Войниците ни на мисия обиждат местните на български

В интернет се появи любителски видеоклип, показващ подигравателно и унизително отношение на български войници, участващи в международна мисия, към местни хора
17 мар 2007 10:25,
Войниците ни на мисия обиждат местните на български
Министърът на отбраната Веселин Близнаков е разпоредил проверка на видеозаписа. Снимка: Булфото
В интернет се появи любителски видеоклип, показващ подигравателно и унизително отношение на български войници, участващи в международна мисия към местни хора, предаде БГНЕС.

Видеоклипът, който можеше да бъде видян на сайта за безплатен видеообмен VBOX7, показва как български войници, движещи се в открит автомобил, подават шише вода на местни хора, като същевременно ги обиждат на български език, използвайки думи като "мангали".

Не може да се определи кога е направен записа, но най-вероятно се касае за Ирак, съобщиха запознати. Назначено е разследване.

Министерството на отбраната категорично осъжда подобно поведение и ще бъде безкомпромисно към всякакъв вид прояви, които накърняват човешкото достойнство и петнят авторитета на Българската армия, заявиха от ведомството.

Министърът на отбраната незабавно е разпоредил проверки на фактите и обстоятелствата по видеозаписа и ако материалът е автентичен, провинилите се ще бъдат най-строго наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание