Ужас! Затворници си легнаха без вечеря

Продължава да има известно напрежение в някои от затворите в страната заради бъдещия Закон за амнистията; снощи близо 400 затворници в Пазарджик отказали вечеря
13 фев 2007 08:33,
Ужас! Затворници си легнаха без вечеря
В Пазарджик една част от затворниците са отказали да ядат, други - да се приберат по килиите си. Снимка: Булфото

„В затворите в София, Пазарджик и Плевен имаше известно напрежение. Арестантите от последните два града изразиха своята подкрепа за протестиращите в затвора в столицата“, заяви Петър Василев, директор на дирекция "Изпълнение на наказанията", цитиран от БГНЕС.

Снощи 398 затворници от Пазарджик отказали вечеря, а 300 се отказали да се приберат в килиите, но по-късно, след преговори, се прибрали и нощта е преминала нормално.

В Плевен 127 души също са отказали да се приберат в килиите.

Преди две нощи осъдени рецидивисти в Софийския затвор отказаха да влязат в килиите си заради предстоящият закон за амнистията, който не предвижда облагодетелстване на рецидивисти, извършили по няколко леки престъпления.

Припомняме, че на 1 февруари правителството прие проектозакон за амнистията, внесен от правосъдния министър Георги Петканов по повод приемането на България в ЕС.

Документът предвижда всички неумишлени престъпления и престъпления по непредпазливост да бъдат амнистирани.

По думите на вътрешния министър Румен Петков между 1300 и 1500 ще бъдат амнистираните затворници, като законът ще влезе в сила веднага след публикуването му в Държавен вестник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание