Президентът поиска наказания заради кражбата на подписи

Това е много сериозен скандал, който ще се развива, смята той
Обновена: 16 апр 2014 14:17 | 16 апр 2014 12:40, Анисия Иванова
47
Президентът поиска наказания заради кражбата на подписи
Президентът Росен Плевнелиев на сесията в Народното събрание. Снимка БТА

Много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Така президентът Росен Плевнелиев коментира пред журналисти в парламента събитията от последните дни около "кражбата" на лични данни на български граждани при събиране на подписи за регистрация в ЦИК за евровота на 25 май. 

Още по темата
Според него на ход са съответните компетентни органи. По думите му те трябва да направят своите проверки и да има наказани.

Преди два дни ЦИК съобщи, че всеки гражданин може да провери на сайта й дали е участвал в подписка за регистрация на политическа партия чрез въвеждане на ЕГН.

Оказа се, че в списъците, които са предоставили политическите партии, има и хора, които дори не подозират, че са използвани личните им данни и фигурират в тях.  „Това са недопустими действия”, убеден е президентът.

В отговор на вчерашните думи на председателя на Народното събрание Михаил Миков за зачестили атаки от страна на президента към работата на парламента, Плевнелиев отговори с факти - 107 издадени президентски укази по промени в закони, гласувани от 42-то НС. От приетите законопроекти той е върнал само 7.

„За всеки един от тези върнати проектозакона аз съм посочил своите ясни аргументи, но като че ли в парламента не се чуха обратните аргументи“, смята той.

Най-малкото, което очаквам като държавен глава, е след като съм посочил своите аргументи за вето, да чуя обратни - заради парламентаризма и заради народа, добави президентът.

Вчера със 123 гласа на депутатите от БСП, ДПС и „Атака” Народното събрание единодушно отхвърли ветото на президента върху новия Закон за Сметната палата, внесен от ДПС и БСП.

Преди два дни президентът внесе последното си вето върху разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Преди него Плевнелиев върна Закона за Сметната палата, Закона за СРС, Закона за лекарствените продукти, Изборния кодекс и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Сер-гея го показват по-малко вече.Ред е на Мистър Бийн
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спряха да показват Следствения и Тиквата --Изтипосаха Глупавия
22
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Президентът поиска наказания заради кражбата на подписи "За кражба на президентски избори ще има ли наказания ?
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май БСП трябваше да направи това, че обществото да види що за партии са всички, включително и те !Интересно този като е събирал падписи за кандидат-президент как е било ?
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът с *** ценности !СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
19
2
 
7
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
референдум за обявяване на дпс.и всякакви турски партии за противоконституционни,тая плевня няма ли да ходи в плевнята при кравите
18
9
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 10 години
Зависи кой имаш предвид за стойностен кандидат.Да не би Калфин, Гоце, Р.Петков, някой комунист? В момента Плевнелиев е най-нормалния политик в България.Но на вас, нали, все не ви харесва.Искате нещо в стил Доган, Пеевски, някоя мутра, така да е бабаит като Путин, мафиот и тарикат като Гоце.На вас това са ви критериите.Ами, каквито ви критериите, такъв ви и избора, такава ни и посрана държавата.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако проверят подписите за неговото и герберонско искане за референдум, там пък колко ли ще са фалшиви!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав си Стоянов, ако в момента има избори този няма да вземе и 10% ако им достойни кандидати.
15
1
 
3
 
! Отговори
П.Стоянов преди 10 години
До ****На такива като теб май не им трябва президент, а вожд? Не наричай и премиера и председателя на парламента и половината хтрантутници така защото не са мои. Твои ли са? Кажи кои са твои да се отнасяме с уважение към тях.
14
1
 
3
 
! Отговори
Ентелегент преди 10 години
Аз ще напиша неуместен политически коментар в полза на някоя партия. После ще обвинявам друга партия, затова че хората ми цъкат минуси и ще псувам всички които не са на моето мнение.
13
11
 
4
 
! Отговори
Н. преди 10 години
Абе вие тука май яко бичите кинти от БСП-то а? 10 коментара по 20 ст. са си цели 2 лева. Браво! Мръсни продажни душици. Евала на президента, докато има убитаци като вас дето си продават душата за 2 лв. ще ни мачкат и лъжат като ***.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това би било справедливо, но управляващите се правят на невинни. Нагли крадци 25 години командват обществото с манипулации и насилие над умовете и душите. Те затова са учили. Зад тях стои ДС - здрава опора на БСП и коалиционните партньори, които тя си подменя винаги стратегически, за да не изпусне властта. Обогатиха се с милиони на гърба на хората и сега със зъби и нокти стискат здраво, за да няма истина и справедливост. Подкупването върви с пълен ход. Бареков се изложи, но ДС винаги има резерви
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиците се сетиха за кражбата на лични данни чак когато опря до тях. Не беше проблем навсякъде да ти искат егн и лична карта , то не са телекоми, пързалки, водни колела, общежития, всякакви офиси, ама чак сега за да продължат да разиграват цирка и след изборите
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. От устата на този президент това звучи несериозно, неизпълнимо- пей ли ми си Пенкеле, кой ли те слуша.2. Никакви последствия няма да има, за съжаление и, както винаги.
9
5
 
5
 
! Отговори
днес преди 10 години
Това е работа на мутрите от Герб.Пуснали са поставени хора с предварително раздадени ЕГН -те имат тази информация да се подписват,и да забъркат поредния скандал в държавата и то точно преди изборите.Само мутренска психика може да измисли тази глупост,само те умеят да забъркват такива помии,а и целта им е да дестабилизират държавата и да се натресът отново във властта.Вече сме се нагледали и наслушали на игричките им,не им вярвам.
8
4
 
5
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
mr. Bean.....
7
6
 
6
 
! Отговори
11111 преди 10 години
Я стига сте ни занимавали с това така наречено президетче.Казал бил ,че какво зависи от него нека си казва каквото си иска само да не вреди на България,а той точно това прави.
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** избран с Костинбродски бюлетини който сложи вето върху избирателния закон с какви очи изобщо се показва мишока му с мишок
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви наказания?!?!в България ВСИЧКИ са невинни!!!затова сме на това незавидно положение :(