България е с най-голяма военна сила на Балканите

Мнението е на военни експерти от Сърбия
2 ное 2008 21:06, Петя Славова
45
България е с най-голяма военна сила на Балканите
Снимка: БГНЕС

България се превърна в най-голямата военна сила на Балканите.

Такова е мнението на сръбски военни експерти.

Те смятат, че в в момента страната ни има най-могъщата армия.

"Един прост поглед върху балканската карта води до потресаващи заключения - военно-неутралната Сърбия е заобиколена от страни, които са членове на НАТО или са на крачка от Северноотлантическия пакт.

Колко това е страшно, разбрахме всички през 1999 г., когато самолетите на НАТО ни бомбардираха от всички страни", се казва в обширен анализ, публикуван в сръбската преса.

"Днес регионалната структура на въоръжените сили е драматично променена - България доминира във военно отношение. А в размирния Балкан Сърбия само с Румъния не е воювала", се казва в анализа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Ci-Devant преди 10 години
МОЛЯ, ПОДПИШЕТЕ И СПОДЕЛЕТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК ПОДПИСКАТА НА ПРОФЕСОР БОЖИДАР ДИМИТРОВ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗА СПИРАНЕ НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА И КРАЖБАТА НА ИСТОРИЯ ОТ СТРАНА НА МАКЕДОНИЯ, КАТО УСЛОВИЕ ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС И НАТО - peticiq/politika_spriamo_mkNB! ВАЖНО Е ДА СЕ ПОДПИШЕ И РАЗПРОСТРАНИ, А НЕ ПРОСТО ДА СЕ ХАРЕСА!!!За да бъде валиден подписът, е необходимо да натиснете линка за потвърждение, който ще получите на Вашия имейл.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахах живея със Сърби и точно техните експерти определиха сърбия като най-голямата военна сила на балканите до момента :D . Сменете си източника !!!
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
41 me razbi :D golqmo show
43
0
 
2
 
! Отговори
Ник преди 15 години
Ай стига бе! По-голям майтап от това не бях чел! Егати могъщата армия. Армия по-малка на брой от полицията! Силна и могъща армия има богата държава, а не държава като нашата, потънала в мизерия и корупция. Ало, съседи, стегнете се малко. Искате оправдание военните ви да лапат повече пари? Ами дайте им ги без да се плашите от сенки! Ако сте толкова луди да харчите на вятъра, правете го ама на дрънкайте глупости!
42
0
 
2
 
! Отговори
съвет преди 15 години
Дори когато се лъже трябва да има няколко елемента истина.Тоя съвсем го е прекарал през просото.По голяма и нелепа измислица в този сайт не се е появявала.
41
0
 
5
 
! Отговори
Митака преди 15 години
Българската армия не може да напълни "Българска армия" ;)
40
0
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Става въпрос за 1885 година.
39
2
 
5
 
! Отговори
националист-IYI преди 15 години
Турция има само в европейската си част армия от 350 000, общата численост на турската армия е около 1 000 000. Могат да ни прегазят заедно с Гърция за нула време.
38
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Гошо , стария к преди 15 години
Нарязахме ракетите, танковете...Продадохме камионите, подарихме БТР-ите на Грузия,зятворихме Военно-промишленния комплекс, уволнихме като излишни хиляди специалисти, разпродадохме имоти и оборудване.Едни складове не можем да опазим като хората, а камо ли държавата...25 хилядна армия, заедно с шкембестите щабни плъхове, секретарките и готвачите....Та в някой подделения даже и външни фирми готвят храната...На фронта външна фирма ли ще Ви кара баките с чорбата?Няма да може и по тревога да се вдигнете,всички са вечер в къщи , до дупето на жените си, и само чакат да дойде края на месеца за да идат до банкомата...Боже, пази България!!!
37
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
ДА ТАКА Е!!!И за да се пазят от нашата 25 хилядна армия с 30% непопълнен състав....Турция поддържа армия от 250 000 души...Гърция 198 000...Румъния 120 000...Сърбия, 67 000...Даже Албания има 35 000...ТЕ ТОВА Е БРАТЯ БЪЛГАРИ - КОЙТО Е ЯЛ БОЙ ОТ НАС, ЗНАЕ ДА СЕ ПАЗИ, А НАС В МОМЕНТА, САМО ГОСПОД НИ ПАЗИ....
36
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Сърбите искат да си увеличат военния бюджет - това е.
35
2
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
То и навремето имахме една армия - който не е бил там, само той не знае каква пародия на армия бе това!!! Само ни губиха времето! Сега сме ортаци с тия дето ни насъскваха срещу тях. ба,си объркацията.....
34
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Ха-ха-ха. Армията ни се събира на нац.стадион и има място за още А Турция е с 800 000 армия! Каква сила , какви пет лева. Тия се бъзита... Ами Гърция - един от най-големите купувачи на оръжие - 150 хилядна армия...
33
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тези майтап ли си правят с нас. Каква армия бе аланколо, та тя половин стадион няма да напълни. Ние си разпродадохме и унищожихме целият военен потенциал.Само с онези ракети SS-23 нямаше, кой да ни закачи обаче край, нарязохме ги. Всичко си дадохме, разчитаме на НАТО, смях в залата. Ами като сме в НАТО, какво ни пречеше да си държим ракетите
32
1
 
2
 
! Отговори
Армеец преди 15 години
Има армия, не бойте се! Сега е на временно командване от Расате!
31
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
България имала Армия - ще падна! Има, дори и в излишък, само генерали, полковници и секлеЦарки по щабовете. В "бойните" части, поради липсата на желаещи, взимат от кол и въже - напълнило се е с ***, дори и бременна *** съм виждал ДА ПОСТЪПВА в Армията, с ей-й-й такъв тумбак, за да излезе по майчинство след 3-4 месеца и Армията да й храни циглето. Не се лъжете, хора, България има Армия само на книга!
30
0
 
3
 
! Отговори
juli преди 15 години
Molja vi se stiga s tezi popolistki izmishljotini. Koi normalen chovek shte povqrva che Bulgariq dominira , kato voenna sila , kogato Turcija naprimer , moje da ni smeli kato muha .Vse pak statijata e humoristichna i vesela , nosi nastroenie :)
29
1
 
2
 
! Отговори
Iliya преди 15 години
Всички говорите така,зашото не сте били в казарма и не знаете какво е там,за съжаление това е единствената институция в БГ,която работи,така че повярвайте вув военно отнощение сме много добри поне на Балканите
28
1
 
2
 
! Отговори
ицо преди 15 години
на балканите нашата армия е наи бедна,питаите нас,кадроваците,а колкото сме бедни ,толкова и сме силни,хе,хехехе
27
1
 
4
 
! Отговори
GB преди 15 години
Абе колко голяма сме сила на Балканите е съмнително, но историята показва, че винаги сме смачквали съседите, ако се наложи! Тея шовинисти сърбулята най-добре си знаят това! Както сега сме по бели ***, така за три дни им е..ме м..ката! Това ВИНАГИ! Правили сме го и ако се наложи пак ще го направим! Та затова им кафенеят гащичките!