Мечо Пух и компания – реставрират остарелите герои

Плюшените играчки ще бъдат освежени, за да се върнат в музея
4 авг 2016 15:44,
0
Мечо Пух и компания – реставрират остарелите герои
Снимка: архив Reuters

След кратко, но осезаемо отсъствие, Мечо Пух и компанията му от Прасчо, Йори, Кенга и Тигър съвсем скоро ще се върнат в дългогодишния си дом - Обществената библиотека на Ню Йорк.

Оригиналните играчки, вдъхновили Алън Милн да напише популярната си книжка, бяха реставрирани в продължение на година. Малко са плюшените играчки, които могат да се похвалят с такава историческа значимост. Времето обаче не прощава дори на вещите и преди година обществената библиотека на Ню Йорк се принуждава да даде безценните артефакти за реставрация.

"През последната година се усещаше липсата на играчките. Всеки ден идват хора, които питат специално за тях и се чувствам ужасно всеки път, когато им кажа, че не са тук, защото имат нужда от - нека ги наречем - спа процедури", казва кураторът Майкъл Инман.

Ремонтът е извършен от екип от професионални тапицери и производители на луксозни играчки. Сред повредите се нареждат заздравяване на вратлетата на плюшените животинки, изправяне на теления им скелет и претапициране на спластените и оределите участъци от козината им.

Това са били любимите играчки на Кристофър Робин Милн, синът на автора и именно те са вдъхновението за любимите ни класически истории за Мечо Пух. Кристофър Робин първоначално кръщава мечето Едуард, но по-късно го прекръства, като съчетава две имена - Вини, на черната мечка в Лондонския зоопарк и Пух - на лебеда, който семейството му отглежда като домашен любимец. Вдъхновен от любовта на сина си към играчката, Алан Милн започва да пише истории за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари