори този човек да бълва глупост след глупост?
306
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе ти не си добре - той и до тоалетната не ходи сам - сегурно и го эибе посранника