Първата жена премиер на Гърция положи клетва

В служебното правителство ще има 22-ма министри и зам.-министри
Обновена: 28 авг 2015 08:38 | 28 авг 2015 08:38, Елка Василева
6
Първата жена премиер на Гърция положи клетва
Василики Тану-Христофилу . Снимка: Reuters

В служебното правителство на Гърция ще има 22-ма министри и заместник-министри, съобщи Атинската информационна агенция, цитирана от ТАСС.

За министър на външните работи ще бъде назначен Петрос Моливиатис, който вече е заемал този пост в две правителства - на Панайотис Пикраменос и на Константинос Караманлис.

Министерството на финансите ще оглави един от главните преговарящи с международните кредитори в последните месеци Йоргос Хулиаракос. Министър на отбраната става генералът в оставка Йоанис Якос, а министър на вътрешните работи ще е Андонис Манитакис, заемал същия пост в правителството на Пикраменос.

Новото правителство ще положи клетва в 12 часа днес. Съставът на служебния кабинет, чиято основна задача ще е произвеждането на предсрочни парламентарни избори, ще бъде огласен официално също днес.

По-рано вчера председателят на Върховния съд на Гърция Василики Тану-Христофилу положи клетва като служебен премиер и стана първата жена, застанала начело на правителство в Гърция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Жена съм преди 8 години
За съжаление установявам,че където са се набъркали жени,нищо добро не се е случило, особено в политиката.Просто архетиповете работят в мозъка.В едно общество, където жените са приети за по-низши,няма как да се получи нещо и те да постигнат по-голямо признание.Сега вс. е обърнато надолу с главата,за да се докаже, че и жените са хора.Не става.Сега по-скромните хора си внушават,че са обратни. Криво разбран е този зов към свобода. Оценяването личността въз основа на пола само по себе сие дискриминац
5
0
 
0
 
! Отговори
Имани преди 8 години
Марио Драги, обеща да не спира печатенето на единната валута:-)))!!! Апропо, хипер инфлацията иэяжда стойността на парите или по-точно тяхната покупателна способност!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Машината эа дъгове ще работи усилено, като ще продължи да прави някои хора много богати а МАСАТА ще бъдат бедни, поради това, че икономическия растеж ще бъде МИРАЖ:-)))!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Рогачов преди 8 години
Тази гъркиня наистина прилича на ВЕЛИКАТА Голда Меир,която съвместно с нейния военен министър с пиратска превръзкана едното си око Моше Даян, навряха арабите в "*** ***" по времена СЕДЕМДНЕВНАТА ВОЙНА през 1967 година !!!Пред нея Ципрас прилича на "палавник" от детска градина построенаот Фандъкова, а Ангела Меркел на . . . провинциална учителкав предпенсиона възраст !!!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В новото правителство не трябва да има комунисти, иначе резултата ше е съшият.
1
6
 
8
 
! Отговори
Агент Мълдър преди 8 години
Малеееййй, ква противна лелка. Мяза на Маделин Олбрайт. Нямахте ли някоя по-млада и хубава бе. Явно сивите които (я) управляват вече не могат да си поддържат аватарите. Ще има война май.