Порно с бактерии

Хърватски учени филмираха полов акт между бактерии
15 мар 2008 10:38,
34
Порно с бактерии
Снимка: wordpress.com

Екип от хърватски учени с ръководител академик Мирослав Радман успя за първи път да филмира и обясни съвкупление между бактерии, което е най-първичната форма на полов акт в природата, съобщава печатът в Загреб.

Според изследователите половият орган на мъжката бактерия е 5 пъти по-голям от самата бактерия.

„Създадохме нов метод, с помощта на който показахме в реално време и в индивидуални клетки директното прехвърляне на ДНК от мъжка на женска бактерия и всмукването й от хромозома на женската“, разказва академик Радман пред вестник „Ютарни лист“.

Той добавя, че резултатите от изследването за половия живот на бактериите са били публикувани в авторитетното американско научно списание „Сайънс“.

Според него това проучване е от голямо значение, за да се разбере как бактериите придобиват резистентност към антибиотиците и как безобидни бактерии се превръщат в патогенни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Простак преди 15 години
Не споря че и в списание като Science може да се публикуват "простотии". Авторът на 23 е прав и никой с биологично образование няма нужда от поучителната му лекция но определено никой интелигентен човек с друга професионална ориентация не би си направил труда да прочете лекциите му.
32
0
 
0
 
! Отговори
milica преди 16 години
YAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO STE NAPRAVILI YAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
31
0
 
0
 
! Отговори
emilia преди 16 години
nese pravi taka be hora tipi
30
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Заглавие, напълно съответстуващо на интелектуалното и културно равнище на списващите този сайт.
29
0
 
0
 
! Отговори
Archer преди 16 години
По тъпо заглавие не може да има..!
28
0
 
0
 
! Отговори
sublime_girl преди 16 години
хахахахааааа мешно ми става..... найстина съм съгласна номер 23 !!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
emma преди 16 години
mnogo e qko tova *** nali we
26
0
 
0
 
! Отговори
emma преди 16 години
mnogo e qko
25
0
 
0
 
! Отговори
metodi преди 16 години
tova verno e mnooo prosto ne6to.Tezi deto si misliat 4e sa go otkrili sigurno sa sex maniaci ili ne6to ot sorta
24
0
 
0
 
! Отговори
pro-pain преди 16 години
Виждаш заглавието и ти става ясно за нивото на българската журналистика. Не само че заглавието няма нищо общо, а и статията е пълна глупост. Благодаря на 23 за поеснението.
23
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 16 години
Наистина тази статия представя много изопачена информация в опростачен вид. Първо няма такова нещо като мъжка и женска бактерия. Бактериите нямат пол,но има различни видове бактерии, като някои могат да предават генетична информация на други чрез трансфер. Това не е полов акт, защото при половия акт двамата родители участват 50:50 със своята генетична информация, за да може да се роди нов организъм. В случая с бактериите трансферът на генетична информация няма нищо общо с размножаването, а служи за генетична модификация на единия от участниците. Тоест това е все едно като правите секс с жена си, вместо да и направите бебе, да промените нейният генетичен код чрез вашия, така че тя да придобие нови качества. Бактериите си се размножават чрез делене, независимо дали са били в контакт с други бактерии. Това че едни бактерии могат да прехвърлят гени към други не означава, че имат полов орган или че са мъжки. По принцип това са бактерии от различен вид, все едно котка и куче, а не мъжка и женска. Дано по-интелигентните читатели са схванали за какво става въпрос.
22
0
 
0
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 16 години
...проучването е от голямо значение, за да се разбере как бактериите придобиват резистентност към антибиотиците и как безобидни бактерии се превръщат в патогенни...и заглавието към това включва думата порно? ако измислят ваксина срещу рака, ще озаглавят материала "Куцумбакаме рака с инжекции, отървават сума народ от гътване" ли? *** и
21
0
 
0
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 16 години
НЕ СЕ ПАНИКЙОСВАЙТЕ.....СНОЩИ НАБЛЮДАВАХ ПОРНО МЕЖДУ ДВЕ ПЛАНЕТИ-СКОРО ЩЕ ГО ДАВАТ И НЕГО...................А ЗА КАКВО ПОРНО СЪС ЗВЕЗДИ МИ КАЗАХААААААА........НЕ УТОЧНИХА ПО-ТОЧНО КАКВИ ЗВЕЗДИ:МЕДИЙНИ,ФУТБОЛНИ ИЛИ ФИЛМОВИ....
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДА ЗАГЛАВИЕТО ! Тамън се бех възбудил !
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
:)))))))) nai-tupoto neshto za dnes
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Толкова е оригинлано заглавието към текста! Невероятно съчетание на пошлост с "научни данни"...
17
0
 
0
 
! Отговори
ne e vajno imeto преди 16 години
za6to zaglavieto e *** s bakteri
16
0
 
0
 
! Отговори
gsl преди 16 години
na syrbite im se zavyrtq swqt pokrai KOSOVO i samo ................ im se privijdat i to mega ogromni
15
0
 
0
 
! Отговори
Сиготури Накура преди 16 години
"Според изследователите половият орган на мъжката бактерия е 5 пъти по-голям от самата бактерия."Коя загоряла журналистка от dnes.bg сътвори този бисер?!? :)))))
14
0
 
0
 
! Отговори
MANOWAR fan-ka преди 16 години
"Според изследователите половият орган на мъжката бактерия е 5 пъти по-голям от самата бактерия."... муахахахаха, нали в учебника по биология пише нещата в следния ред: клетки, пък после тъкани и накрая органи... какъв полов орган при едноклетъчно, какви 5 лева. Бактериите се размножават чрез делене, а обмяната на ДНК с цел придобиване на резистентност е съвсем друго нещо. Бактерии с к * р..., а п у * к а т а на бактерията колко ли е голяма :))))