Кошмарните сценарии за излизане на Гърция от еврозоната се връщат

Гръцки печат: Повод са разногласията между Берлин и МВФ
12 окт 2016 10:44, Елка Василева
13
Кошмарните сценарии за излизане на Гърция от еврозоната се връщат
Снимка: архив, Reuters

На преден план отново излизат кошмарните сценарии за гръцката икономика, пишат гръцките вестници. Повод за коментарите са разногласията между Берлин и Международния валутен фонд (МВФ) по отношение на спасителната програма за Гърция. От фонда настояват за преструктуриране на гръцкия дълг, но Германия смята, че още е рано да се започва дискусия по въпроса.

Вестник "Имерисия" коментира, че пропастта между Вашингтон и Берлин относно гръцкия дълг е непреодолима. Според публикацията във Вашингтон е имало тайна среща на представители на МВФ, Европейската централна банка, Европейската комисия и Европейския стабилизационен механизъм по въпроса. Изданието допълва, че преговорите за хода на гръцката икономика се провеждат в атмосфера на задушаващ натиск и публикации, които отново извеждат на преден план темата с излизането на Гърция от еврозоната.

За ново активизиране на слуховете за излизане на страната от еврозоната пише и в. "Нафтемборики". Решението на европейските финансови министри да отпуснат само една част от чакания от Атина транш от 2,8 милиарда евро не трябва да се подценява, посочва вестникът, като допълва, че това може да означава по-сериозни проблеми с гръцката спасителна програма.

Според информация на в. "Та неа" заради позицията на Германия и опасенията от забавянето на оценката на гръцката икономика, от която зависи дискусията за преструктуриране на дълга, може да има промени в състава на правителството, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ГерманиямвфГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврозоната е зоната на здрача.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврозонзтз е зоната на здрача.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Киро, Киро, вървяла лисицата подир овена и чакала да му падне нещо, та да хапне.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърция и Англия трябва да страдат !!!! Най - вече братопредателската *** от Гърция!!!! Роби, гн.***!
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A бе стига с тези путинови блянове, ЕС си е екстра и става все по-стабилен, желан и единен.
4
2
 
12
 
! Отговори
гтф преди 7 години
кой не иска проект, като ЕС ? Само, че не в този вид, сегашният образ е много далеч от замисъла, лобизъм, корупция, една луда бабка се опитва да управлява, като извива ръцете на отделните нации. Дори започвам да виждам хубавите страни на комунизма, където не се вземаха толкова анти-български решения. Доносниците бяха по-малко и повечето кадри бяха далеч по кадърни от калинките на гербавите.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiroЕми виж че човека ти е написал "жалко но е така"...явно симпатизира на проекта Е.С. но реално критикува управяващите го.И това не го прави русофил-за което ти намекваш.Ама то трябва малко акъл като четеш-а не само слугинаж пред козяк.
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийните секретари все това си приказват от половин век насам: колко гнил бил капитализма и как всеки момент ще рухне, колко зле жиевеят трудещите се в капиталистическите страни, и т.н.
1
9
 
37
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
Е.С. му свършва времето.И то САМО защото политиците му са тотално неадекватни.Жалко но това е истината.Реално Е.С. е по-бюрократичен и тоталитарен от бившият СССР и затова ще се срине още по-бързо.