Откриха тримата, загубили се на Витоша

Момичето и двете момчета са намерени в 0,48 ч. на височина 2000 метра, 30 спасители ги издирваха повече от 12 часа
22 дек 2008 08:43,
13
Откриха тримата, загубили се на Витоша
Снимка: Булфото

Тримата загубили се в неделния следобед на Витоша са намерени в 0,48 ч. през нощта на височина 2000 метра под връх Селимица.

От Планинската спасителна служба съобщиха, че младежите са в добро здравословно състояние.

Момичето и двете момчета нямат травми и измръзвания, въпреки лошите метеорологични условия, при които са спасени - силен снеговалеж, вятър и температура от минус 12 градуса.

Лошото време и непознаването на района са причините за изгубването им, посочиха от спасителната служба.

В акцията по издирването на тримата, продължила повече от 12 часа, са участвали 30 спасители.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом са живи и здрави всичко е Ок! :) Весели оразници на всички!
11
0
 
0
 
! Отговори
бати пецо пандера преди 15 години
Хайде сега,***!Щото всички все сме много умни,затова цяла Европа ни се смее!С планината шега не бива! Живи и здрави и весели празници на всички!
10
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Късметлии!
9
0
 
0
 
! Отговори
zo преди 15 години
Вече има GPS навигатори и по 200лв./взех го от Метро/ Мисля, че би било хубаво планинарите да се снабдят с такъв в групата. Поне ще знаят къде са в момента.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина не е много подходящ коментара...Лично аз съм прекарвал много време в планината иии случвали са ми се доста страшни неща. Веднъж падна такава мъгла, че не си виждах ръцете. Бях малък и в група по ски.. само чух ски-учителката (жена с много дълъг опит) да ни казва да се хванем един друг. После всичко заглъхна, сякаш времето спря! След известно време усетих, че тръгваме да се движим, не можехме да седим малки деца дълго време в подобни условия, някои много се бяха уплашили.. Малко по-малко тръгнахме надолу по пистата.. В един момент мъглата се вдигна и разбрахме, че сме насред някаква вододайна зона!!! И ако не е достатъчно - вижте паметника, който се намира като се тръгне към резервата до писта Лалето. Там е намерил смъртта си, много известен планинар. Пак при мн лоши условия е тръгнал да търси подслон. Само че е вървял в кръг по собствените си следи.. Накрая е измръзнал...
7
0
 
0
 
! Отговори
Витоша преди 15 години
Хора,Витоша далеч не е такава планина за каквато я мислят повечето хора,внимавайте повече,все пак това не е Южния Парк :)
6
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
Но откаде си сигурен какво са търсели, какви са били , при какви обстоятелства са се загубили? Не бива да се правят такива коментари защото утре може да си ти на тяхно място, никой не е застрахован при това лошо време. Лично аз бях вчера там и метериологичната обстановка не беше никак благоприятна. На всеки може да се случи , а че *** не си правят метката при какви условия и накъде тръгват си е друга тема.
5
0
 
0
 
! Отговори
M преди 15 години
Ех, но и ти си от тези събудил се с *** нагоре :) Истината е, че просто са някакви лапета - заблудени, търсещи силни емоции иии така да се каже, леко са надхвърлили възможностите си :) Добре е, че са живи и здрави ... но и са определено *** :) Така, че твърдо си стоя зад мнението :) ... но съм сигурен, че сега поне имат какво да разказват :) Браво на "планината", че ги е запазила :D
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хей авантюристи пазете се, че планината тези дни не е много гостоприемна, силният вятър, мъглата и ниските температури, могат да се окажат доста коварни, и все пак развръзката беше положителна. Хайде сега да стягаме ските и да отлитаме докато е хубаво време :)
3
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
А ти ако беше ориентиран нямаше да правиш такъв *** коментар.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво, една добра новина! Да са живи и здрави младежите и друг път да са по-внимателни. Дядо Коледа вече им даде подарък.
1
0
 
0
 
! Отговори
М преди 15 години
Какво друго друго да се каже, освен - "Малки неориентирани ***" :)