Бъди LIVE с Dnes.bg – Биело Дугме

Спечелете три двойни покани за концерта на 7 април
27 мар 2017 14:45, Александър Попов
6
Бъди LIVE с Dnes.bg – Биело Дугме
Снимка: Булфото

Легендите на балканския рок "Биело дугме" се готвят за голямо шоу на 7 април от 20 часа в "Арена Армеец". Групата е създадена през 1974 г. в Сараево и в първоначалния й състав са вокалистът Желко Бебек, барабанистът Ипе Ивандич, кийбордистът Владо Правдич и бас китаристът Зоран Реджич. Основател и основен двигател на групата е Горан Брегович.

Още дебютният албум на Биело Дугме - "Kad bi bio Bijelo Dugme" от 1974 г., със своя разтърсващ балкански рок звук, ги превръща в звезди за отрицателно време. Най-успешна година за Биело Дугме е 1988, когато излиза албумът "Ćiribiribela", на чиято обложка е нарисуван Ноевия ковчег. Хит №1 от него става песента "Гергьовден" (Đurđev dan).

На следващата година групата се разпада, за да се събере отново през 2005 г. за три концерта в Сараево (Босна и Херцеговина), Загреб (Хърватска) и Белград (Сърбия). Специално на шоуто им на Хиподрума в Белград идват над 250 000 екзалтирани фенове.

Организаторите от Sofia music enterprises и Dnes.bg ви дават възможност да спечелите три двойни покани за шоуто на 7 април.

Условията на играта

До 10:00 часа на 3 април трябва да ни изпратите верен отговор на въпроса, който сме ви задали по-долу в анкетата.

Победителите ще бъдат избрани на лотариен принцип, след което ще се свържем за подробностите за получаването на билетите.

Ако не успеем да влезем в контакт със спечелилия в рамките на деня на тегленето, нито по мейл, нито по телефон, ще изтеглим друг участник на негово място. Служители на Инвестор.БГ и техни роднини нямат право да участват в играта. Dnes.bg си запазва да прави промени в играта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е Горан Брегович да използва песните и марката на БИЕЛО ДУГМЕ, защото те бяха легенда - РОК ЛЕГЕНДА.Да си пее чалгиите и да не посяга с мръсни ръце на ИСТИНСКИТЕ ПЕСНИ на БИЕЛО ДУГМЕ.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слабо ме интересува.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Горан Брегович няма ли къде другаде да ходи, че само у нас? Омръзна ни вече!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!После чакаме и Dubioza Kolektiv!